reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Tsh z miesiąca na miesiąc się zmienia ja bym powtórzyła tsh i jeśli tsh wyjdzie za wysokie lub za niskie to dopiero ft3 ft4

Co do glukozy jeśli miałaś robiona na czczo to i tak nic nie da. Ja miałam cukry na czczo w porządku a po wypiciu 75g glukozy wyszło mi IO także ja bym jednak zrobiła krzywa.

Estradiol między 2 a 5dc
Zeby stwierdzić IO nie zawsze wystarczy krzywa glukozowa, najlepiej zrobić krzywa glukozowa i insulinowa. Pracuje jako dietetyk i nie raz widziałam krzywa glukozowa w normie pomimo IO

Jak u mnie,lekarz mowi ze prolaktyna mnie blokuje. Pierwsze dziecko czu musze o nie tak walczyć [emoji26]
Ja tez pierwsze dziecko. Świadomie staramy sie od pol roku , ale w sumie nie uwazalismy od momentu. slubu, czyli juz ponad 4lata. Ale moj maz mnie bardzo wspiera. Wierze ze sie uda , a jak sie nie uda do 30 , to zawsze mozna adoptowac. Stram sie nie nakrecac ,z różnym skutkiem , jak przesadzam to moj D. mnie nastawia na dobre tory😀

Pierwszy cykl z clo, od 3 do 8dc, po pol tabletki na dzien. Bylam na monitoringu w 12 i 16 dc, pecherzyk pekl sam, nie potrzebowalam zastrzyku. W 16 dc bylo juz chyba po owulacji bo gin stwierdzil plyn za macica.
Dodatkowo bralam castagnus, inofem - 2 saszetki na dzien i kwas foliowy.
To był twój pierwszy cykl z clo? Pęcherzyk sam pękł czy potrzebowałas zastrzyku aby wspomóc pęknięcie pęcherzykowi? Miałaś monitoring?

U mnie dziewczyny znowu nic nie wyszło beta negatywna, a okresu dalej nie mam... Nie chcę mi się już nawet starać..
Głowa do góry ! Pozytywne myślenie połową sukcesu :)
Może spróbuj o tym nie myśleć, odrzuć testy na bok i kochajcie się spontanicznie i nie pod zeszyt. Wcześniej pisałaś o tym, że robiłaś Clearblue owulacyjny i pokazał Ci pozytyw, u mnie było podobnie, przez wiele dni mi pokazywał wyrzut hormonu a ja głupia cieszyłam się jak dziecko ;) ale moja intuicja podpowiedziała, żeby otworzyć drugie opakowanie i sprawdzić drugim „urządzeniem”... i tak jeden pokazywał wyrzut a drugi brak .... więc moim zdaniem te testy są przereklamowane i nie warto im zawierzać. Kto wie może akurat @ sie przesunęła i Ty w momencie testowania akurat miałaś wyrzut hormonu.

reklama
Ja tez pierwsze dziecko. Świadomie staramy sie od pol roku , ale w sumie nie uwazalismy od momentu. slubu, czyli juz ponad 4lata. Ale moj maz mnie bardzo wspiera. Wierze ze sie uda , a jak sie nie uda do 30 , to zawsze mozna adoptowac. Stram sie nie nakrecac ,z różnym skutkiem , jak przesadzam to moj D. mnie nastawia na dobre tory[emoji3]
Ja mam 33 lata jak tak bedzie dalej to za miesiac czeka mnie stymulacja i zatrzyk na pęknięcie pęcherzyka.

Do góry