reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Mam teraz takie skurcze, jakby mi Ktoś kręgosłup łamał i chyba zaczynam plamić ...
Niech to się wreszcie skończy :/
Okropny dzień, okropne rozczarowanie a wynik progesteronu mnie totalnie dobił :/

Potwierdzam! Testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży. NIGDY nie miałam aż tak pozytywnego testu owu w czasie owulacji. Obecnie jestem w prawie 6 tygodniu ciąży :eek:

Załączniki

• 7E1E63D5-6E80-4D88-9687-7368629EE507.jpeg
    7E1E63D5-6E80-4D88-9687-7368629EE507.jpeg
    599,8 KB · Wyświetleń: 88
Jak to wkoncu dziewczyny jest z testami owulacyjnymi we wczesnej ciąży? Miałam dziś pod ręką owulacyjny.. 25 dc a mówię.. Zrobię.. Co mi szkodzi i wyszedł pozytywny.. Czy to prawda z tym że może wykryć wcześniej niż test ciążowy?
IMG_20191108_002104.jpg

Jak to wkoncu dziewczyny jest z testami owulacyjnymi we wczesnej ciąży? Miałam dziś pod ręką owulacyjny.. 25 dc a mówię.. Zrobię.. Co mi szkodzi i wyszedł pozytywny.. Czy to prawda z tym że może wykryć wcześniej niż test ciążowy? Zobacz załącznik 1042736
Może wykryć, ale nie musi. W moim przypadku również wyszedł i to mocniejszy niż w czasie owulacji. Fabianowa też zrobiła i wyszedł. Jednakże w 100% nie może on być brany za pewnik. Hormon LH produkowany w czasie owulacji pomaga również utrzymać wczesną ciążę, dlatego test owulacyjny może wyjść pozytywny. Oby tak było u Ciebie, trzymam kciuki. Myślę, że przy 28-dniowych cyklach możesz próbować już z testem ciążowym :)

Potwierdzam! Testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży. NIGDY nie miałam aż tak pozytywnego testu owu w czasie owulacji. Obecnie jestem w prawie 6 tygodniu ciąży :eek:
Nikt nie powiedział że w ciąży testy owu nie wychodzą. Tylko że nigdy nie sprawdza się czy się jest w ciąży testami owu bo to aby sprawdzić czy jest się w ciąży robi się ciążowy.

Jak to wkoncu dziewczyny jest z testami owulacyjnymi we wczesnej ciąży? Miałam dziś pod ręką owulacyjny.. 25 dc a mówię.. Zrobię.. Co mi szkodzi i wyszedł pozytywny.. Czy to prawda z tym że może wykryć wcześniej niż test ciążowy? Zobacz załącznik 1042736
Najlepiej ciąże sprawdzić testem ciążowym bo nie zawsze test owu w okolicach miesiączki pozytywny oznacza ciąże i można się mocno rozczarować. Z resztą nie jedna nam tu już to udowodniła. A to że testy owu wychodzą pozytywne już w potwierdzonej ciąży to inna sprawa ponieważ będąc w ciąży wszystkich hormonów mamy więcej. Oczywiście każda z nas jest dorosła i zrobi jak uważa ale jak czytam później że któraś zrobiła test owu w okolicach miesiączki i wyszedł pozytywny i nie które piszą że to może być ciąża to aż szlak mnie trafia bo później okazuje się że to jednak nie ciąża to dziewczyny które pisały i nakrecaly piszą "przykro mi" itd itp albo "następnym razem się uda" naprawdę warto przed takim napisaniem komuś czegoś takiego ze test owu w okolicach miesiączki wychodzi pozytyw to może być to ciąża lepiej się ugryźć w język nie pisać i nie robić komuś nadziei z ciąża bo nie w każdym przypadku test owu pozytywny w okolicach miesiączki oznacza wczesna ciąże.

Nie pisze tego po złości ale po to że jak czytam później rozpacz to mi po prostu zal bo każda z was walczy o dziecko każdego dnia a tu takie nakręcanie testami owu. A tak na marginesie to nawet czasami nie wolno wierzyć cieniom na ciążowym bo nie każdy cień oznacza ciąże i też na tym forum zostało nam tu pokazane kilka krotnie. Testy to tylko testy które mają prawo do błędu i owulacyjne i ciążowe i i mego typu testy.

W którym dniu cyklu miałaś owulacja? Cy nie kontrolowalas tego ? Gratulacje
Kontrolowałam testami owu, ale nic nie pokazało. Wg temp miałam owu 13dc. Parę postów wyżej masz tez do wglądu wykres temperatur.
Jak to wkoncu dziewczyny jest z testami owulacyjnymi we wczesnej ciąży? Miałam dziś pod ręką owulacyjny.. 25 dc a mówię.. Zrobię.. Co mi szkodzi i wyszedł pozytywny.. Czy to prawda z tym że może wykryć wcześniej niż test ciążowy?

Błagam Was dziewczyny nie patrzcie na testy owu przy wykrywaniu ciąży. Ja w poprzednim cyklu zrobiłam sobie głupio z nudów i wyszły dwie mocne kreski, a żadnej ciąży nie było. Jakbyście przeczytały duuuuuzo wcześniejszych wpisów z forum to byście wiedziały, ze to ruletka i w ogóle nie ma co na to patrzeć.

reklama
Do góry