reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Witam, jestem obecnie po 8 poronieniach głównie biochemicznych przeważnie 4 lu 5 Tc, raz w 10tc.Posiadam mutację mthfr c677tt homozygote, zespół Willebranda, zespół antyfosfolipidowy, niedoczynność tarczycy mam za małą tarczycę o 50 %, trąbofilii nie mam, ale teraz podejrzewają toczeń. Biore metyle swanson bicaps Folian, B12, B6, magnez, d3, żelazo, tmg, inositol i choline, vit metylowe. Dodatkowo wspomagam się błonnikiem, siemię lniany, ostropestem,olejem lniany. Pierwszy raz brałam od owulacji acard 150 mg,encorton 20mg od pozytywnego testu heparyne, ale niestety nadal nic. Chcemy starać się o dziecko, ale już nie wiem co robić co jeszcze zbadać? Słyszałam że posiadacie dużą wiedzę może ktoś doradzi w jakim kierunku iść.
Ja niestety nie pomogę ale bardzo Ci współczuję, jakie to wszystko nie sprawiedliwe :( trzymam kciuki żebyś doczekała się swojego maleństwa.

reklama
@Jastia no za te słowa to powinnam Cię znaleźć i gonga dać na opamiętanie. Masz cudowne dzieci które potrzebują mamy i tego się trzymaj. Organizm sam będzie wiedział kiedy jesteś gotowa na dzidziusia. Ostatnio raz czytam takie słowa.
@olaaa7 szczerze to ciesz się, że mąż ma taki kontakt z dziećmi. Wiem, że boli to iż nie poświęca Tobie i maleństwu dużo czasu. Mój pierwszy mąż nie widział dziecka od 11 lat. To dopiero boli gdy prosisz aby spotkał się z dzieckiem a on olewa sprawę. Silną kobietą jesteś i wytrzymasz wszystko.
A ja latam jak głupia non stop do kibelka bo tak mam mokro, że myślę iż wcześniej @ zawitała. Z Dawidem jest dobrze. Dawno tak się nie starał. Czyli coś dobrego wyszło z tej wyprowadzki.

Ostatnia edycja:
A ja lapie dola. Zdalam sobie ze tkliwosc sutkow i piersi sie zmniejszyl, podbrzusze nie daje o sobie znac. Boje sie ze jutro temp spadnie a to bedzie oznaczac @
Co prawda sluz i uczucie wilgoci jest ale lamanie w krzyzu swoje robi...
[emoji17][emoji17][emoji17]

Dziewczyny, ciesze sie ze trafilam na to forum, na ta grupe i na Was. Chyle czola nad babeczkami z ogromna wiedza i dziekuje kazdej z osobna za to ze jest, radzi i pociesza.
Czasami mysle ze to nie jest typowe forum ciazowe a o wszystkim i o niczym... Fajnie ze coraz wiecej z nas sie otwiera.
GORA JAJNIKI!!

Górą jajniki - dobre [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

@Jastia no za te słowa to powinnam Cię znaleźć i gonga dać na opamiętanie. Masz cudowne dzieci które potrzebują mamy i tego się trzymaj. Organizm sam będzie wiedział kiedy jesteś gotowa na dzidziusia. Ostatnio raz czytam takie słowa.
@olaaa7 szczerze to ciesz się, że mąż ma taki kontakt z dziećmi. Wiem, że boli to iż nie poświęca Tobie i maleństwu dużo czasu. Mój pierwszy mąż nie widział dziecka od 11 lat. To dopiero boli gdy prosisz aby spotkał się z dzieckiem a on olewa sprawę. Silną kobietą jesteś i wytrzymasz wszystko.
A ja latam jak głupia non stop do kibelka bo tak mam mokro, że myślę iż wcześniej @ zawitała. Z Dawidem jest dobrze. Dawno tak się nie starał. Czyli coś dobrego wyszło z tej wyprowadzki.
To dobrze że wyszło coś dobrego z tej przeprowadzki :) trzymam kciuki żeby @ nie przyszła.
A ja lapie dola. Zdalam sobie ze tkliwosc sutkow i piersi sie zmniejszyl, podbrzusze nie daje o sobie znac. Boje sie ze jutro temp spadnie a to bedzie oznaczac @
Co prawda sluz i uczucie wilgoci jest ale lamanie w krzyzu swoje robi...
[emoji17][emoji17][emoji17]
Będzie dobrze. Z tego co pamiętam to w ciąży tzn na samym początku raz piersi były bardziej tkliwe a raz mniej więc to nic jeszcze sprawy nie przesądza :)

reklama
Do góry