reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja poszlam bo w szpitalu powiedzieli mi ze moje 2mm i beta ponad 500 to nie ciaza!! W dniu wypisu uslyszalam ze "niestety" puste jajo. A okazalo sie ze na ta chwile juz jest dobrze!! Lekarz nie wyjasnil czemu podbrzusze mnie boli i prawy jajnik itp. Na prywatnej wizycie dowiedzialam sie duzo!! Porzadny lekarz mi sie trafil i przede wszystkim uspokoil mnie [emoji846]
Montek, chyba coś ominęłam. Naprawdę z tego cholernego szpitala, którym się zachwycalysmy że taki fachowy bo zostałaś potraktowana poważnie, przyjęta, to oni Cię wypuścili z diagnozą że nie jesteś w ciąży??? Że puste jajo przy beta 500???

reklama
No bardzo miłe i motywujące podejście, nie ma jak usłyszeć taktowną, profesjonalną opinię. Boli Cię prawy jajnik? To normalne? Pytam bo mnie pobolewa coś, chyba to jajnik ale nie wiem dokładnie [emoji52]
Tak, bo tam jest torbiel z cialkiem zoltym, ktory produkuje progesteron. Jest on do 10-12 tyg po czym produkcje progesteronu przejmuje lozysko.

Ja też eutyrox od wczoraj biorę a on chyba też daje takie objawy :/ Mam tylko ogromną nadzieję, że szybko będę mogła odstawić wszelkie wspomagacze i cieszyć się zdrową ciążą :)
Czyli to jakby pewne , że duphaston przedłuży fazę lutealną?
Kochana, zwroc uwagę na Euthyrox i objawy, ktore się pojawiają. Ja po tych lekach miałam straszne jazdy jelitowo-żołądkowe. Okazało się, że tak działała na mnie laktoza zawarta w składzie. Teraz biorę Letrox i jest ok :)

Szczęściara :) Może u mnie takie cuda bo mam naprawdę mało tego progesteronu i organizm dostał porządnego kopa? Sama nie wiem.

No właśnie ja też już za wiele z wizyty nie pamiętam. Mówiła, że muszę być w 100% pewna że była owulacja bo duphaston może ją zatrzymać ( choć tu nawet czytałam , że w małych dawkach na pewno nie przeszkodzi) i szybko wyliczyła, że mam brać od 14dc a co jeśli owu przypadnie na 15dc? Albo na 12dc? Mimo wszystko brać od 14dc?
Ja poczekam kilka dni jeszcze

reklama
Ja poszlam bo w szpitalu powiedzieli mi ze moje 2mm i beta ponad 500 to nie ciaza!! W dniu wypisu uslyszalam ze "niestety" puste jajo. A okazalo sie ze na ta chwile juz jest dobrze!! Lekarz nie wyjasnil czemu podbrzusze mnie boli i prawy jajnik itp. Na prywatnej wizycie dowiedzialam sie duzo!! Porzadny lekarz mi sie trafil i przede wszystkim uspokoil mnie [emoji846]
No masakra wrrr. Jak oni mogli. Brak słów.

Super że wszystko dobrze !!!

Do góry