reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

I ja witam... W ten mroźny dzień:)
U nas bez zmian - jakoś nie czuję, że święta tuż tuż - My jeszcze nic nie mamy pokupowane a nie wspomnę o choincę i ozdobach - bo to pierwsze święta w nowym domu wiec wszystko trzeba pokupować, Ja już drugi dzień umieram z powodu @ - strasznie mam ostatnio bolesne te miesiaczki, a obfite że szok... no ale co zrobić taka uroda.... mam nadzieję, że za 3-4 miesiace już @ nie przyjdzie:)
Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko.

reklama
Witam :)
Ja również zamierzam starać się o dzidzię w 2013 roku :) To już niedługo, ale starania rozpoczniemy pewnie dopiero za kilka miesięcy.
Pozdrawiam!

Witam Niemartwsie - życzę owocnych staran,
A ja sobie odpoczywam pod kocykiem:)
Własnie zamówiłam na all termometr owulacyjny i jak tylko przyjdzie to zaczynam sprawdzać swoją temp. żeby bardziej poznać zwój cykl no i zaczynam zapisywać to na wykresie pierwsze trzy cykle będą stricte obserwacyjne a w 4 cyklu czyli Marzec/kwiecień do dzieła:) zobaczymy jak nam pójdzie:)
Pozdrawiam i miłego wieczorku:)

Hej Aniołku :) Myślę, że z mężem zaczniemy starania w podobnym terminie. No ale to się dopiero okaże.
Daj znać, jak się termometr będzie sprawował. Jak się starałam o pierwszą dzidzię, to chciałam kupić, ale w końcu nabyłam tylko sporą ilość testów owulacyjnych na allegro :)

Na pewno dam znać jak z tym termometrem - co prawda nigdy nie mierzyłam w ten sposób temperatury ale jak to się mówi zawsze musi być ten pierwszy raz - a termin staranek taki bo po pierwsze chcemy sie jeszcze troszeczke odkuć a po drugie jakoś tak zawsze wolałam ze jak już urodzić to początkiem a nie koncem roku więc jak Bozia da to w 2014 zostane mamusią:)

Na pewno się uda :) Będę trzymać kciuki.
My na początku roku wprowadzamy się do nowego mieszkania. Wzięliśmy spory kredyt, więc chcemy się przekonać, jak sobie damy radę finansowo. Mam nadzieję, że będzie ok i też w okolicach marca, kwietnia się zacznie :)
Też mi się wydaje, że lepiej urodzić się na początku roku, ale synka mam z października. Nie mogłam się doczekać ciąży i dzidziusia, pora roku nie miała znaczenia ;) O Maluszka staraliśmy się 3 cykle, ciekawe, jak nam teraz pójdzie.

eee to 3 cykle to tak w sam raz:) No my od pół roku mieszkamy na swoim w marcu też wzieliśmy kredyt kupiliśmy domek w zabudowie szeregowej, raczej już wszytsko mamy wykończone ale jeszcze na górze chcemy na wiosnę położyć panele no i potem odmalować pokój dla dzidziusia:) no ale konto wyczyszczone na maksa więc musimy odłożyć troszkę żeby na wyprawkę dla maluszka było itp.

My, kupiliśmy mieszkanie, a ceny w Krakowie są kosmiczne. Teraz trwa tam wykańczanie, wprowadzimy się na początku roku. Też konto puściutkie zostanie. Wyprawka dla maluszka kosztuje. Na szczęście dużo rzeczy będzie po starszym braciszku :) No ale np za szczepienia zalecane już trzeba będzie zapłacić, a to niemała kasa.
Trzy cykle, to faktycznie nie dużo. Pewnie byłoby szybciej, ale okazało się, że prolaktynę mam za wysoką. Szybko ją zbiłam i od razu się udało :)

No ja prolaktyne robiłam w maju i wynosiła coś ok 21 więc bliżej górnej granicy - ale miałam wtedy problemy z nieregularnymi cyklami a teraz mam wyregulowane więc mam nadzieje, że będzie oki:) No ja co do wyprawki to nie mam na co liczyć, że coś od kogoś dostane - ewentualnie jakieś ciuszki od bratowej i to wszystko - reszte trzeba będzie samemu kupić.

reklama
Witajcie dziewczynki jak mija wieczorek ?
Ja miałam mieć rozmowę o pracę ,ale gość mnie spławił więc obeszłam się smakiem , zakupy przedświąteczne za mną już teraz sprzątanie u taty nie będzie mnie od środy do niedzieli więc nie martwcie się o mnie jakby co .

Do góry