reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Mam teraz takie skurcze, jakby mi Ktoś kręgosłup łamał i chyba zaczynam plamić ...
Niech to się wreszcie skończy :/
Okropny dzień, okropne rozczarowanie a wynik progesteronu mnie totalnie dobił :/

Potwierdzam! Testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży. NIGDY nie miałam aż tak pozytywnego testu owu w czasie owulacji. Obecnie jestem w prawie 6 tygodniu ciąży :eek:

Załączniki

• 7E1E63D5-6E80-4D88-9687-7368629EE507.jpeg
    7E1E63D5-6E80-4D88-9687-7368629EE507.jpeg
    599,8 KB · Wyświetleń: 94
Jak to wkoncu dziewczyny jest z testami owulacyjnymi we wczesnej ciąży? Miałam dziś pod ręką owulacyjny.. 25 dc a mówię.. Zrobię.. Co mi szkodzi i wyszedł pozytywny.. Czy to prawda z tym że może wykryć wcześniej niż test ciążowy?
IMG_20191108_002104.jpg

Jak to wkoncu dziewczyny jest z testami owulacyjnymi we wczesnej ciąży? Miałam dziś pod ręką owulacyjny.. 25 dc a mówię.. Zrobię.. Co mi szkodzi i wyszedł pozytywny.. Czy to prawda z tym że może wykryć wcześniej niż test ciążowy? Zobacz załącznik 1042736
Może wykryć, ale nie musi. W moim przypadku również wyszedł i to mocniejszy niż w czasie owulacji. Fabianowa też zrobiła i wyszedł. Jednakże w 100% nie może on być brany za pewnik. Hormon LH produkowany w czasie owulacji pomaga również utrzymać wczesną ciążę, dlatego test owulacyjny może wyjść pozytywny. Oby tak było u Ciebie, trzymam kciuki. Myślę, że przy 28-dniowych cyklach możesz próbować już z testem ciążowym :)

Potwierdzam! Testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży. NIGDY nie miałam aż tak pozytywnego testu owu w czasie owulacji. Obecnie jestem w prawie 6 tygodniu ciąży :eek:
Nikt nie powiedział że w ciąży testy owu nie wychodzą. Tylko że nigdy nie sprawdza się czy się jest w ciąży testami owu bo to aby sprawdzić czy jest się w ciąży robi się ciążowy.

Jak to wkoncu dziewczyny jest z testami owulacyjnymi we wczesnej ciąży? Miałam dziś pod ręką owulacyjny.. 25 dc a mówię.. Zrobię.. Co mi szkodzi i wyszedł pozytywny.. Czy to prawda z tym że może wykryć wcześniej niż test ciążowy? Zobacz załącznik 1042736
Najlepiej ciąże sprawdzić testem ciążowym bo nie zawsze test owu w okolicach miesiączki pozytywny oznacza ciąże i można się mocno rozczarować. Z resztą nie jedna nam tu już to udowodniła. A to że testy owu wychodzą pozytywne już w potwierdzonej ciąży to inna sprawa ponieważ będąc w ciąży wszystkich hormonów mamy więcej. Oczywiście każda z nas jest dorosła i zrobi jak uważa ale jak czytam później że któraś zrobiła test owu w okolicach miesiączki i wyszedł pozytywny i nie które piszą że to może być ciąża to aż szlak mnie trafia bo później okazuje się że to jednak nie ciąża to dziewczyny które pisały i nakrecaly piszą "przykro mi" itd itp albo "następnym razem się uda" naprawdę warto przed takim napisaniem komuś czegoś takiego ze test owu w okolicach miesiączki wychodzi pozytyw to może być to ciąża lepiej się ugryźć w język nie pisać i nie robić komuś nadziei z ciąża bo nie w każdym przypadku test owu pozytywny w okolicach miesiączki oznacza wczesna ciąże.

Nie pisze tego po złości ale po to że jak czytam później rozpacz to mi po prostu zal bo każda z was walczy o dziecko każdego dnia a tu takie nakręcanie testami owu. A tak na marginesie to nawet czasami nie wolno wierzyć cieniom na ciążowym bo nie każdy cień oznacza ciąże i też na tym forum zostało nam tu pokazane kilka krotnie. Testy to tylko testy które mają prawo do błędu i owulacyjne i ciążowe i i mego typu testy.

W którym dniu cyklu miałaś owulacja? Cy nie kontrolowalas tego ? Gratulacje
Kontrolowałam testami owu, ale nic nie pokazało. Wg temp miałam owu 13dc. Parę postów wyżej masz tez do wglądu wykres temperatur.
Jak to wkoncu dziewczyny jest z testami owulacyjnymi we wczesnej ciąży? Miałam dziś pod ręką owulacyjny.. 25 dc a mówię.. Zrobię.. Co mi szkodzi i wyszedł pozytywny.. Czy to prawda z tym że może wykryć wcześniej niż test ciążowy?

Błagam Was dziewczyny nie patrzcie na testy owu przy wykrywaniu ciąży. Ja w poprzednim cyklu zrobiłam sobie głupio z nudów i wyszły dwie mocne kreski, a żadnej ciąży nie było. Jakbyście przeczytały duuuuuzo wcześniejszych wpisów z forum to byście wiedziały, ze to ruletka i w ogóle nie ma co na to patrzeć.

reklama
Do góry