reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Calta..rzeczywiście klimatyczne miejsce, ale nie wiem czy pomieści 100 osób w środku, gdyby okazało się, że pogoda nie dopisze.

Ze wszystkich , które przeglądałam w necie najbardziej mi się podoba:

Cegielnia Rzucewo

ale ceny masakryczni wielkie.

reklama
No u nas piwem nie pogardzimy, ale od lat jeździmy na wakacje śladami różnych winnic, więc pewnie winnica bardziej by się nadała:)
Z góry dziękuję za wszystkie linki, sprawdzone miejsca są o wiele bardziej wartościowe.

Monya - ślub planujesz??? jeszcze przed rozwiązaniem czy tak na zas patrzysz??
miejsca bardzo fajne, chyba nie wiedziałabym co wybrać

Tak właśnie w tak zwanym międzyczasie postanowiliśmy, uformalnić nasz związek. Latem 2015 roku, jest jeszcze trochę czasu, ale juz teraz się rozglądam.
Ja bym wolała bardziej kameralnie bo z mojej strony jest niewiele osób, ale mój S ma sporo znajomych dodatkowo z racji swojego stanowiska, będzie musiał zaprosić sporo osób z pracy. Więc musi być rustykalnie, ale elegancko.

Dziewczyny uciekam na jakiś spacer, bo jutro juz nie ma być tak ładnie więc trzeba korzystać.

Ostatnia edycja:
natkusia dziękuje;-) Ja na zgagę już chyba wszystko przerabiałam, więc mniej więcej wiem co działa. Wkurza mnie tylko to, że od czasu do czasu coś nowego powoduje u mnie tę zgagę.
Byłam przed chwilą na Dziedzińcu mojej pracy, tak z 10minut się dosłoneczniałam :-)cudowna pogoda

witam :)
Monya -pierwsze co mi przyszło na myśl to stara stodoła gdzieś na wsi :) , ale raczej z elegancją to się mało kojarzy :) piękne miejsce to z linka , nie znam niestety nic podobnego .

mój mąż również " weekendowy " wyjeżdża w niedzielę wieczorem a wraca w piątek w nocy , parę lat już tak żyjemy więc przywykliśmy , gorzej z małą bo jak tylko się przyzwyczaja do taty to on musi już jechać , przykro mi na to patrzeć i chciałabym byśmy żyli jak normalna rodzina bo czasem czuje się jak samotna matka , nawet nie chce myśleć co będzie jak się synek urodzi .

Anna - dobrze że u Was wszystko ok :tak:

Edyś - współczuję rota , ja Orsalit piłam właśnie przy wymiotach w pierwszym trym. zdrówka .

Pogoda rzeczywiście cudna , a my kisimy się w domu , mała się rozchorowała ,zapewne ze żłobaka coś przyniosła a jeszcze nie zdążyła się dobrze zaklimatyzować

Ostatnia edycja:
A oto ankieta :) Jest trochę pytań, ale robiłam sama na próbę i poszło mi nawet sprawnie :) Jeśli ktoś inny miałby chęć ją wypełnić - np. tata, mama, brat, wujek, ciocia, dziadek babcia, ktoś znajomy - to oczywiście z miłą chęcią :) Wypełnić ją może każdy, z tym, że raczej od 18go roku życia ;) Z góry Wam bardzo dziękuję :)

A co do ORSALITU...dopiero przed chwilą doczytałam dokładną nazwę leku, nie dawało mi to spokoju bo cały czas wydawało mi się jak czytałam, że piszecie oSRALIT i się zastanawiałam kto tak trafnie nazwał ten lek i jak to możliwe, że z taką nazwą jest na rynku :-D

reklama
Hej
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa ;-)
u nas trochę lepiej, w płucach już trochę mniej słychać i mała przestała kasłać i gorączkować. Niestety w szpitalu prawdopodobnie do wtorku, żeby 7 dni antybiotyk dożylnio był podawany. Byłam dziś na wizycie u gina, w wymazie wyszły jakieś bakterie, nie pamiętam nazwy, wymaz brany był jak byłam przeziębiona, no i sama też dostałam antybiotyk DuoMox...Generalnie powiedział że te bakterie są niegroźne, że naturalnie znajduja się w układzie pokarmowym, ale z uwagi na pierwszy wczesny poród woli podać antybiotyk.
Czy któraś brała ten antybiotyk? Martuskaaa brałaś? Lekarz powiedział że pomoże też w przeziębieniu, bo oczywiście w szpitalu już mam zawalone gardło i nos. Z tego wszystkiego zapomniałam ile razy mam brać antybiotyk... Jak któraś brała w ciąży to napiszcie bo dopiero w poniedziałek będę mogła zapytać :nerd:

Edyś na rotę moja córcia piła orsalit i dwa razy dziennie dostawała Dicoflor30 i pomógł jej się nie odwodnić.

Do góry