reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy - czyli wrzesniowe cukrzycówki ;)

Natalia dołóż do serka kanapkę z wędliną ;) i śniadanie staraj się jeść o 8. Dodatkowo niech przerwy na jedzenie nie będą dłuższe niż 3godz. Przez zbyt długie przerwy w jedzeniu i przede wszystkim zbyt dużą przerwę nocną organizm włącza sobie tryb głodówki dlatego masz te ciała ketonowe. Spróbuj zrobić jak radzę, a powinno być lepiej.

Dostałaś paski do oznaczania ciał ketonowych w moczu?
Nazywa się to keto diastix

Ostatnia edycja:
reklama
Natalia, tak można je kupić w aptece tylko nie orientuję się czy są one na receptę. Wiem, że koszt to koło 20zł

Byłam w piątek na wizycie u diabetologa - na wizycie która trwała "aż" 15min łącznie z wpisaniem wszystkich danych Pani powiedziała, że mam cukrzycę (no wow :p) i dostałam receptę na paski. Po czym powiedziała, że za 2 godziny będzie szkolenie dla "nowych", które nie jest obowiązkowe. Mówię poczekam, może coś ciekawego podpowiedzą...taaa...na co ja liczyłam. Szkolenie trwało uwaga całe 10min, Pani wyklepała regułkę i poszła, przyszła druga i uczyła jak prawidłowo używać glukometru, no to się pytam czy mogę iść bo już to robię jakiś czas a ona do mnie, że oczywiście tylko żebym oddała glukometr (ten który teoretycznie mi się należy:p) xD

W piątek następna wizyta i jeżeli moje cukry na czczo nie spadną to insulina...
Faktycznie są wysoki bo zawsze pomiędzy 90 a 100 ale tak sobie teraz pomyślałam, że może za późno je mierzę? Bo dobry wynik miałam tylko raz, jak wcześniej wstała. Myślicie, że to może coś pomóc?

Aaaa jeszcze miałam zapytać czy jeżeli na usg wyszło mi, że maleństwo jest o ponad tydzień młodsze niż na suwaczku to czy mam szansę na dziecko z małą wagą ;-)

animka nie wiem jak ty ale ja cukier mierzyłam zaraz po wstaniu i umyciu rąk czyli miedzy 7.00- a 8.00 a co do dziecka to trudno powiedzieć jeśli mi się dobrze wydaje to boisz się, że możesz urodzić duze dziecko z powodu cukrzycy jeżeli to jest powodem to się nie martw ponieważ jeśli o siebie zadbasz to urodzisz takie duże dziecko jakie powinno być często kobiety bez cukrzycy maja duże dzieci a kobiety z cukrzyca małe

bojąca dzięki za odpowiedz :) tak właśnie o to mi chodziło :p
Ja mierzę przeważnie tak chwilę po 8 może za późno...nastawię sobie budzik jutro na 7 i zobaczę co wyjdzie, wolę wcześniej wstawać niż brać insulinę ;-)

A ja caly czas nie mam wynikow... Ale mysle ze sa dobre i pewnie dlatego nie dzwonia i nie pisza. Takze pewnie mnie ta cukrzyca ominela :)

Animka problem w tym ze nie mam gdzie zadzwonic ale w nastepnym tyg mam spotkanie z polozna wiec bede sie jej pytac.

reklama
Do góry