reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
A czy to nie jest tak, że przy ciąży pozamacicznej podwyższony poziom bety jest podobny do tego, który występuje przy ciąży bliźniaczej a i tak dopiero USG jest miarodajne i wiarygodne? Oczywiście jeśli wcześniej nie wystąpią inne objawy, np. krwawienie.
W którym tygodniu dowiedziałaś się, że ciąża jest pozamaciczna?

To jest właśnie to od czego chciałabym być daleka, czyli od złych, czarnych myśli, że może być coś nie tak.
Tak jak napisała @Katusiaa, co ma być to będzie. Na tak wczesnym etapie nie jesteśmy w stanie niczemu zapobiec.

Przy ciąży pozamacicznej beta powinna być za niska albo przyrost powinien być za mały ale w moim przykładzie była prawidłowa.

Gdzie mialas ulokowana ciaze pozamaciczna? Jeśli chcesz o tym pisać.
Edim/ już przeczytałam. Wycieli ci jajowod? Znasz powód pozamacicznej? Jakie masz zalecenia teraz? Badalas drożność drugiego?

W jajowodzie po prawej stronie.
Trudno stwierdzić powód. Podobno jak mnie otworzyli operacyjnie to jajowód już był zwężony przez zrost w wyniku stanu zapalnego. Jajowodu mi nie wycieli.

Miałam robione HSG i drożność mam w lewym. Nie mam szczególnych zaleceń, MOgę się starać, bo już pół roku mineło. Ale ciągle mam cykle z prawej strony...

reklama
Do góry