reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

Aniołku, no właśnie u mnie cykle były totalnie rozregulowane po odstawieniu anty i okazało się, że to prolaktyna. Na pewno u Ciebie będzie ok, ale w razie czego można sobie machnąć badanko :)

Kobietko, wieczorek całkiem miły, ale zaraz muszę położyć spać mojego Łobuza :)
Szkoda, że z pracą nie wyszło. Dobrze, że zakupy masz za sobą, mnie to wszystko jeszcze czeka.

reklama
No, po ciężkich bojach udało mi się osiągnąć cel - dzidziuś śpi! Ząbkowanie mu spać nie daje i mi przy okazji też :(

Przyszłe staraczki, robicie już jakieś przedciążowe badania? Łykacie kwas foliowy?

Ja na razie zaczęłam Łykać Merz Special i tam już jest Kwas foliowy wiec przez trzy następne miesiące bede jadła To (merz specjal dermatolog mi kazała jeś na moje wypadające włosy wcześniej jadłam vit B6 i biotebal)
No a po trzech miesiacch jak już skończe jesć Merz to przechodze na Sam Kwas Foliowy:)
Ale ogólnie to witamin mi raczej nie brakuje, wyniki krwi mam dobre, odżywiam się też zdrowo więc powinno być oki:)
Pozdrawiam i Miłego dnia:) Ja dopijam Kawke i szykuje się do pracy.

Czesc dziewczyny! Dawno mnie nie bylo:-D
co do badan to ja porobilam wszystkie tarczycowe, wszystkie hormony kobiece i wszystko oprocz insuliny( robilam test obciazenia glukozy z insulina) mam ok. Co do tabletek to ja lykam kwas od sierpnia na zmiane z witaminkami tzn w pierwszej polowie cyklu sam kwas a w drugiej witaminy prenatalne tez oczywiscie z kwasem a tak na zas jakby sie okazalo ze fasolka jest.
Milego dnia

Hej :) Ale miałam męczący dzień!
Widzę, że u Was przygotowania do przyjęcia dzidzi w pełni :) Ja niedługo planuję się wybrać do gina, żeby dostać skierowanie na przedciążowe badania. Końcem grudnia mam wizytę u endokrynologa. Choruję na Hashimoto i lekarz kazał mi dać znać około 3-4 m-ce przed planowanymi staraniami, żeby mi odpowiednio tarczycę przygotować. No i jeszcze jedno ważne zadanie przede mną - zakończyć karmienie piersią. To będzie bardzo trudne, bo synuś kocha cyca. No ale moja 1 ciąża na początku była zagrożona, więc na wszelki wypadek przestanę karmić (karmienie może powodować skurcze macicy).
No i zaopatrzę się w Folik.

Hej dziewczyny.
Witam nowe Planujące :)
Dawno nie zaglądałam. A nowy 2013 rok tuż tuż.
Kurde ja zaczynam się trochę wahać czy aby nie poczekać jeszcze z drugim dzieckiem. Nie wiem skąd we mnie te obawy. Małej już by się bardzo przydało rodzenstwo ale czy mozna sie tylko tym kierowac... ? Eh :(

hej dziewczyny :) tyle sie napisałam i mi sie skasowało wszystko :(

ja staram sie o dzidzie pierwszy raz, odstawiłam tabletki bo leczylam sie na pcos, lekarz zalecił probować odrazu po odstawieniu, zaczełam brać kwas foliowy czy coś jeszcze powinnam?

Zuza29 jeśli nie czujesz sie gotowa na drugie dziecko to poczekaj jeszcze troche, jednak fajnie by bylo gdyby Twoja mala miala rodzenstwo w tym wieku widze po suwaczku ze ma prawie 4lata? Ja przez 10 lat bylam jedynaczką bo moi rodzice tak pozno zdecydowali aby miec drugie dziecko, wspominam ten czas dziwnie do dziś, ja mam 24 lata moj brat ma 14, jednak ta roznica jest za duza bo jak byl mały to nie bylo możliwosci zeby sie znim bawic itp wiadomo pomagalam mamie przy opiece ale to nie to samo. Teraz tez trudno znalesc język z nastolatkiem, oczywiscie rozmawiamy spędzamy czas ale jednak wiecie 10 lat to przepaśc dla mnie :) troche sie rozpisałam wybaczcie :) pozdrawiam cieplutko

Zuza, może faktycznie lepiej jeszcze poczekać skoro masz wątpliwości? Na pewno nie można kierować się tylko tym, żeby Twoja córka miała jak najszybciej rodzeństwo. Pomyśl też o sobie, co Ty czujesz. To jest równie ważne. Nie ma nic piękniejszego od wymarzonej ciąży w momencie, w którym najbardziej jej pragniemy :) Inaczej może być tak, że będziesz miała do siebie pretensje, że za bardzo się pospieszyłaś.

Carloska, witaj :) jeśli masz zrobione wszystkie przedciążowe badania, to bierz kwasik i do dzieła :)

Też się trochę martwię, jak to będzie z dwójką łobuziaków :) Mój synek jest jeszcze mały, nie mam pojęcia, jak zaakceptuje nowego członka rodziny. Z tym, że ja baaaardzo chcę już drugiego dzieciaczka! Gdyby nie przeszkody ekonomiczne, pewnie już dawno byłabym w ciąży!

reklama
niemartwsie własnie nie mam badan:szok: ginka nic nie zleciła, powiedziala ze nie trzeba nic robić tylko brac witaminy :szok: jakie badania powinnam zrobic..?

Do góry