reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Ja się zastanawiam kiedy zatestować. Może zrobię jeszcze te testy owulacyjne z opakowania które mi zostały i potem zatestuje.
Kochana dzisiaj masz gołym okiem test pozytywny. Więcej się już nie powinno robić testów owu ponieważ pik LH może się utrzymywać przez kilka dni. Oczywiście nie u każdej ( u mnie tylko pik LH pokazuje w jeden dzień i kolejnego dnia już są negatywne. Robiłam by sprawdzić czy faktycznie pik LH się utrzymuje dłużej niż 1 dzień ale u mnie nie ma czegoś takiego)

Orientujecie się może czy te testy owulacynje wychodzą pozytywne w przypadku ciąży? Od kilku dni pobolewa mnie brzuch, tak bardziej jakby ciągnęło delikatnie i czasem zakuje.
Dużo słyszałam ze testy owu mogą wyjść pozytywne w ciąży ale to jest ruletka. Jak koleżanka napisała jednej wyjdą pozytywne mimo braku ciąży a drugiej negatywne mimo ze ciąża jest.

A mierzysz też temperaturę może?

A kiedy masz termin okresu?
Nie mam pojęcia. 15 miesięcy temu urodziłam, po połogu zaczęłam brać anty, odstawiłam 3 sierpnia i od tego czasu czekam na okres.

Dużo słyszałam ze testy owu mogą wyjść pozytywne w ciąży ale to jest ruletka. Jak koleżanka napisała jednej wyjdą pozytywne mimo braku ciąży a drugiej negatywne mimo ze ciąża jest.

A mierzysz też temperaturę może?
Temperatury nie mierzyłam. Wzięliśmy sobie starania na spokojnie bez presji. Jeśli w najbliższym czasie nic nie będzie wychodziło to zacznę mierzyć. Chociaż przed pierwszą ciąża mierzyłam i wyniki były różne.

Hej dziewczyny [emoji8] wszystkie już testowały czy któraś (jak ja) jeszcze cz ja do okresu z testem [emoji3] ja testuje 20 października [emoji8][emoji8][emoji8]
Ja dzisiaj planowany termin@. @ się nie pojawiła, test negatywny, szyjka miękka, wysoko i zamknięta. Jutro z rana zrobię jeszcze jeden test bo ten dzisiejszy robiłam późnym popołudniem.

Ja też miałam dokładnie taka szyjkę na początku ciąży także trzymam kciuki i jestem dobrej myśli :)
Zobaczymy jutro albo w poniedziałek .
A tak z innej beczki. Dzisiaj zabiłam z 10 biedronek. Potem przeczytałam, że znowu te azjatyckie są. Więc okna pozamykane i cholery do domu wlatywać nie będą.

Hej dziewczyny [emoji8] wszystkie już testowały czy któraś (jak ja) jeszcze cz ja do okresu z testem [emoji3] ja testuje 20 października [emoji8][emoji8][emoji8]

Ja testowałam wczoraj negatywny niestety. @ powinna być w poniedziałek ale po dzisiejszym spadku temperatury nie nastawiam się.
Szyjkę przestałam badać po owulacji bo podobno nie powinno się a i tak za wiele mi to nie mówiło.
Co dziwne odczuwam niewielkie skurcze a mówiąc szczerze przed miesiączka nie mam bóli. Jedyny objaw przed miesiączka w 2 fazie to uczucie pełności i wahania nastroju.

Zobaczymy. A Tobie życzę 2 kreseczek [emoji5]

Ja testowałam wczoraj negatywny niestety. @ powinna być w poniedziałek ale po dzisiejszym spadku temperatury nie nastawiam się.
Szyjkę przestałam badać po owulacji bo podobno nie powinno się a i tak za wiele mi to nie mówiło.
Co dziwne odczuwam niewielkie skurcze a mówiąc szczerze przed miesiączka nie mam bóli. Jedyny objaw przed miesiączka w 2 fazie to uczucie pełności i wahania nastroju.

Zobaczymy. A Tobie życzę 2 kreseczek [emoji5]
Na razie nie dziękuję żeby nie zapeszyc [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Nie mam pojęcia. 15 miesięcy temu urodziłam, po połogu zaczęłam brać anty, odstawiłam 3 sierpnia i od tego czasu czekam na okres.

Temperatury nie mierzyłam. Wzięliśmy sobie starania na spokojnie bez presji. Jeśli w najbliższym czasie nic nie będzie wychodziło to zacznę mierzyć. Chociaż przed pierwszą ciąża mierzyłam i wyniki były różne.
Rozumiem. Ja mierze w tym cyklu aby zobaczyć czy owu będzie zeby zobaczyć jakiego cyklu się spodziewać. Od jutra zaczynam duphaston zażywać na regulowanie cyklu. Bo już prawie rok mecze się z nie regularnoscia i normalnie szlak mnie trafia.

Do góry