reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

A mój kurczak ma 62cm, waży 4900g a ma ponad siedem miesiecy, ale waga poczatkowa 1100g wiec się nie zadreczam... tylko nikt obcy mi nie wierzy, że jest taka "stara" :-D

reklama
Nie wiem czy mój maluch za szybko się nie rozwija :-)
3,5 miesiąca , wzrost 70 cm i waga 6800 g.

Urodził się z wagą : 4200 g i wzrostem 60 cm

Fajne kobitki te Wasze maluchy mnusza byc...moja Olka nie chce jesc wogole...urodzila sie z waga3500, w wieku 6mies wazyla 4300...gastrolog zlecil zalozenie sondy i wreszcie mala tyje... po dwoch miesiacach karmienia Infatrini mamy juz 2kilo do przodu czyli 6300:) i piekna druga a nawet trzecia brode :-)szkoda tylko ze takim kosztem...:-(
Mała i tak jest po takich przejściach chwile po urodzeniu ze sonda to juz nic takiego strasznego...

Cześć dziewczyny. Nie wiem czy w odpowiednim dziale umieściłam swojego posta...
Czy której z Waszych pociech nie potroiło wagi urodzeniowej?
Mój synek urodził się ważąc 3680,czyli powinien ważyć 11040. W dniu urodzin ważył 9680 czyli zabrakło ponad kilogram...1360. W lecie był taki miesiąc,że Młody wcale nie przybrać na wadze...podczas tych upałów, kiedy wyjechaliśmy na 3 tygodnie. Po powrocie przybierał dobrze,ale nie nadrobił straconego miesiąca. W tej chwili nadal tyle waży i nie przybrał nic od urodzin...ale z tego co wiem dzieci po pierwszych urodzinach przybierają już bardzo mało. Nie wiem tylko ile...

Takhisis nie martw się Twój synuś ładnie waży, jeżeli nie jest osłabiony tzn, że nic mu nie jest, mój synuś urodził się z wagą 3600 przez pierwsze miesiące przybierał ponad 1kg na miesiąc, a od sierpnia waga praktycznie stoi, ale widzę, że mały jest energiczny wesoły więc się nie martwie, fakt zaczął tez troszkę mniej jeść bo z 300ml mleka rano i wieczorem zrobiło się 120-150 ml, teraz ma 10.5 miesiąca i waży 9300 w pampersie i ciuszkach a mierzy +/- 78cm(cięzko mi go zmierzyć)

witajcie mój maluch urodził sie 2600 i 52cm (był donoszony )a gdy miał 5.5 miesiąca ważył już 7900kg czyli juz wtedy potroił swoja wage urodzeniową.Byłam w lekkim szoku ale pani doktor powiedziała ze powinniśmy się cieszyć więc sie cieszymy:) teraz mój mały ma 10.5 miesiąca waży ponad 10kg ile dokładnie to nie wiem bo nie bylismy ostatnio w przychodni i mierzy okolo 76cm.jakiś czas temu nie rósł wogóle i nie tył ale tak nasze smyki mają skokowo rosną ja im sie podoba:)nie ma co się przejmować ważne żeby były silne zdrowe i ruchliwe to znak że jest ok

reklama
Do góry