reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Apka nie wzięła pod uwagę bo zawsze mierzę pod językiem o 7:30 a wtedy o 6:30 , może dlatego też była niższa.
Śluz, szyjka,testy owu i jajniki zgodnie pokazały owu 25.10 o 15 ;) Później śluzu było jakby więcej niż zazwyczaj ale to nie był ten "mój" typowo ciążowy, teraz w poniedziałek Sahara, wtorek też i wieczorem pojawiło się to rwanie podbrzusza, nad ranem miałam już całe mnóstwo śluzu i jest do dzisiaj tylko obecnie jakby owulacyjny .. Krzyż mnie okropnie boli i rwie aż po prawe udo, w twarz gorąco a ogólnie mam dreszcze jakbym miała się rozłożyć :/ to pewnie stres ale zaczynam się poważnie bać ciąży ulokowanej poza macicą :( Tylko, że ja panikara jestem a bliska koleżanka podobnie jajowód straciła i ledwo Ją samą odratowali więc włączył mi się czarny scenariusz :/
Jesli masz stala godzine mierzenia temp to spolo, ale jesli nie, to przesuwasz (dodajesz lub odejmujesz od wyniku 0.1 stopnia).

Dziewczyny, chciałabym zacząć prowadzić kalendarzyk. Macie jakieś rady, stronki, jaki termometr itd? Zaczelam nawet coś prowadzić przed ślubem, ale temperatury wychodziły jakieś 35 cały czas i zrezygnowałam. A później zaszłam w ciążę na miesiącu miodowym i jakoś nie było po co. Widzę że macie fajne wykresy, jesteście zorientowane co gdzie kiedy. Też bym chciała tak poznac swój cykl [emoji846]
Ja mam owuview oraz moj kalendarzyk. W obu fajnie wyliczylo owu i sie nigdy nis mylilo co do dnia @. Mozna wprowadzic zmienne jak:temperatura, sluz i inne rzeczy. Wiec polecam

Witam się z rana wstalam po 5 obudził mnie sen o pozytywnym teście miałam w domu ten z krwi nie wytrzymałam dziś 12 dpo A oto mój cień który na żywo jest intensywniejszy
Test wykrywa bete od 25 w krwi
20191108_070355.jpeg
20191108_070303.jpeg
20191108_065257.jpeg

Dobra dziewczyny. Piszę ostatnio raz żeby było wszystko przejrzyście. Testy owulacyjne nie powinny być wyznacznikiem czy zaszło się w ciążę. Hormon produkowany przy owulacji - LH, jest też wykrywalny we wczesnej ciąży, ponieważ ma za zadanie ją podtrzymywać. Jednakże NIE MOŻE BYĆ STOSOWANY ZAMIAST TESTU CIĄŻOWEGO. Teoretycznie nie powinien wyjść pozytywny w terminie @ jeżeli to nie ciąża, ale jednak nie jest to niemożliwe. Gdy wychodzi Wam słaba kreska na teście to może ewentualnie sprawdzajcie owulacyjnym. NIE RÓBCIE OWULACYJNEGO ZAMIAST CIĄŻOWEGO :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia

reklama
Do góry