reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja mam 1,2 i lekarz mówi ze idealnie. Dla kobiet w ciąży czy starających się powyżej 2,5 jest ponad normę i czasem włącza się leczenie. Także dobrze ze spadło
Dokładnie, ja miałam 4 z hakiem i lekarka od razu mi powiedziała, że dla strajacej się o dziecko to jest bardzo wysoko i że powinno być Max 2,5 , najlepiej 2

reklama
Dziewczyny, ciesze sie ze trafilam na to forum, na ta grupe i na Was. Chyle czola nad babeczkami z ogromna wiedza i dziekuje kazdej z osobna za to ze jest, radzi i pociesza.
Czasami mysle ze to nie jest typowe forum ciazowe a o wszystkim i o niczym... Fajnie ze coraz wiecej z nas sie otwiera.
GORA JAJNIKI!!

Podpisuje się. Pięknie to napisałaś [emoji5]

Hejka, nie było mnie tu chyba z dwa tygodnie, musiałam trochę odreagować i przestać myśleć tylko staraniach, bo już małego swirka dostawałam... ale już sobie wszytsko poukładalam i wracam. W tym cyklu robię sporo badan , które kazała mi zrobić gin, spadło mi tsh i prolaktyna, niestety lh i amh nie są takie jak być powinny. Ale nie tracę nadziei może w przyszłym cyklu się coś uda. Albo może w tym kto wie.. moim problemem są bezowulacyjne cykle , ale cuda się zdarzają,

Witam, jestem obecnie po 8 poronieniach głównie biochemicznych przeważnie 4 lu 5 Tc, raz w 10tc.Posiadam mutację mthfr c677tt homozygote, zespół Willebranda, zespół antyfosfolipidowy, niedoczynność tarczycy mam za małą tarczycę o 50 %, trąbofilii nie mam, ale teraz podejrzewają toczeń. Biore metyle swanson bicaps Folian, B12, B6, magnez, d3, żelazo, tmg, inositol i choline, vit metylowe. Dodatkowo wspomagam się błonnikiem, siemię lniany, ostropestem,olejem lniany. Pierwszy raz brałam od owulacji acard 150 mg,encorton 20mg od pozytywnego testu heparyne, ale niestety nadal nic. Chcemy starać się o dziecko, ale już nie wiem co robić co jeszcze zbadać? Słyszałam że posiadacie dużą wiedzę może ktoś doradzi w jakim kierunku iść.
Rozumiem, że jesteś pod opieką endokrynolga? Ja też mam problemy z tarczyca , nie aż takie , ale mam nadczynność, oprócz tego pcos, cykle bezowulacyjne i hiperprolaktynemie. Biorę sporo leków, ale też wiatmine D, pregne start i zaczęłam stosować dietę pomimo że jestem bardzo szczupła. Zero fast dowodów, nie jem słodyczy , nie slodzę, sole , nie jem żywności wysokoprzedworzonej, nie pije alkoholu, ograniczylam kawę do jednej i jem dużo owoców i warzyw. Robię tak dopiero drugi miesiąc ale zauważyłam poprawę wyników. Spadła prolaktyna i tsh

Ależ mi to podbrzusze daje w kość :\ aż po uda mam wszystko tak dziwnie zdrętwiałe :/ kłuje, gniecie i rwie a do @ jeszcze 3 dni :eek: :no2: :baffled:
Czas na nospę chyba bo nie wiem czy zasnę.

Starasz się o kolejne dziecko z nim ?
Czy Ty to masz przemyślane logistycznie itd ?
Dzisiaj brzmisz jak bardzo zdołowana tym życiem, jakie masz. Mówisz że masz dość, nie dajesz rady, nikt Ci nie pomaga. Z dwójką nie będzie przeciez łatwiej.... A on się nie zmieni, a jego dzieci nadal bedą wygodną wymówką. Ola pomyśl nad tym, porozmawiaj z nim......
O tym samym pomyślałam. @olaaa7 ja na Twoim miejscu raczej nie zdecydowałabym się na kolejne dziecko skoro i tak czujesz, że jest Ci ciężko już teraz. Z małym dzieckiem nie będzie łatwiej a zdecydowanie dojdzie Ci wiele nowych obowiązków a Twoj facet pewnie nie będzie Ci zbyt dużo pomagał skoro teraz też tego nie robi

Rozumiem, że jesteś pod opieką endokrynolga? Ja też mam problemy z tarczyca , nie aż takie , ale mam nadczynność, oprócz tego pcos, cykle bezowulacyjne i hiperprolaktynemie. Biorę sporo leków, ale też wiatmine D, pregne start i zaczęłam stosować dietę pomimo że jestem bardzo szczupła. Zero fast dowodów, nie jem słodyczy , nie slodzę, sole , nie jem żywności wysokoprzedworzonej, nie pije alkoholu, ograniczylam kawę do jednej i jem dużo owoców i warzyw. Robię tak dopiero drugi miesiąc ale zauważyłam poprawę wyników. Spadła prolaktyna i tsh
U mnie prolaktyna za wysoka i cykle bezowulacyjne

reklama
Do góry