reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słomiane wdowy

reklama
Beata cieszę się Twoim szczęściem :)

Lelek u mojej Mamy w mieście jest chyba więcej lumpeksów niż sklepów z nową odzieżą, za 6zł dla małej z łatwością da się upolować jakiś firmowy ciuszek w super stanie :)

A na kabarecie faktycznie trochę się rozerwałam i nabrałam nowej energii do walki z szarą codziennością i chorobą mojej Małej :)

Mała ma alergię, atopowe zapalenie skóry i niedoczynność tarczycy taką dość poważną, najgorszym chyba dla nas objawem są straszne zaparcia, wypróbowaliśmy już wszystkie leki na rynku i tylko hormony jako tako pomagają, ale dziś od 8 rano mała siedziała na nocniku, biła się, krzyczała z bólu i płakała, że nie może zrobić kupy, straszne to jest... no, ale w końcu się załatwiła, tylko przez te zaparcia boli ją teraz tak pupa, że siedzi na rączkach i dalej popłakuje i mówi ałała, normalnie mi się serce kraje, że nie umiem jej pomóc :(

Ech wspolczuje.... moj maly ma skaze bialkowa i wczesniej myslalam ze AZS ale bo strupy normalnie na ciele mu sie robily, od czerwca do grudnia ani nie urosl ani nie przybral na wadze grama, zrobilismy badania i okazalo sie ze ma alergie na gluten, teraz jest na diecie- zadnego chleba, makaronu, kaszy,parowki itd - na poczatku lutego mamy zrobic kolejne badania i jak nie bedzie poprawy wtedy do gastroentrologa zeby wybadal czy to przejsciowe czy celiakia. Jak celiakia to sie zalamie, bo on juz terazplacze jak ja jem i nie dam mu gryza chleba.... ile to razy musialam zabrac mu ciastko ktore podkradl:-(

a te zaparcia to moze jakas diete trzeba zastosowac? zeby bylo w niej duzo blonnika, nie wiem ...

Beata cieszę się Twoim szczęściem :)

Lelek u mojej Mamy w mieście jest chyba więcej lumpeksów niż sklepów z nową odzieżą, za 6zł dla małej z łatwością da się upolować jakiś firmowy ciuszek w super stanie :)

A na kabarecie faktycznie trochę się rozerwałam i nabrałam nowej energii do walki z szarą codziennością i chorobą mojej Małej :)
NO to fajnie ze sie dobrze bawiłaś :-)
Mała ma alergię, atopowe zapalenie skóry i niedoczynność tarczycy taką dość poważną, najgorszym chyba dla nas objawem są straszne zaparcia, wypróbowaliśmy już wszystkie leki na rynku i tylko hormony jako tako pomagają, ale dziś od 8 rano mała siedziała na nocniku, biła się, krzyczała z bólu i płakała, że nie może zrobić kupy, straszne to jest... no, ale w końcu się załatwiła, tylko przez te zaparcia boli ją teraz tak pupa, że siedzi na rączkach i dalej popłakuje i mówi ałała, normalnie mi się serce kraje, że nie umiem jej pomóc :(

Oj bidulka moja Martynka jak miała zaparcia ze stresu (ja wtedy byłam w szpitalu bo Kamilka urodziłam ) to tesciowa robiła jej herbatke ze swieżego koperku i to jej dużo pomogło

No i witam sie i ja z kawką dopiero:-) rano byłam u dentysty siedziałam tam ponad 2 godziny później na zakupy z dziecmi na dwór i auta po odkurzałam i teraz zasiadłam nareszcie:-)

reklama
ojj lelek to też nie masz za ciekawie :(

wiktoria oj u dentysty brrr

a co do zmiany diety to mała tak dziwnie bo jak wprowadzę jej jakiś nowy składnik to przez około 2 dni jest lepiej a potem znowu zaparcia tak jakby organizm się przyzwyczajał do danego źródła błonnika i przestawał na niego prawidłowo reagować

Do góry