reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sms-y i wiadomości z porodówek i nie tylko BEZ KOMENTARZY

reklama
Napisałam do Doggi z pytaniem co się dzieje, bo nic nie pisze.

Sms z 16:48

"Na patologię mnie położyli. Skurcze mam jak diabli a rozwarcia brak. Stwierdzili, że ja sama nie urodzę. Mam mieć obserwację skurczy, bo mówią, że to mogą być porodowe i jak się rozwarcie nie zrobi a ktg wykaże skurcze porodowe to jutro cc a jak skurcze nieporodowe ustalą mi termin indukcji"

No to trzymamy kciuki. W końcu bidulka nie będzie się męczyć, tylko się nią zajmą.

Napisałam, że trzymamy kciuki i żeby bez Olci nie wychodziła :)

Odpisała:
"Dziękuję kochana. Jestem załamana. Czuję się koszmarnie. Skurcze w cholerę mam. Mam nadzieję, że się ta moja szyjka ogarnie albo mnie potną, już nie ogarniam."

I kolejny sms:

"Właśnie zapisał mi się piękny skurcz na 95".

Myślę, że ta pełnia będzie dla Doggi owocna :)

Sms od Doggi z 20:52

"Po odnotowaniu skurczy na ok 107 wysyła mnie położna pod prysznic. Jak dla mnie różnicy nie ma , boli tak samo, ale już nie co 4 a co 2 minuty. O 21 będę miała znów badane rozwarcie. 3majcie kciuki błagam by ruszyło!"

No to trzymamy !!!

reklama
Sms od Doggi z 22:27

"Dziś jest pełnia każde życzenie się spełnia. Pęcherzowi mówię nara! Rozwarcie na 2 cm! Jestem już na porodówce. Zaraz się posikam ze szczęścia :) "

I kolejny z 4:40

"Jest już moja gwiazda. 10pkt, 3150g, 56cm. Jestem przeszczęśliwa :)"

Supeeeer !!! A jednak pełnia podziałała ;)

Do góry