reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Jak czytam Twoje objawy to jakbym czytała o sobie... [emoji4] U mnie dokładnie to samo, czuje się jak napompowany balon. Jakby wzdęcia, klocie jajników i ból taki delikatny, dziwny... I ciągle bym zarla słodkie [emoji16][emoji16][emoji16] WGL jak nie ja, bo rzadko mam na nie ochotę... [emoji16]
A ja nie wiem czy przez to, że naczytałam się co Wam dolega czy skąd ale nagle ja też zaczęłam czuć podobnie 😂 tylko piersi są bez zmian u mnie.

reklama
Dziewczyny bylam dzis na tej wizycie u gina i tak:
12dc endometrium 6.8, na lewym jajniku kilka malutkich pecherzykow, a na prawym jeden o wielkosci 12.1
Dzis 16dc endometrium 10.8 na lewym jajniku pecherzyki zniknely a prawy urosl do 15.7 (nieduzo) gin jednak powiedzial ze daje zielone swiatlo do dzialania i zalecil przytulanki na piatek, sobote i niedziele czyli 19,20,21 dc. 22 dc kolejna wizyta zeby zobaczyc co z tym moim pecherzykiem. Od wczoraj mam sluz owulacyjny i nie wiem co mam myslec. Z jednej strony sie ciesze bo to pierwsze zielone swiatlo od gina a z drugiej mam mega obawy czy cos z tego bedzie.
Skoro macie zielone światło to działajcie śmiało ;) nie zaszkodzi próbować może akurat to będzie ten cykl :) trzymam kciuki ;)

Tylko usg mi zrobił i ogólne badanie. Progesteron sobie sama robiłam. Byłam na nfz w poradni w szpitalu. Pomyślę o innym gin, ale teraz przed świętami i tak jest dużo wydatków, więc wiesz, będzie musiało poczekać ;-)

Na razie mojemu małżowi zaordynowałam witaminy na płodność co tu dziewczyny pisały - na pewno mu nie zaszkodzą :-)

Więcej wiedzy mam z tego forum niż od ginekologa ha ha :-)
Mój ma słabe wyniki i je Fertilman Plus
Może warto w święta odpuścić i cieszyć się nimi po prostu Nowy Rok przyjdzie -nowe możliwosci 😉

Kochane czy lekarz rodzinny może przepisać tabletki na obniżenie tarczycy prolaktyny?
Wydaje mi sie ze tak pod warunkiem, ze je juz przyjmujesz i jestes pod opieka endokrynologa. Czyli np gdy koncza Ci sie leki to wypisze recepte bo na wizyte musisz dluzej czekac a leki trzeba zazywac.. moze na podstawie jakis moze badan albo kart z wizyt u specjalisty..

Kurs i może coś się kroi faktycznie... Ja przez to że tak się obzarlam tak mnie teraz mdli że chyba zaraz zwymiotuje... masakra i strasznie mi się w głowie kręci bleeee czuje się jakbym zeszła z karuzeli [emoji58][emoji848][emoji2961]
A ja nie wiem czy przez to, że naczytałam się co Wam dolega czy skąd ale nagle ja też zaczęłam czuć podobnie [emoji23] tylko piersi są bez zmian u mnie.

o kurcze, trzymam kciuki, żeby to było to! może rzeczywiście zrób betę, będziesz miała pewność :) mi moja ginekolog powiedziała, że szkoda kasy na testy i jak okres się spóźnia to najlepiej od razu robić betę, bo testy często oszukują

Mnie się jeszcze okres nie spoznia ;p mam mieć 12/13
Z jednej strony racja.
Ale jest tyle frajdy w testowaniu, że szkoda sobie czasem odmówić.
No ja nigdy nie robiłam wcześniej testów dopiero pierwszy w tamtym cyklu i to takie fajne jest :)

reklama
Kobietki moje, bo ja spac nie moge...czy ten moj pecherzyk 15.7 nie jest za maly zeby pekl i doszlo do owu. Dzis 16dc a on taki jakis niewyrosniety...

Do góry