reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Czesc dziewczyny, ale sie tytaj smutasy zrobily.. przkro mi ze tak sie poklocilyscie z facetami.
Ja mialam dwudniowa miesiaczke.. dzisiaj i wczoraj sucho a to 4dc.. ja pieprze juz nie mam slow na ten moj organizm

reklama
Czesc dziewczyny, ale sie tytaj smutasy zrobily.. przkro mi ze tak sie poklocilyscie z facetami.
Ja mialam dwudniowa miesiaczke.. dzisiaj i wczoraj sucho a to 4dc.. ja pieprze juz nie mam slow na ten moj organizm
A moze to nie byla miesiaczka tylko plamienie implementacyjne? Nie znam sie az tak, ale zawsze jest taka mozliwosc.

Matko dziewczyny [emoji20] tulę Was najmocniej [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8] jesteście cudowne nie zapominajcie [emoji8][emoji8][emoji8] niestety my kobiety dużo musimy znieść i przemilczeć niestety [emoji8] chłop to chłop... ja się śmieję że Mój też czasem ma PMS [emoji23] uśmiechnijcie się [emoji7]dziś jest nowy dzień [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

No nic, u mnie chyba nic z tego. Dziś jest mniej więcej max 12 dpo (chyba, że owu przesunęła się o 2 dni do przodu, to 10 dpo). Czuję się fatalnie. Całą noc czułam takie dreszcze i zimno jakbym spała na balkonie a nie w łóżku w grubym swetrze... Jestem wykończona. Nie mierzyłam co prawda temp. w ostatnich cyklach, ale zawsze miałam wysoką temp. aż do dnia miesiączki (około 37.0). Dziś po przebudzeniu równo 36.6... Ale fakt faktem nie mierzyłam termometrem owulacyjnym więc nie wiem czy a ogóle powinnam się tym sugerować. Termin @ jutro lub pojutrze i pewnie przyjdzie. Zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić, żeby przyszły cykl był inny, ale szczerze, to chyba nie mam nawet siły iść i zrobić sobie badań krwi :( W dodatku jęczmień mi wyskoczył na powiece. Najchętniej nie ruszyłabym się z domu dziś :(

Hej kobietki, znowu zniknęłam na 2 dni, ale to były trudne dni. Strasznie pokłóciłam się z mężem i w sumie od 2 dni nie rozmawiamy a oczywiście nie zgadniecie kiedy testy owulacyjne były pozytywne-oczywiście wczoraj i dziś (w dodatku poraz pierwszy od kilku miesięcy) i apka też dziś wskazuje owulacje i ginekolog zalecał przytulanki w niedzielę i poniedziałek a tu dupa. Także kolejny stracony cykl za mną (jakbym mało ich już miała za sobą). Brak mi słów i złapałam doła....przepraszam, że tak Wam smęcę i wylewam swoje żale, ale nie mam komu o tym powiedzieć. Nikt nie wie o naszych staraniach ani, że gorzej jest między nami.
Przykro mi, ale powiem Ci, że u mnie testy owulacyjne się nie sprawdziły. Wyraźnie pokazywały owulację w cyklu bezowulacyjnym. W innym miesiącu testy nie pokryły się ze śluzem i temperaturą, więc ja niestety im nie ufam.

reklama
Jednak fałszywy alarm u mnie. Zmierzyłam temp. 30 min później i z 36,6 zmieniła się na 37,0. Czyli nie ma co, skoro nie mierzyłam ostatnio i to o tej samej godzinie w ogóle się sugerować.

Do góry