reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy - czyli wrzesniowe cukrzycówki ;)

Natalia ja od 3-4 tygodni na diecie bez słodyczowej a jem ogólnie więcej warzyw i nie jem smażonego i waga nawet poszła w dół o 1,1 kg w ciągu 3 tygodni.
Tobie i nam pewnie waga dopiero jeszcze pójdzie do góry, niebawem może to być nawet 1kg na tydzień.

reklama
Na diecie cukrzycowej bilans kalorii jest raczej ujemny o ile oczywiście się jej pilnujemy. Co oznacza, że organizm paliwo czerpie z zapasów. Dlatego dziecko rośnie, a waga twoja wcale nie musi ;) bo metabolizm tak naprawdę spala odłożony tłuszczyk, a gramy przybierane przez dziecko bilans wyrównują co daje przestój wagowy.

Ostatnia edycja:
Natka to ty pisałaś, że ci ciała ketonowe w moczu wyszły, bo teraz nie mogę znaleźć? To potwierdza teorię o ujemnum bilansie kalorii. Napisz mi o której jesz ostatni posiłek i co ok?

A co wczsśniej i o której? Do serka polecałabym jeszcze kanapkę z razowego chleba z chudą wędliną. Bo według mnie masz zapewne za duże przerwy nocne.

O której masz śniadanie?

Wydaje mi sie ze jak masz ketony to znaczy ze jesz za malo weglowodanow co jest bardzo nie zdrowe dla malucha... Takze moze wiecej warzyw i ciemnego chleba?

reklama
Sniadanie jem zazwyczaj o 8.30 i są to 3 kawałki razowego chleba z ziarnami specjalnego z obniżoną zawartoscią węglowodanów zazwyczaj z sałatą, serem lub wędliną do tego pomidor i ogórek. Potem okolo 10 miske czereśni, czasami makaron z truskawkami, na obiad piers z kurczaka z jakąś sałatą i sosem wczoraj nawet frytki i tez wynik dobry. Pare razy gotowane mielone z kaszą jęczmienną. Potem lód tupu magnum, wieczorem kanapki a o 22 serek waniliowy maćków

Do góry