reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Ja się zastanawiam kiedy zatestować. Może zrobię jeszcze te testy owulacyjne z opakowania które mi zostały i potem zatestuje.
Kochana dzisiaj masz gołym okiem test pozytywny. Więcej się już nie powinno robić testów owu ponieważ pik LH może się utrzymywać przez kilka dni. Oczywiście nie u każdej ( u mnie tylko pik LH pokazuje w jeden dzień i kolejnego dnia już są negatywne. Robiłam by sprawdzić czy faktycznie pik LH się utrzymuje dłużej niż 1 dzień ale u mnie nie ma czegoś takiego)

Orientujecie się może czy te testy owulacynje wychodzą pozytywne w przypadku ciąży? Od kilku dni pobolewa mnie brzuch, tak bardziej jakby ciągnęło delikatnie i czasem zakuje.
Dużo słyszałam ze testy owu mogą wyjść pozytywne w ciąży ale to jest ruletka. Jak koleżanka napisała jednej wyjdą pozytywne mimo braku ciąży a drugiej negatywne mimo ze ciąża jest.

A mierzysz też temperaturę może?

A kiedy masz termin okresu?
Nie mam pojęcia. 15 miesięcy temu urodziłam, po połogu zaczęłam brać anty, odstawiłam 3 sierpnia i od tego czasu czekam na okres.

Dużo słyszałam ze testy owu mogą wyjść pozytywne w ciąży ale to jest ruletka. Jak koleżanka napisała jednej wyjdą pozytywne mimo braku ciąży a drugiej negatywne mimo ze ciąża jest.

A mierzysz też temperaturę może?
Temperatury nie mierzyłam. Wzięliśmy sobie starania na spokojnie bez presji. Jeśli w najbliższym czasie nic nie będzie wychodziło to zacznę mierzyć. Chociaż przed pierwszą ciąża mierzyłam i wyniki były różne.

Hej dziewczyny [emoji8] wszystkie już testowały czy któraś (jak ja) jeszcze cz ja do okresu z testem [emoji3] ja testuje 20 października [emoji8][emoji8][emoji8]
Ja dzisiaj planowany termin@. @ się nie pojawiła, test negatywny, szyjka miękka, wysoko i zamknięta. Jutro z rana zrobię jeszcze jeden test bo ten dzisiejszy robiłam późnym popołudniem.

Ja też miałam dokładnie taka szyjkę na początku ciąży także trzymam kciuki i jestem dobrej myśli :)
Zobaczymy jutro albo w poniedziałek .
A tak z innej beczki. Dzisiaj zabiłam z 10 biedronek. Potem przeczytałam, że znowu te azjatyckie są. Więc okna pozamykane i cholery do domu wlatywać nie będą.

Hej dziewczyny [emoji8] wszystkie już testowały czy któraś (jak ja) jeszcze cz ja do okresu z testem [emoji3] ja testuje 20 października [emoji8][emoji8][emoji8]

Ja testowałam wczoraj negatywny niestety. @ powinna być w poniedziałek ale po dzisiejszym spadku temperatury nie nastawiam się.
Szyjkę przestałam badać po owulacji bo podobno nie powinno się a i tak za wiele mi to nie mówiło.
Co dziwne odczuwam niewielkie skurcze a mówiąc szczerze przed miesiączka nie mam bóli. Jedyny objaw przed miesiączka w 2 fazie to uczucie pełności i wahania nastroju.

Zobaczymy. A Tobie życzę 2 kreseczek [emoji5]

Ja testowałam wczoraj negatywny niestety. @ powinna być w poniedziałek ale po dzisiejszym spadku temperatury nie nastawiam się.
Szyjkę przestałam badać po owulacji bo podobno nie powinno się a i tak za wiele mi to nie mówiło.
Co dziwne odczuwam niewielkie skurcze a mówiąc szczerze przed miesiączka nie mam bóli. Jedyny objaw przed miesiączka w 2 fazie to uczucie pełności i wahania nastroju.

Zobaczymy. A Tobie życzę 2 kreseczek [emoji5]
Na razie nie dziękuję żeby nie zapeszyc [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Nie mam pojęcia. 15 miesięcy temu urodziłam, po połogu zaczęłam brać anty, odstawiłam 3 sierpnia i od tego czasu czekam na okres.

Temperatury nie mierzyłam. Wzięliśmy sobie starania na spokojnie bez presji. Jeśli w najbliższym czasie nic nie będzie wychodziło to zacznę mierzyć. Chociaż przed pierwszą ciąża mierzyłam i wyniki były różne.
Rozumiem. Ja mierze w tym cyklu aby zobaczyć czy owu będzie zeby zobaczyć jakiego cyklu się spodziewać. Od jutra zaczynam duphaston zażywać na regulowanie cyklu. Bo już prawie rok mecze się z nie regularnoscia i normalnie szlak mnie trafia.

Do góry