reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
moj synek ma 5 miesiecy i 9dni i wazy malutko bo niecale 7kg, przy wzroscie 70cm(nie wiem po kim on taki rosly bo rodzice kurduple),ale lekarz powiedzial,ze nie ma sie czym przejmowac.karmilam go piersia 4,5miesiaca teraz dokarmiany jest tez flaszka,o 11 jemy zmiksowane owoce z 2 biszkoptami(najbardziej lubimy bananki) o 17 jemy kleik ryzowy co drugi dzien na przemian z kleikiem kukurydzianym.na zadanie cycus na przemian z butelka,przy czy mleczko pijemy Novalac IT bo mielismy problemy z kupkami.wiec sie nie zamartwiaj,ja tez bylam niespokojna,ale pediatra dla mojego spokoju zlecil badania krwi i moczu i okazalo sie ze jest zdrowy jak rydz.jesli martwisz sie zrob to samo,ale na pewno twoj dzidzio jest zdrowiutenki.pozdrawiam!

a moja urodzila sie z waga 2300g,teraz wazy zaledwie 6800g i wogule nie chce jesc:((lekarze rozkladaja rece i twierdza caly czas ze szybko nadrobi wage a tu coraz mniej przybywa.Oby do roku wdrapala sie na 9 kg to bedzie super.

reklama
Witam wszystkich!!!
Jestem nowa na forum i nie bardzo wiem czy "weszłam" w dobry temat. Otóż moja niuni a urodziła się jako hipotrofik w maju tego roku. Ważyła 2400 dł.47 dużo spadł, bo gdy wróciłyśmy do domciu miała 2050g:( Dodam że miała dwunaczyniową pępowinkę.
Już 3 razy miała bakterię w moczu;( w listopadzie mamy diagnostyke układu moczowego.
Martwie się bo mała mimo iż ma 5,5 miesiąca waży tylko 4700:( lekarz mówi że to przez bakterie ałabo przybiera:( inny że taka jej uroda.... Mała je ładnie jak na swoje niespełna 5 kg tzn pije ok 500 ml mleka na dobę do tego jakieś 150 kaszki i cały słiczek zuoki. czy któraś z Was też miała podobne wątpliwości, czy wasze maluchy też słabo przybierały?? proszę wypowiedzcie się bo ja wariuję patrząc np na 3 miesięczne dzieci ważące po 6kg:(

Do góry