reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Z mezem staralismy sie od wrzesnia tamtego roku. W tym cyklu z clo sie udalo
emoji3590.png

Bedzie dobrze dziewczyny :)
Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa. Jestem w trakcie 3 poronienia, tydz temu dowiedziałam się, że serduszko przestało bic... Moje emocje, żal i ból są tak okropne... I nie radzę sobie z nimi mimo starań! 5 lat starań o dziecko, 3 poronienia, pierwsze w 7 tyg, drugie w 13 i aktualnie jestem w 13 tyg i czekam aż poronie bo mieszkam w UK i tu wszystkie procedury wyglądają inaczej niż w PL-niestety:( Czy którejś z Was udało się utrzymać ciąże i urodzić dziecko po nawracajacych poronieniach?
Witam

reklama
Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa. Jestem w trakcie 3 poronienia, tydz temu dowiedziałam się, że serduszko przestało bic... Moje emocje, żal i ból są tak okropne... I nie radzę sobie z nimi mimo starań! 5 lat starań o dziecko, 3 poronienia, pierwsze w 7 tyg, drugie w 13 i aktualnie jestem w 13 tyg i czekam aż poronie bo mieszkam w UK i tu wszystkie procedury wyglądają inaczej niż w PL-niestety:( Czy którejś z Was udało się utrzymać ciąże i urodzić dziecko po nawracajacych poronieniach?
Przykro mi :( ja poroniłam 2 razy, za 3. razem udało się utrzymać ciążę ale od początku byłam na lekach, po drodze zaliczyłam skracanie szyjki macicy i miałam założony pessar ale koniec końców dotrwalam i urodziłam nawet po terminie :)

6 dni spóźnia mi się okres [emoji853][emoji853][emoji853][emoji853]
Zaraz zacznę wyć po prostu. Dlaczego właśnie teraz. Po ciąży zdarzało mi się mieć dłuższe cykle ale od jakiegoś czasu już były 30-33 w teraz znowu jakiś dziwacznie [emoji53][emoji53]. Będę musiała od początku robić testy owu bo teraz to nie wiem kiedy będzie wypadać ( wcześniej zawsze pozytywne były 19 dnia cyklu)
Nienawidzę takiej bezczynności, chce już zacząć dzialac, a tu organizm się buntuje.

Przyjechała do nas teściowa. Cuuuudowna kobieta. Dała nam pospać do prawie 10 ( od urodzenia synka tyle nie spałam [emoji1787])
A teraz poszła z nim na salę zabaw a my odpoczywamy. Taka teściowa to skarb. Chyba nawet nie miałabym problemu gdyby z nami zamieszkała [emoji6]
Pozazdrościć teściowej :) szkoda, że nie wszystkie są takie fajne ;)

Ja mówię na własnym przykładzie. Ja miałam robione 2x krzywa cukrowa i po tym mam stwierdzone IO

Nigdy nie miałam krzywej insulinowej.
Czasami już na cukrowej widać ale w celu ustaleniu diety zdecydowanie potrzebna jest tez insulinowa, bo wiadomo ile i po jakim czasie od zjedzenia danego posiłku wydziela się insuliny.

reklama
Czasami już na cukrowej widać ale w celu ustaleniu diety zdecydowanie potrzebna jest tez insulinowa, bo wiadomo ile i po jakim czasie od zjedzenia danego posiłku wydziela się insuliny.
Ja nie mam diety bo ona i tak mi nie poprawiala wyników. Jestem na samej metforminie no i wyeliminowałam praktycznie cały cukier.

Do góry