reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

gruba? no co ty?! w sam raz.
obcinalas malutkiej wloski, czy wciaz ma takie krociutkie?
Lukasz mial sciete wlosy wczoraj po raz pierwszy bo juz mial takie dlugie - jak to niektorzy okreslili - byl zarosniety. Niestety teraz mi sie za bardzo nie podoba bo te wloski ma takie krotkie :eek: no coz odrosna, a nastepnym razem upewnie sie ze nie bedzie mial obcinane wlosy maszynka, tylko nozyczkami zeby dluzsze zostaly:-)

reklama
Ja tez uważam, że co najwyżej okrągła:) choć na tym zdjęciu wygląda bardzo ładnie i proporcjonalnie. (to ja mam zwichrowane patrzenie przez tego mojego patyka) A ci to opowiadają, że powinna iść do lekarza niech lepiej sami idą.

Mój synuś ma 2,5 miesiąca i wazy 7200 g i mierzy 64 cm:) przy narodzinach 3800g i 59cm:)))

Ostatnia edycja:
U większości z Was dzieciaczki znakomicie przybierają na wadze.
Moja córa natomiast chyba niewystarczająco przybiera na wadze. Ma 2,5 miesiąca i przytyła 1.2kg - wychodzi niespełna 500g na miesiąc przy czym dokładnie po miesiącu miała przyrost 700, zatem pozostałe 1,5miesiąca przytyła tylko 0.5kg. Oglądałam różne tabelki i wiem że to poniżej normy.
Czy któraś z Was miała taki problem? Co zalecił pediatra?
Karmię tylko i wyłącznie piersią. Waga urodzeniowa córki to 4.0kg, urodzona w terminie.

reklama
Moja Wiktoria ma 6 miesięcy i waży 9100, wzrost 65cm. Waga urodzeniowa 3870, karmiona piersią. Dopiero jak się ją rozbierze to widać, że to miszelinek ;) Jej waga od dłuższego czasu jest na 97 centylu, mój mąż ma obsesję, że będziemy mieli grube dziecko. Pediatrzy i wszyscy dookoła mówią, że nie ma się czym martwić, bo jak zacznie się ruszać więcej to zgubi....szczerze mówiąc mam nadzieję, bo nie mam siły jej nosić.
Spotkałyście się kiedyś z grubszymi dzieciaczkami, które zauważalnie szczuplały z upływem miesięcy?

Do góry