reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Czuje się totalnie nie jak na okres, który mam mieć w czwartek albo w piątek. Piersi mam większe w sensie takie ciężkie pełne jakby, i w sumie to mój mąż wyczuł więc raczej nie moje wkręcanie. Zgaga mnie co jakiś czas nawiedza i ciągle uczucie pelnosci na brzuchu z jednoczesnym uczuciem głodu. No i od kilku dni goraczke mierzylam i tak 37.1 ale ta na czole wiec nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. A no i mam takie wewnętrzne poczucie że się udało. Tak się ogólnie czuje inaczej nie wiem jak to nazwać
o kurcze, trzymam kciuki, żeby to było to! może rzeczywiście zrób betę, będziesz miała pewność :) mi moja ginekolog powiedziała, że szkoda kasy na testy i jak okres się spóźnia to najlepiej od razu robić betę, bo testy często oszukują

reklama
o kurcze, trzymam kciuki, żeby to było to! może rzeczywiście zrób betę, będziesz miała pewność :) mi moja ginekolog powiedziała, że szkoda kasy na testy i jak okres się spóźnia to najlepiej od razu robić betę, bo testy często oszukują
Z jednej strony racja.
Ale jest tyle frajdy w testowaniu, że szkoda sobie czasem odmówić.

Te że u mnie nic się nie dzieje z piersiami i to jest to co mnie odwodzi od myśli o ciąży... Nie wiem czemu myślę że jak piersi nie bolą to nie ma ciąży... [emoji57]
Niektore moje kolezanki mowily ze nie mialy zadnych objawow, a piersi zaczely sie zmieniac duzo duzo pozniej, wiec moze jednak :)

Jak czytam Twoje objawy to jakbym czytała o sobie... [emoji4] U mnie dokładnie to samo, czuje się jak napompowany balon. Jakby wzdęcia, klocie jajników i ból taki delikatny, dziwny... I ciągle bym zarla słodkie [emoji16][emoji16][emoji16] WGL jak nie ja, bo rzadko mam na nie ochotę... [emoji16]
Też ciągle bym żarła słodkie :D ale ja to tak normalnie mam :p

Bo już mnie ręce świerzbią żeby zrobić w sobotę ale to dopiero będzie 10dpo i to takiej domniemanej owu :p ale chyba nie ma co marnować testu [emoji23] chyba uzbroję się w cierpliwość i poczekam do przyszłej soboty. Myślicie, że jeszcze jest sens przytulanek (tylko w sensie starań) jeśli już kilka dni po owu?
Ja nie zamierzam czekać z testem tak długo jak Ty ;) jestem zbyt niecierpliwa..

reklama
Dziewczyny bylam dzis na tej wizycie u gina i tak:
12dc endometrium 6.8, na lewym jajniku kilka malutkich pecherzykow, a na prawym jeden o wielkosci 12.1
Dzis 16dc endometrium 10.8 na lewym jajniku pecherzyki zniknely a prawy urosl do 15.7 (nieduzo) gin jednak powiedzial ze daje zielone swiatlo do dzialania i zalecil przytulanki na piatek, sobote i niedziele czyli 19,20,21 dc. 22 dc kolejna wizyta zeby zobaczyc co z tym moim pecherzykiem. Od wczoraj mam sluz owulacyjny i nie wiem co mam myslec. Z jednej strony sie ciesze bo to pierwsze zielone swiatlo od gina a z drugiej mam mega obawy czy cos z tego bedzie.
Bardzo dobre wiadomości:) To teraz przez najblizsze dni relaksujcie się i zbierajcie siły na działania;)

Do góry