reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Witam, jestem obecnie po 8 poronieniach głównie biochemicznych przeważnie 4 lu 5 Tc, raz w 10tc.Posiadam mutację mthfr c677tt homozygote, zespół Willebranda, zespół antyfosfolipidowy, niedoczynność tarczycy mam za małą tarczycę o 50 %, trąbofilii nie mam, ale teraz podejrzewają toczeń. Biore metyle swanson bicaps Folian, B12, B6, magnez, d3, żelazo, tmg, inositol i choline, vit metylowe. Dodatkowo wspomagam się błonnikiem, siemię lniany, ostropestem,olejem lniany. Pierwszy raz brałam od owulacji acard 150 mg,encorton 20mg od pozytywnego testu heparyne, ale niestety nadal nic. Chcemy starać się o dziecko, ale już nie wiem co robić co jeszcze zbadać? Słyszałam że posiadacie dużą wiedzę może ktoś doradzi w jakim kierunku iść.
Ja niestety nie pomogę ale bardzo Ci współczuję, jakie to wszystko nie sprawiedliwe :( trzymam kciuki żebyś doczekała się swojego maleństwa.

reklama
@Jastia no za te słowa to powinnam Cię znaleźć i gonga dać na opamiętanie. Masz cudowne dzieci które potrzebują mamy i tego się trzymaj. Organizm sam będzie wiedział kiedy jesteś gotowa na dzidziusia. Ostatnio raz czytam takie słowa.
@olaaa7 szczerze to ciesz się, że mąż ma taki kontakt z dziećmi. Wiem, że boli to iż nie poświęca Tobie i maleństwu dużo czasu. Mój pierwszy mąż nie widział dziecka od 11 lat. To dopiero boli gdy prosisz aby spotkał się z dzieckiem a on olewa sprawę. Silną kobietą jesteś i wytrzymasz wszystko.
A ja latam jak głupia non stop do kibelka bo tak mam mokro, że myślę iż wcześniej @ zawitała. Z Dawidem jest dobrze. Dawno tak się nie starał. Czyli coś dobrego wyszło z tej wyprowadzki.

Ostatnia edycja:
A ja lapie dola. Zdalam sobie ze tkliwosc sutkow i piersi sie zmniejszyl, podbrzusze nie daje o sobie znac. Boje sie ze jutro temp spadnie a to bedzie oznaczac @
Co prawda sluz i uczucie wilgoci jest ale lamanie w krzyzu swoje robi...
[emoji17][emoji17][emoji17]

Dziewczyny, ciesze sie ze trafilam na to forum, na ta grupe i na Was. Chyle czola nad babeczkami z ogromna wiedza i dziekuje kazdej z osobna za to ze jest, radzi i pociesza.
Czasami mysle ze to nie jest typowe forum ciazowe a o wszystkim i o niczym... Fajnie ze coraz wiecej z nas sie otwiera.
GORA JAJNIKI!!

Górą jajniki - dobre [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

@Jastia no za te słowa to powinnam Cię znaleźć i gonga dać na opamiętanie. Masz cudowne dzieci które potrzebują mamy i tego się trzymaj. Organizm sam będzie wiedział kiedy jesteś gotowa na dzidziusia. Ostatnio raz czytam takie słowa.
@olaaa7 szczerze to ciesz się, że mąż ma taki kontakt z dziećmi. Wiem, że boli to iż nie poświęca Tobie i maleństwu dużo czasu. Mój pierwszy mąż nie widział dziecka od 11 lat. To dopiero boli gdy prosisz aby spotkał się z dzieckiem a on olewa sprawę. Silną kobietą jesteś i wytrzymasz wszystko.
A ja latam jak głupia non stop do kibelka bo tak mam mokro, że myślę iż wcześniej @ zawitała. Z Dawidem jest dobrze. Dawno tak się nie starał. Czyli coś dobrego wyszło z tej wyprowadzki.
To dobrze że wyszło coś dobrego z tej przeprowadzki :) trzymam kciuki żeby @ nie przyszła.
A ja lapie dola. Zdalam sobie ze tkliwosc sutkow i piersi sie zmniejszyl, podbrzusze nie daje o sobie znac. Boje sie ze jutro temp spadnie a to bedzie oznaczac @
Co prawda sluz i uczucie wilgoci jest ale lamanie w krzyzu swoje robi...
[emoji17][emoji17][emoji17]
Będzie dobrze. Z tego co pamiętam to w ciąży tzn na samym początku raz piersi były bardziej tkliwe a raz mniej więc to nic jeszcze sprawy nie przesądza :)

reklama
Do góry