reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Witam w piatek ;)

To ja tak jak wiekszosc z was nie moge spac :p gdzie sie podzialy te czasy w ktorych potrafilam wstawac o 10-11? ;P Teraz 7 albo i nawet przed. Mnie dzis dzidzia tez daje kopniaki szczescia, ciesze sie bo przynajmniej wiem ze zyje.

reklama
Anna co u Ciebie, zatrzymali Cię na obserwacji?

beetka jak córcia?

izis podeślij ankietę

Kobitki u mnie kolejny słoneczny dzień, zaliczyłam już jeden spacer , po grahamki nic innego z pieczywa mi nie wchodzi, do tego wczoraj jak wstawałam z łóżka poczułam dość nieprzyjemne ciągnięcie w dole brzucha, tj bardziej w bok niż nad spojeniem łonowym ale bolesne i nieprzyjemne.

Jakoś nadal nie potrafię zidentyfikować ruchów, co jest dziwne bo jako "weteranka" powinnam wiedzieć. Mam wrażenie , ze maluch się porusza ale nie są to typowe kopniaki, bardziej przypomina to zderzenie z bańką powietrza. To chyba to ale ręki sobie odciąć nie dam . Wizytę mam dopiero 4,04 więc trochę sobie poczekam.

Co do wagi , mnie nie przeraża sama waga, bo szybko traci sie kg po porodzie i przy karmieniu piersią. Bardziej mnie wkurza ograniczenie ruchowe , człowiek im większy ty gorzej mu sie za przeproszeniem podetrzeć, nie wspomną już o np. depilacji, goleniu miejsc intymnych, to dopiero wyzwanie.

Ja z tym spaniem to mam różnie... Czasem śpię cały dzień a rano nie mogę i tak wstać, a czasem kładę się po 24:00 a wstaję skoro świt... Nic z tego nie rozumiem

Edys - orsalit to elektrolity, prawda? To sie bardzo przyda. Ale na biegunke to nic nie bierz, bo Rota trzeba przepedzic, wyplukac z siebie, nie można zatrzymywać. Tak tylko dla pewności chciałam napisać :)
Szybkiego powrotu do zdrowia! :)

My już wróciliśmy po spacerze :-) oczywiście z drożdżówkami i pączkiem dla mamusi :-D
mój G. pisał, że chyba wróci bez fury więc doopa..

Co do ruchów to od tygodnia czuje regularnie o różnych porach dniach.. najbardziej mały lubi kopać mnie po pęcherzu :-) uwielbiam to uczucie!

CALTHA dacie radę.. mój G. miał okazje zmienić pracę i się nie zawahał, udało nam się :tak:

EDYS o jej.. współczuję rota :sorry: dziecku na pewno nie zaszkodzi dopóki się nie odwodnisz i nie spadną Ci za dużo mikroelementy a przede wszystkim elektrolity.. Będzie dobrze :tak:

MADISON eee szalejesz z tym spaniem ;-):-D

MONYA zdrówka!

KAHAKA fajnie, że Ci się rozkręca :tak: ja czekam na jakieś ciuszki dla Michaśka :-p

MARTUŚKA mnie wkurza to, że Michał śpi do 8 a ja budzę się o 6-7 i koniec a potem przy nim w dzień to mogę pomarzyć o spaniu.. :confused2:

KAMI spokojnie.. na pewno zaraz poczujesz regularne i gwarantuje Ci, że będziesz wiedziała, że to jest to ;-)

CWIKLA zazdroszczę takiego spania :tak:

a ja dziś po wyjątkowej cięzkiej nocy, zdrzemnęłam się i jest lepiej.. dobrze, że corka w szkole, to mogłam ten moment wykorzystać;-)

jutro mamy gości, więc czeka mnie pracowity dzień....
słonko zagląda przez okna i jest super:laugh2:

Fajnie Wam, że czujecie te ruchy:tak: Ja nadal czekam....... :rolleyes:

Dzisiaj mam dzień zgagi. Piecze okropnie i dochodzę do wniosku, że to pomidory. Zjadłam dziś i tragedia. Kilka dni temu też się tak czułam i przypomniałam sobie, że wtedy również jadłam pomidory.... Żegnajcie moje ukochane pomidory :sorry:

No ja właśnie od kilku dni nic nie czuję, a że byłam na badaniu i wiem, ze z dzieciątkiem wszystko ok, to się zastanawiam czy to co wcześniej uznałam za ruchy to było to.

Teściowa po operacji. Wszystko jest ok. Jutro mają już ją wypisać. Fajnie patrzeć jak teściu za nią tęskni i wyznaje miłość przez telefon, bo oboje mają już po 80 lat.

Wracając do tematu wesela, czy znacie może fajne miejsce gdzie można by zrobić fajne plenerowe, takie rustykalne wesele? Może któraś z Was była na takim, może coś słyszała. Może być na terenie całej Polski.

kobitki ze mna wszystko ok opis na wizytach.
Jesli chodzi o ruchy pytalam sie dokrotki czemu tak moze byc.Ona mowi ze mozna nawet tydzien nieczuc jak sie dziecko ulozy nuzkami w taka strone to nawet jakby fikolki robil to niebedzie sie czulo...to niby sie zmieni po 7 miesiaca gdzie kazdy ruch bedzie odczuwalny

reklama
Do góry