reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Tsh z miesiąca na miesiąc się zmienia ja bym powtórzyła tsh i jeśli tsh wyjdzie za wysokie lub za niskie to dopiero ft3 ft4

Co do glukozy jeśli miałaś robiona na czczo to i tak nic nie da. Ja miałam cukry na czczo w porządku a po wypiciu 75g glukozy wyszło mi IO także ja bym jednak zrobiła krzywa.

Estradiol między 2 a 5dc
Zeby stwierdzić IO nie zawsze wystarczy krzywa glukozowa, najlepiej zrobić krzywa glukozowa i insulinowa. Pracuje jako dietetyk i nie raz widziałam krzywa glukozowa w normie pomimo IO

Jak u mnie,lekarz mowi ze prolaktyna mnie blokuje. Pierwsze dziecko czu musze o nie tak walczyć [emoji26]
Ja tez pierwsze dziecko. Świadomie staramy sie od pol roku , ale w sumie nie uwazalismy od momentu. slubu, czyli juz ponad 4lata. Ale moj maz mnie bardzo wspiera. Wierze ze sie uda , a jak sie nie uda do 30 , to zawsze mozna adoptowac. Stram sie nie nakrecac ,z różnym skutkiem , jak przesadzam to moj D. mnie nastawia na dobre tory😀

Pierwszy cykl z clo, od 3 do 8dc, po pol tabletki na dzien. Bylam na monitoringu w 12 i 16 dc, pecherzyk pekl sam, nie potrzebowalam zastrzyku. W 16 dc bylo juz chyba po owulacji bo gin stwierdzil plyn za macica.
Dodatkowo bralam castagnus, inofem - 2 saszetki na dzien i kwas foliowy.
To był twój pierwszy cykl z clo? Pęcherzyk sam pękł czy potrzebowałas zastrzyku aby wspomóc pęknięcie pęcherzykowi? Miałaś monitoring?

U mnie dziewczyny znowu nic nie wyszło beta negatywna, a okresu dalej nie mam... Nie chcę mi się już nawet starać..
Głowa do góry ! Pozytywne myślenie połową sukcesu :)
Może spróbuj o tym nie myśleć, odrzuć testy na bok i kochajcie się spontanicznie i nie pod zeszyt. Wcześniej pisałaś o tym, że robiłaś Clearblue owulacyjny i pokazał Ci pozytyw, u mnie było podobnie, przez wiele dni mi pokazywał wyrzut hormonu a ja głupia cieszyłam się jak dziecko ;) ale moja intuicja podpowiedziała, żeby otworzyć drugie opakowanie i sprawdzić drugim „urządzeniem”... i tak jeden pokazywał wyrzut a drugi brak .... więc moim zdaniem te testy są przereklamowane i nie warto im zawierzać. Kto wie może akurat @ sie przesunęła i Ty w momencie testowania akurat miałaś wyrzut hormonu.

reklama
Ja tez pierwsze dziecko. Świadomie staramy sie od pol roku , ale w sumie nie uwazalismy od momentu. slubu, czyli juz ponad 4lata. Ale moj maz mnie bardzo wspiera. Wierze ze sie uda , a jak sie nie uda do 30 , to zawsze mozna adoptowac. Stram sie nie nakrecac ,z różnym skutkiem , jak przesadzam to moj D. mnie nastawia na dobre tory[emoji3]
Ja mam 33 lata jak tak bedzie dalej to za miesiac czeka mnie stymulacja i zatrzyk na pęknięcie pęcherzyka.

Do góry