reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

@montek.87 wiesz jak to działa? My, mieszkając razem, nie rozmawialiśmy o dzieciach, przyszedł moment, kiedy zaczęliśmy wzajemnie wylewać na siebie żale, podjęłam bolesną decyzję o rozstaniu. Nie umieliśmy ze sobą rozmawiać, ja postanowiłam poukładać sobie wszystko w głowie, schudłam 16kg, wzięłam się za siebie ostro, po kilku miesiącach byliśmy w stanie po prostu usiąść i rozsądnie porozmawiać. Teraz mam w nim ogromne wsparcie, jeździ ze mną na badania, do lekarzy, lubię mu coś dobrego ugotować, spotykamy się i chodzimy trzymając się za rękę, jak za dobrych czasów. Czy zrobiłam dobrze? W moim odczuciu to była jedna z moich najlepszych decyzji.
Kochana ja Cie podziwiam bo widac ze Twok facet sie zmienil. Wiem co to znaczy, bo ja rowniez z moim sie rozstalam i po pewnym czasie wrocilismy do siebie dajac sobie druga szanse. Moj D.rowniez sie zmienil na plus. Dzis jest moim mezem... Terapia szokowa dziala cuda!!

reklama
O to to, u niego nastąpiła gigantyczna zmiana. Widzę, że odciął się od cycka, mnie już nie stawia gdzieś daleko za mamusią. Ale poważnie rzecz biorąc, to oboje byliśmy dokładnie tak samo „winni” tego co się stało. Baba z depresją, zaniedbana, szukająca dziury w całym, mało stabilny emocjonalnie chłop. Życie 8-)
Rozumiem, każdy z nas ma inną historię. Dobrze, że znaleźliście właściwe rozwiązanie i teraz się dogadujecie.

Przykro mi, ale powiem Ci, że u mnie testy owulacyjne się nie sprawdziły. Wyraźnie pokazywały owulację w cyklu bezowulacyjnym. W innym miesiącu testy nie pokryły się ze śluzem i temperaturą, więc ja niestety im nie ufam.
Testy ci nigdy nie pokażą owu. Testy maja za zadanie wykryć pik LH który jest odpowiedzialny za pęknięcie pęcherzyka graafa. Ale to ze test wyszedł ci pozytywny że pik LH wykrył nie oznacza że dojdzie do pęknięcia pęcherzyka. Żadne testy nie są 100%

Cześć, dziewczyny, obiecałam sobie, że nie będę się nakrecala, ale cóż, jest jak jest :) otóż 4-5 listopada mniej więcej miałam owulacje, od początku listopada przytulanki co drugi dzień, od dwóch dni zaobserwowalam na wkladce brązowy śluz, płynny, bez grudek, do kolejnej miesiączki jeszcze 10 dni i nigdy mi się nie zdarzało takie plamienie w środku cyklu, umowilam na dzisiaj wizytę do ginekologa bo martwię się, dziewczyny jest sens iść czy dać sobie spokój i nie siać paniki?

@montek.87 wiesz jak to działa? My, mieszkając razem, nie rozmawialiśmy o dzieciach, przyszedł moment, kiedy zaczęliśmy wzajemnie wylewać na siebie żale, podjęłam bolesną decyzję o rozstaniu. Nie umieliśmy ze sobą rozmawiać, ja postanowiłam poukładać sobie wszystko w głowie, schudłam 16kg, wzięłam się za siebie ostro, po kilku miesiącach byliśmy w stanie po prostu usiąść i rozsądnie porozmawiać. Teraz mam w nim ogromne wsparcie, jeździ ze mną na badania, do lekarzy, lubię mu coś dobrego ugotować, spotykamy się i chodzimy trzymając się za rękę, jak za dobrych czasów. Czy zrobiłam dobrze? W moim odczuciu to była jedna z moich najlepszych decyzji.

Tylko pytane co będzie jak znów zamieszkajcie razem. Wspólne obowiązki , odpowiedzialności. Chłopa trzeba przyjąć takim jakim jest albo go nie brać wogle bo szczerze mówiąc nie wiem czy można zmienić faceta . Dużo dziewczyn płacze po ślubie i mówią - A Ja myślałam ze po ślubie się zmieni albo jak będzie dziecko nie prawda .

Tylko pytane co będzie jak znów zamieszkajcie razem. Wspólne obowiązki , odpowiedzialności. Chłopa trzeba przyjąć takim jakim jest albo go nie brać wogle bo szczerze mówiąc nie wiem czy można zmienić faceta . Dużo dziewczyn płacze po ślubie i mówią - A Ja myślałam ze po ślubie się zmieni albo jak będzie dziecko nie prawda .
No i dlatego może nigdy nie będziemy legalnie razem. Wiem, że bardzo chciałby dziecko, wiem, że się umie zmienić, ale co ma być, to będzie. Widzę, że nieplanowanie powoduje, że moje życie jakoś samo ładnie się układa ;-)

Tu się zgodzę ale nie do końca. Nie wyobrażam sobie żeby być z facetem, który nie potrafi po sobie po sprzątać i jego obowiązkiem jest tylko praca i zarabianie na rodzinę. Na szczęście ja nie mogę na swojego m narzekać choć czasami potrafi wkurzyc ale tylko czasami.

reklama
Najpierw trzeba zbudować trwały związek a potem myśleć o dziecku bo inaczej może być niefajnie
Dokładnie acz kolwiek nie zawsze to działa. Mam koleżankę z liceum która była mega szczęśliwa ze swoim chłopakiem. Starali się o córkę pół roku. Oni przed porodem wzięli ślub kościelny. Córka się urodziła i facet się zmienił o 360 stopni ale nie na dobre tylko na gorsze. Wyliczal jej paliwo romansowal z inną. Później się uspokoiło zaszła w drugą ciąże i już pod koniec ciąży zaczął znowu pisać z inną czule słówka a gdy jego żona urodziła drugie dziecko to w dniu chrztu świętego synka chciał się spotkać z kochanka. Więc nawet jeśli ma się życie poukładane i po jakimś czasie przychodzi ciąża i dziecko nie oznacza że związek może się nie popsuć.

Do góry