reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy - czyli wrzesniowe cukrzycówki ;)

Hania bez Was to już bym dawno zginęła albo całymi dniami wyła i jadła tylko kanapki (co jak się okazuje dobrym pomysłem nie jest :p)

A tak najbardziej to właśnie chciałabym się dowiedzieć kiedy najbardziej jest to szkodliwe dla malucha :p bo może czasami panikuję bez potrzeby :p mam nadzieję że jeszcze max 8 tygodni i będzie po sprawie:p

Ostatnia edycja:
reklama
Jakie skoki cukru są szkodliwe dla dziecka? Dobrze zrozumiałam? ;)

Odpowiem Ci ile wiem. Ponoć szkodliwe jest już utrzymujące się przez dłuższy czas powyżej 130. Wyskoki typu 160 i więcej zdarzające się często uszkadzają i osłabiają łożysko.

Jednak tragedie związane z cukrzycą nie zdarzają się często. Ale by nie podwyższać statystyk trzeba dbać o swoje cukry i starać się wszystko trzymać w normie :)

Ostatnia edycja:
Haniu jak ja się cieszę, że Ty z nami jesteś - to nie masz pojęcia :D:D dziękuję Ci bardzo :)

U mnie wysoki skok był na szczęście raz, a normalnie nie przekraczam 130 (nawet przy grzeszkach :p) przy próbach maksymalnie mam 127, więc muszę przestać się stresować bo wychodzi na to, że bardziej mój stres niż cukrzyca może małej zaszkodzić :p

Ja wczoraj to myślałam że po obiedzie będę mieć skok bo miałam spaghetti tyle ze makaron był durum a sos normalny ze sloiczka i mięso smażone na oliwie z oliwek i cukier miałam 101 także mogę sobie pozwolić na normalne obiady, ale wole jednak ograniczać smażone :-)

Animka gdy cukier utrzymuje Ci się w takich normach jak piszesz to faktycznie możesz się uspokoić bo twój stres bardziej zaszkodzi ;)

Pięknie sobie dziewczyny radzicie ;)

Shiran to Ci się po tym spaghetti upiekło :D

U mnie znów cukry powyżej normy, więc ja już głupieje :eek::what:

Hania może tak się objawia koniec cukrzycy? Wiesz cukry szaleją, raz dobrze raz źle? :) mam nadzieję, że to to ;)

To w takim razie zero stresu z cukrzycą :p muszę tylko kontrolować cukier i wsio :p a nie stresować się przed każdym pomiarem :p

animka każda koniec ciąży przechodzi inaczej u jednych cukry na koniec ciąży podobno szaleją a u innych jak np u mnie się normowały i mogłam pozwolić sobie na więcej
a-nka nie chce cie martwić ale takie szaleństwa cukrowe w cukrzycy nabytej trafiają się dosyć często

Bojąca no ja tak właśnie podejrzewałam :) przyznam się, że przewertowałam na ten temat internet i właśnie piszą, że najpewniej cukrzyca zostanie ze mną ;) trudno, nie taki diabeł straszny jak go malują.

reklama
Witam. Mi przez te dietetyczne jedzenie wyszły ciała ketonowe z moczu, a lekarz pyta czemu się głodze :/ nie głodze ale jem lajtowo wiec to pewnie dlatego. Dziwi mnie też, że waga od dwóch tygodni stoi w miejscu. Też tak macie z wagą, że nie tyjecie?

Do góry