reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

W jajowodzie po prawej stronie.
Trudno stwierdzić powód. Podobno jak mnie otworzyli operacyjnie to jajowód już był zwężony przez zrost w wyniku stanu zapalnego. Jajowodu mi nie wycieli.

Miałam robione HSG i drożność mam w lewym. Nie mam szczególnych zaleceń, MOgę się starać, bo już pół roku mineło. Ale ciągle mam cykle z prawej strony...

Ja tez miałam w prawym jajowodzie ale mi wycieli. I tez częściej mam z prawej strony. A wies ze jest możliwe ze będziesz miała owulacje z prawej a mimo to zajdziesz w ciaze. Jest to możliwe. Mało tego ja miałam owu w lewym jajniku a pozamaciczna w prawym jajowodzie

reklama
Ja tez miałam w prawym jajowodzie ale mi wycieli. I tez częściej mam z prawej strony. A wies ze jest możliwe ze będziesz miała owulacje z prawej a mimo to zajdziesz w ciaze. Jest to możliwe. Mało tego ja miałam owu w lewym jajniku a pozamaciczna w prawym jajowodzie

Słyszałam o tej teorii, tyle że większość lekarzy z którymi ja miałam doczynienia odradzała mi to. Mówią, że nie ma na to wystarczających badań, nie do końca jest to wyjaśnione itp. I bardziej prawdopodobne będzie że jak owulacja ruszy z niedrożnej strony to utknie i wytworzy się znów pozamaciczna niż że jajeczko będzie przejęte. Zresztą jakby miało je przejąć skoro jajowód jest niedrożny?? Kontrast który mi podawali przy HCG nawet nie wypływał tylko tkwił w jakimś tam uwypukleniu i mi potem go ściągali, bo zostawał. Także ja bywam trochę ostrożna i nie chce za bardzo kombinować. Może źle robię, ale nie lubię aż tak ryzykować. Wtedy to już bym w ogóle zwariowała...

Hej Dziewczyny, można do Was dołączyć? Jestem Aga, mam 31 lat i staramy się z Mężem o drugiego bobasa od września tego roku. Termin miesiączki mam na 01 stycznia.

Witamy cieplutko. A to data ciekawa. Mi wtedy niby owulacja wypada plus minus.

Dziewczyny, gin kazała mi zrobić progesteron i prolaktyne między 21 a 23dc, to wyniki z dziś czyli 22dc, co sądzicie? Ja jestem zielona w tych sprawach?
2D85BF34-9782-46EC-9526-47C29ED88B01.png

reklama
Do góry