reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sms-y i wiadomości z porodówek i nie tylko BEZ KOMENTARZY

reklama
spytałam Asinkę jak się czuje i jak poród:

czuję się rewelacyjnie:)Trochę tyłek boli ale jest ok. Mały cały czas śpi grzecznie. Jest przekochany:) A porod od partych trwał przeszło godzinę także 4 parte i Mały był z nami. Szymon spisał się dzielnie, cały czas mnie informował jak sytuacja wygląda, bo zaglądał:p jest cudnie. już chwilę od kangurowania chodziłam i sama byłam pod prysznicem.Możliwe, że już w niedzielę do domu:)

od Asinki newsy z godziny 3:42

" Witamy się ładnie :) 1.10 urodzony sn, zero nacięć ale 3 szwy mam. 3560g i 57 cm :) pozdrawiamy ciocie :* "

i kolejny z godz 10:32 jak spytałam jak się czuje:

" Nie będę Cię kłamać. Boli jak cholera, ale wszystko przechodzi jak dostaniesz Malucha. Ja po porodzie leżałam z Małym 2 godz. i potem już od razu chodziłam. Także nie ma źle. Teraz cały czas śpi"

ale masz fajnie Kochana, gratuluję z całego serducha :*

a oto wiadomości od Blusi z godziny 24:02

" Przyjęli mnie na porodówkę, rozwarcie ponad 2 palce, wody się sączą. Trzymajcie kciuki :) "

i kolejna wiadomość z godz 05:27

" Właśnie dostałam kroplówkę. Teraz się pewnie jazda zacznie ;) pozdrawiam! "

na ostatniego esa mi nie odpisała więc może już tam konkretna akcja się dzieję - mam taką nadzieję, Blusia dasz radę &&&&&&&

Sms od Cinamonka:

Ania jest na świecie! nie wiem o której się urodziła. od wczorajszego rana miałam skurcze. Na ip pojechałąm o 23 i męczyli mnie całą noc i dziś. Znieczulenie podano 2 razy i nic nie dało. Podjęli decyzję o cc bo miałam parte już i 2 cm rozwarcia. Anię widziałam tylko jak ją wyciągali. Teraz jest na obserwacji bo wody miałam gęste zielone.

Witam Was już rozdwojona :-), tak jak czułam tak było, pojechałam 14 czerwca na badanie ale już się trochę rozszczelniłam, no więc decyzja - na porodówkę, ale bez skurczy więc podłączyli kroplówkę (po 11) skurcze przychodziły, ale rozwarcie mizerne, najgorsze, że nic nie postępowało, lekarz zbadał - nieprawidłowo zbudowana miednica i niunia ułożona twarzą do wychodu - zapadła decyzja - cięcie cesarskie - o 17.00 Agatka już była na świecie - ależ to są emocje.
Agatka urodziła się 14.06.2011 przez CC, ważyła 2920g i mierzyła 54 cm, 10 pkt mojego szczęścia przyszło na świat dokładnie w 40 tygodniu mojej ciąży. Strasznie regularna ta moja perełka :-)
Teraz powoli dochodzę do siebie ale z każdym dniem jest coraz lepiej, umiemy już karmić i przewijać, z ubieraniem trochę niezdarnie ale jakoś sobie radzimy, dziś pierwsza kąpiel.

reklama
Damianek urodził się w poniedziałek 13.06 o 23.55, 10 punktów, 3860 g i 57 cm; a jeszcze o 19 byłam z młodym na dworze i zganiałam na kolacje, do szpitala pojechaliśmy o 22, na porodówce wyladowałam z 5 rozwarcia o 23, więc poszło szybko- tak to ja moge rodzić ( pierwszy trwał 18 h)

Do góry