reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słomiane wdowy

reklama
Ja się chyba zaczynam od Was uzależniać Dziewczyny, nie mogę bez Was żyć :)

ciasteczko tylko, żeby Oliwka jeszcze chciała jeść wszystko, ale ona je około jeden dzień w tygodniu normalnie, a pozostałe jak ptaszek,

lelek fajnie, że sobie trochę odpoczęłaś od macierzyństwa, to bardzo ważne dla komfortu psychicznego :)

ja dziś byłam na Urodzinach u Szwagierki więc jakoś zleciało, a jutro jadę do znajomej zająć się jej dzieckiem :) i ginekologa ble :)

tzn na poczatku starsze byla zazdrosna ale ogolnie dobrze sie dogaduja ale leja sie niemilosiernie tzn mlodsza taka zadziora i bija starsza albo ja szczypie do krwi wiec ja mam nerwa
a teraz juz jest maly problem bo mloda w zeszlym roku wszedzie chodzila na plac zabaw ze starsza a starsza juz za duza na zabawy z dziecmi i ma swoje towarzystwo wiec nieraz byl placz mlodszej ze nie moze z nia isc
wiem ze bedzie miedzy nimi przepasc jak starsza bedzie na studiach a ta w gimnazjum, wiem bo miedzy mna a siostra jest 6 lat roznicy i zaczelysmy sie dogadywac jak ona poszla na studia czyli ja juz mialam 25 lat

niby 6 lat wydaje sie ok ale to jest duza roznica wieku najlepsza jest gora 4 lata
ale u mnie jest inaczej bo mam 2 dziewczynki a u ciebie drugie moze byc chlopczyk wiec to juz bedzie inna sytuacja inne relacje wiec nie martw sie zbytnio

A mi sie juz po nocach ciąża śni. Ostatniej nocy sniło mi się że mam wielgachny brzuchol i ide do porodu i tam mi na usg sprawdzili i powiedzieli że bedzie chłopak a ja w płacz (bo mi się tak strasznie córuchna marzy). Az się obudziłam i zanosiłam się jeszcze płaczem :szok:
Ja bym chciała różnice tak ok 3-4 lata. Góra 4, mogło by być też rok bądź dwa ale nie dałabym chyba rady...
Jak mi nie przejdzie ta "chcica" to za rok-półtora się zaczynam starac i koniec kropka :-p

reklama
Do góry