reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja mam 1,2 i lekarz mówi ze idealnie. Dla kobiet w ciąży czy starających się powyżej 2,5 jest ponad normę i czasem włącza się leczenie. Także dobrze ze spadło
Dokładnie, ja miałam 4 z hakiem i lekarka od razu mi powiedziała, że dla strajacej się o dziecko to jest bardzo wysoko i że powinno być Max 2,5 , najlepiej 2

reklama
Dziewczyny, ciesze sie ze trafilam na to forum, na ta grupe i na Was. Chyle czola nad babeczkami z ogromna wiedza i dziekuje kazdej z osobna za to ze jest, radzi i pociesza.
Czasami mysle ze to nie jest typowe forum ciazowe a o wszystkim i o niczym... Fajnie ze coraz wiecej z nas sie otwiera.
GORA JAJNIKI!!

Podpisuje się. Pięknie to napisałaś [emoji5]

Hejka, nie było mnie tu chyba z dwa tygodnie, musiałam trochę odreagować i przestać myśleć tylko staraniach, bo już małego swirka dostawałam... ale już sobie wszytsko poukładalam i wracam. W tym cyklu robię sporo badan , które kazała mi zrobić gin, spadło mi tsh i prolaktyna, niestety lh i amh nie są takie jak być powinny. Ale nie tracę nadziei może w przyszłym cyklu się coś uda. Albo może w tym kto wie.. moim problemem są bezowulacyjne cykle , ale cuda się zdarzają,

Witam, jestem obecnie po 8 poronieniach głównie biochemicznych przeważnie 4 lu 5 Tc, raz w 10tc.Posiadam mutację mthfr c677tt homozygote, zespół Willebranda, zespół antyfosfolipidowy, niedoczynność tarczycy mam za małą tarczycę o 50 %, trąbofilii nie mam, ale teraz podejrzewają toczeń. Biore metyle swanson bicaps Folian, B12, B6, magnez, d3, żelazo, tmg, inositol i choline, vit metylowe. Dodatkowo wspomagam się błonnikiem, siemię lniany, ostropestem,olejem lniany. Pierwszy raz brałam od owulacji acard 150 mg,encorton 20mg od pozytywnego testu heparyne, ale niestety nadal nic. Chcemy starać się o dziecko, ale już nie wiem co robić co jeszcze zbadać? Słyszałam że posiadacie dużą wiedzę może ktoś doradzi w jakim kierunku iść.
Rozumiem, że jesteś pod opieką endokrynolga? Ja też mam problemy z tarczyca , nie aż takie , ale mam nadczynność, oprócz tego pcos, cykle bezowulacyjne i hiperprolaktynemie. Biorę sporo leków, ale też wiatmine D, pregne start i zaczęłam stosować dietę pomimo że jestem bardzo szczupła. Zero fast dowodów, nie jem słodyczy , nie slodzę, sole , nie jem żywności wysokoprzedworzonej, nie pije alkoholu, ograniczylam kawę do jednej i jem dużo owoców i warzyw. Robię tak dopiero drugi miesiąc ale zauważyłam poprawę wyników. Spadła prolaktyna i tsh

Ależ mi to podbrzusze daje w kość :\ aż po uda mam wszystko tak dziwnie zdrętwiałe :/ kłuje, gniecie i rwie a do @ jeszcze 3 dni :eek: :no2: :baffled:
Czas na nospę chyba bo nie wiem czy zasnę.

Starasz się o kolejne dziecko z nim ?
Czy Ty to masz przemyślane logistycznie itd ?
Dzisiaj brzmisz jak bardzo zdołowana tym życiem, jakie masz. Mówisz że masz dość, nie dajesz rady, nikt Ci nie pomaga. Z dwójką nie będzie przeciez łatwiej.... A on się nie zmieni, a jego dzieci nadal bedą wygodną wymówką. Ola pomyśl nad tym, porozmawiaj z nim......
O tym samym pomyślałam. @olaaa7 ja na Twoim miejscu raczej nie zdecydowałabym się na kolejne dziecko skoro i tak czujesz, że jest Ci ciężko już teraz. Z małym dzieckiem nie będzie łatwiej a zdecydowanie dojdzie Ci wiele nowych obowiązków a Twoj facet pewnie nie będzie Ci zbyt dużo pomagał skoro teraz też tego nie robi

Rozumiem, że jesteś pod opieką endokrynolga? Ja też mam problemy z tarczyca , nie aż takie , ale mam nadczynność, oprócz tego pcos, cykle bezowulacyjne i hiperprolaktynemie. Biorę sporo leków, ale też wiatmine D, pregne start i zaczęłam stosować dietę pomimo że jestem bardzo szczupła. Zero fast dowodów, nie jem słodyczy , nie slodzę, sole , nie jem żywności wysokoprzedworzonej, nie pije alkoholu, ograniczylam kawę do jednej i jem dużo owoców i warzyw. Robię tak dopiero drugi miesiąc ale zauważyłam poprawę wyników. Spadła prolaktyna i tsh
U mnie prolaktyna za wysoka i cykle bezowulacyjne

reklama
Do góry