reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy - czyli wrzesniowe cukrzycówki ;)

Hania bez Was to już bym dawno zginęła albo całymi dniami wyła i jadła tylko kanapki (co jak się okazuje dobrym pomysłem nie jest :p)

A tak najbardziej to właśnie chciałabym się dowiedzieć kiedy najbardziej jest to szkodliwe dla malucha :p bo może czasami panikuję bez potrzeby :p mam nadzieję że jeszcze max 8 tygodni i będzie po sprawie:p

Ostatnia edycja:
reklama
Jakie skoki cukru są szkodliwe dla dziecka? Dobrze zrozumiałam? ;)

Odpowiem Ci ile wiem. Ponoć szkodliwe jest już utrzymujące się przez dłuższy czas powyżej 130. Wyskoki typu 160 i więcej zdarzające się często uszkadzają i osłabiają łożysko.

Jednak tragedie związane z cukrzycą nie zdarzają się często. Ale by nie podwyższać statystyk trzeba dbać o swoje cukry i starać się wszystko trzymać w normie :)

Ostatnia edycja:
Haniu jak ja się cieszę, że Ty z nami jesteś - to nie masz pojęcia :D:D dziękuję Ci bardzo :)

U mnie wysoki skok był na szczęście raz, a normalnie nie przekraczam 130 (nawet przy grzeszkach :p) przy próbach maksymalnie mam 127, więc muszę przestać się stresować bo wychodzi na to, że bardziej mój stres niż cukrzyca może małej zaszkodzić :p

Ja wczoraj to myślałam że po obiedzie będę mieć skok bo miałam spaghetti tyle ze makaron był durum a sos normalny ze sloiczka i mięso smażone na oliwie z oliwek i cukier miałam 101 także mogę sobie pozwolić na normalne obiady, ale wole jednak ograniczać smażone :-)

Animka gdy cukier utrzymuje Ci się w takich normach jak piszesz to faktycznie możesz się uspokoić bo twój stres bardziej zaszkodzi ;)

Pięknie sobie dziewczyny radzicie ;)

Shiran to Ci się po tym spaghetti upiekło :D

U mnie znów cukry powyżej normy, więc ja już głupieje :eek::what:

Hania może tak się objawia koniec cukrzycy? Wiesz cukry szaleją, raz dobrze raz źle? :) mam nadzieję, że to to ;)

To w takim razie zero stresu z cukrzycą :p muszę tylko kontrolować cukier i wsio :p a nie stresować się przed każdym pomiarem :p

animka każda koniec ciąży przechodzi inaczej u jednych cukry na koniec ciąży podobno szaleją a u innych jak np u mnie się normowały i mogłam pozwolić sobie na więcej
a-nka nie chce cie martwić ale takie szaleństwa cukrowe w cukrzycy nabytej trafiają się dosyć często

Bojąca no ja tak właśnie podejrzewałam :) przyznam się, że przewertowałam na ten temat internet i właśnie piszą, że najpewniej cukrzyca zostanie ze mną ;) trudno, nie taki diabeł straszny jak go malują.

reklama
Witam. Mi przez te dietetyczne jedzenie wyszły ciała ketonowe z moczu, a lekarz pyta czemu się głodze :/ nie głodze ale jem lajtowo wiec to pewnie dlatego. Dziwi mnie też, że waga od dwóch tygodni stoi w miejscu. Też tak macie z wagą, że nie tyjecie?

Do góry