reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy - czyli wrzesniowe cukrzycówki ;)

No to mam wyniki

Na czczo 178
Po godzi 215
Po dwóch 249

Masakra, czekam już na wizytę i jak wiem jakie są wyniki to normalnie cukier mózg mi zalewa i jestem totalnie zamulona

Bojąca moja diabetolog też mówi, że te nowe normy to na pewno nie są dla kobiet ciężarnych bo taki cukier by dzidzie wykończył

reklama
nie denerwuj się tym paskudnym cukrem wyniki są paskudne ale z nerwów cukier może ci jeszcze podskoczyć poza tym zjedz coś przy cukrzycy tak czy inaczej powinnaś jeść regularnie inaczej organizm sobie wykończysz cukrzyca nie boli ale wszystko ci może uszkodzić a ty masz czwórkę wspaniałych dzieci więc dbaj o siebie

Hania trzymaj się kochana!

bojąca no właśnie u mnie to jest cały czas na granicy 90-91 raz na jakiś czas dochodzę max do 99. Na kolację jem serek wiejski ale może zobaczę z tą kanapką. Próby podejmę dopiero w piątek wieczorem bo jeżeli jutro też uda mi się zbić cukier rano to nie będę kombinować przed wizytą :p i ogólnie nie wiem jak z tym chlebem wyjdzie bo widzę, że mogę zjeść max jedną kromkę ;P

próbowałaś chrupkie pieczywo, a może jakiś mieszany chleb pszenno -żytni, mi pasował tylko z biedronki pszenno- żytni wiejskie zboża ale niestety każda musi sama sobie dopasować, a na którą kolacje kromkę możesz tylko zjeść?
a-nka przykro mi z powodu szpitala

bojąca przerobiłam kilka chlebów i na każdym jest źle, więc żeby już nie podbijać cukru zostałam przy tym, którego mogę zjeść kromkę. Próbowałam na wszystkie i o ile do wcześniejszych posiłków jest ok to do ostatniej kolacji jest masakra. Wczoraj zjadłam mały kawałek - bo na widok serka myślałam, że "oddam" wszystkie wcześniejsze posiłki ;P i po kolacji i spacerze miałam 121 ;/ a rano cukier 95...

Hania a jak to jest z dietą w szpitalu? Dbają o to czy dostajesz 3 super wypasione posiłki i radź sobie sama? :p

Animka pilnują :)

W ramach podwieczorku dostałam gorzki kisiel i o dziwio cukier po nim jedyne 101 :)
Najlepsze rano: miałam pobieraną krew z żyły na czczo i z palca do glukometru i wynik z żyły to 151, a z palca 131. Pytałam pielęgniarki i niby to normalne, że z żyły wyższy wynik wychodzi.

A ja nawet o tym nie wiedziałam :)

W każdym razie przed śniadaniem dostałam 4j insuliny przed obiadkiem 5 a przed kolacją 3j. I teraz nie wiem czy to była ta nocna czy może nocną jeszcze dostanę? :blink:

a-nka cieszę się, twoim szybkim powrotem do domu i trzymam kciuki
animka współczuje problemów z pieczywem wygląda na to, że pewnie zaprzyjaźnisz się z insuliną pociesz się, że to już tylko 7 tygodni i 2 dni

reklama
Hania niezły numer z tymi wynikami :p ja też nie miałam pojęcia, że wychodzi inaczej :p

Byłam wczoraj na wizycie i o ile w dzień mam cukry idealne to ten na czczo cholera jasna się mnie przyczepił i nie chce iść :p dostałam insulinę na noc miałam sobie dać 2-3j no to zaczęłam od 2j i co i cukier rano taki sam jak przed insuliną :p dzisiaj spróbuję 3j zobaczymy czy to pomoże. Ale ogólnie nie taki diabeł straszny :p A wiecie może czy to nie jest tak np że trzeba 2-3dni poczekać żeby zaczęła działać? Bo zapomniałam się zapytać jak byłam.

Do góry