Super! Gratulacje
reklama
Witam jestem tutaj nowa,my próbujemy z moim partnerem stworzyć maluszka,wcześniej się nakręcałam i ciagle nic z tego nie wychodziło,wiec stwierdziłam,że jak ma być to będzie,mam zazwyczaj miesiaczke co 28-29 dni ,teraz początek cyklu był 30-go października i dzisiaj dostałam okresu,wiec coś się "porobiło" musze zapisać się do lekarza i porobić badania
Paraply
Fanka BB :)
Gratuluję dziewczyny kresek Niedługo tylko ja tu zostanę widzę :/
@młoda1994 Ty się orientujesz w tych badaniach hormonalnych, LH i fsh najlepiej zrobić w 1-5 dniu cyklu prawda? A prolaktyne, progesteron i testosteron w fazie poowulacyjnej..? Co jeszcze warto zrobić żeby wykluczyć pcos lub inne świństwo, które nie pozwala zaciazyc?
@młoda1994 Ty się orientujesz w tych badaniach hormonalnych, LH i fsh najlepiej zrobić w 1-5 dniu cyklu prawda? A prolaktyne, progesteron i testosteron w fazie poowulacyjnej..? Co jeszcze warto zrobić żeby wykluczyć pcos lub inne świństwo, które nie pozwala zaciazyc?
młoda1994
Tsh ft3 ft4 prolaktyna w każdym momencie. Lh fsh estradiol testosteron między 2 a 5dc progesteron 7-8 dni po owulacji... Co do pcos to właśnie obliczyć stosunek lh do fsh zrobić dokładne USG i sprawdzić jak wyglądają jajniki i warto zrobić rezerwę jajnikowa (AMH)Gratuluję dziewczyny kresek Niedługo tylko ja tu zostanę widzę :/
Muszka1992
Zaciekawiona BB
A jakie mialas objawy i czy udało sie juz tobie zajsc w ciąże
[/QUOT
Mialam cykle bezowulacyjne, tak to nie odczuwalam nic specjalnego. Nie udało mi się, ale przypuszczam że to nie przez hiperprolaktynemie.
6 dni spóźnia mi się okres [emoji853][emoji853][emoji853][emoji853]
Zaraz zacznę wyć po prostu. Dlaczego właśnie teraz. Po ciąży zdarzało mi się mieć dłuższe cykle ale od jakiegoś czasu już były 30-33 w teraz znowu jakiś dziwacznie [emoji53][emoji53]. Będę musiała od początku robić testy owu bo teraz to nie wiem kiedy będzie wypadać ( wcześniej zawsze pozytywne były 19 dnia cyklu)
Nienawidzę takiej bezczynności, chce już zacząć dzialac, a tu organizm się buntuje.
Przyjechała do nas teściowa. Cuuuudowna kobieta. Dała nam pospać do prawie 10 ( od urodzenia synka tyle nie spałam [emoji1787])
A teraz poszła z nim na salę zabaw a my odpoczywamy. Taka teściowa to skarb. Chyba nawet nie miałabym problemu gdyby z nami zamieszkała [emoji6]
Zaraz zacznę wyć po prostu. Dlaczego właśnie teraz. Po ciąży zdarzało mi się mieć dłuższe cykle ale od jakiegoś czasu już były 30-33 w teraz znowu jakiś dziwacznie [emoji53][emoji53]. Będę musiała od początku robić testy owu bo teraz to nie wiem kiedy będzie wypadać ( wcześniej zawsze pozytywne były 19 dnia cyklu)
Nienawidzę takiej bezczynności, chce już zacząć dzialac, a tu organizm się buntuje.
Przyjechała do nas teściowa. Cuuuudowna kobieta. Dała nam pospać do prawie 10 ( od urodzenia synka tyle nie spałam [emoji1787])
A teraz poszła z nim na salę zabaw a my odpoczywamy. Taka teściowa to skarb. Chyba nawet nie miałabym problemu gdyby z nami zamieszkała [emoji6]
Różamama
A ja dziś witam się 4 dni przed okresem „spadniętą” temperaturą i opuszczoną szyjką [emoji17] czyli znowu się nie udało
Ja szyjkę tez mam nisko w sensie nie tak jak przy owulacji wysoko a jednak coś zaskoczyło wiec ta szyjka to taki wyznacznik średni w moim odczuciu. Byłam przekonana ze jak jest nisko to nic z tego, zreszta cały czas mierzyłam i zawsze jak się nie udawało była nisko. I teraz w tym cyklu tez się zmartwiłam i stwierdziłam ze ten cykl na straty bo szyjka nisko i zrobiłam testy byle zrobić a tu niespodzianka. Pierwszy test negatywny drugi negatywny i po 3 dniu testowania kreska i wcale nie taka blada . Dziwi mnie to ze zrobiłam test w odstępach 12 godzin i na jednym nie było nic a na drugim już kreska dość wyraźna. Tylko co do testów to jak zrobiłam test i wyszedł pozytywny to zrobiłam za chwile drugi i wyszedł jeszcze bardziej ciemniejszy wiec dziwne trochę to a robiłam tej samej firmy.
A dziś zrobiłam test Pink z domowego laboratorium który kupiłam w rossmanie i powiem szczzerze ze najgorszy test z moich dotychczasowych bo wprowadziłam pipetką 2 krople a tu nic - wogle się ta bibułka nie zabarwiała i musiałam nanieść jesCze 3 krople i dopiero zaskoczyło .
Paraply
Właśnie zapomniałam o estradiolu. Tsh miałam robione jakieś 3 cykle temu i wyszło ok,to czy ft3 i ft4 w takim przypadku trzeba robić? Poziom glukozy mam w normie bo robiłam badania więc krzywa już chyba nie jest Konieczna?Tsh ft3 ft4 prolaktyna w każdym momencie. Lh fsh estradiol testosteron między 2 a 5dc progesteron 7-8 dni po owulacji... Co do pcos to właśnie obliczyć stosunek lh do fsh zrobić dokładne USG i sprawdzić jak wyglądają jajniki i warto zrobić rezerwę jajnikowa (AMH)
reklama
młoda1994
Tsh z miesiąca na miesiąc się zmienia ja bym powtórzyła tsh i jeśli tsh wyjdzie za wysokie lub za niskie to dopiero ft3 ft4Właśnie zapomniałam o estradiolu. Tsh miałam robione jakieś 3 cykle temu i wyszło ok,to czy ft3 i ft4 w takim przypadku trzeba robić? Poziom glukozy mam w normie bo robiłam badania więc krzywa już chyba nie jest Konieczna?
Co do glukozy jeśli miałaś robiona na czczo to i tak nic nie da. Ja miałam cukry na czczo w porządku a po wypiciu 75g glukozy wyszło mi IO także ja bym jednak zrobiła krzywa.
Estradiol między 2 a 5dc