reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

anna- smacznego :-)ja tez mam ostatnio jazdy na lody i TRUSKAWKI a co do tej twojej kolezanki to moge powiedziec, ze sa ludzie i krzesla.Kobieta ma chyba jakis problem ze soba i probuje wyrzyc sie na tobie.Ogranicz kontakt z nia teraz napewno nie potrzrebujesz takiej zolzy wokol swojej ososby

Madison ciesze sie, ze masz malc przy sobie

Edys zycze duzo zdrowka dla dzieciaczka

reklama
Anna, strasznie mi szkoda tej dziewczynki o ktorej piszesz, biedne dziecko. Nie przejmuj sie pseudoprzyjaciolka bo zawsze sie znajdzie jakas zawistna dziewucha ktora sie bedzie czepiac. Zignoruj ja i nie popadaj w kompleksy bo nie masz powodow :)
Domi, witaj w klubie. Mnie tez plecy od wczoraj bola i ten bol mi w prawa noge idzie. Bylam u lekarza pytac o Ranitidyne, powiedziala zebym lepiej jej nie brala i przepizala jakis Omeprazole i kazala brac tylko w razie potrzeby nie codziennie. Takze co lekarz to inna opinia. Szkoda, ze nie zrobia mi scanu w 16tyg bo juz bym chciala sie upewnic ze wszystko jest ok. tym bardziej, ze ruchow jeszcze nie czuje.

Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego dnia :)

Mamabazylia co lekarz to inna opinia ja mam brac raniditine 2x dziennie czytalam o tym i bezpieczny jest.Mnie boli gorna czesc plecow i bol jest okropny mam juz tak od kilku dni no ale podobno w ciazy mnogiej takie bole to norma.
Co do usg no to niestety nsh daje tylko 12tc i 20tc przy ciazy pojedynczej i bez komplikacji. Ja juz mam usg na 24/25tc ustalone i pozniej ustala mi na 28,32 i 36 zreszta i tak mam gdzies te ich usg na odpierdziel i po tym polowkowym ide prywatnie na kolejne polowkowe

Anna -nie wiem, co ta Twoja pseudoprzyjacioleczka się Ciebie czepia... zdjęcie jak kazde inne, a Ty wyszlaś na nim bardzo ładnie... pewnie jest zazdrosna, dlatego tak gada.... nie przejmuj się

Anna jak dla mnie zdjecie jak najbardziej ok i wcale nie wygladasz grubo tylko ladnie ;-)

A ogolnie to musze sie wam pochwalic. Moj maz wygral 2 bilety do kina na przed-premierowy pokaz filmu Need For Speed. Nie usmiecha mi sie zbytnio ten film no ale juz pojde. Oczywiscie moj madry maz pyta sie mnie rano czy bralam udzial w konkursie, ja popatrzylam na niego jak na glupka i mowie a to ty nie pamietasz ze na moje imie sie rejestrowales ? a on mi no wiesz jedna literna w ta czy w ta nie robi roznicy. Takze w czwartek na 18.30 jedziemy nad morze do kina :-D

Ostatnia edycja:
Witam się wtorkowo, szaro buro i ponuro u nas.

Izis mam nadzieję że wszystko jest i będzie dobrze. Dobrze że tak optymistycznie na to patrzysz. Ja też mam łożysko za nisko i wczoraj się trochę przestraszyłam, bo strasznie mnie ciągnęło i rwało tam na dole. I jak siadałam to czułam taki ból jakby w macicy. Lekarz powiedział że łożysko powinno się podnieść, ale u mnie chyba się nie podnosi, bo czuję to wszystko tak niziutko. Trzymam kciuki za ciebie i obyś szybko wyszła i żeby nie było żadnego plamienia.

Atana, ja też nie mam tej linii negra i nie ma się co przejmować, bo to raczej sprawa indywidualna. Jedna kobieta ma, a druga nie ;-)

Justyna bardzo ładny wózeczek. Podoba mi się. Muszę go obejrzeć na żywo :tak:

Anna, moim zdaniem przyjaciółeczka jest zazdrosna. A jest o co, bo jesteś piękną kobietą i kwitnąco wyglądasz w ciąży :-)

Domi, mamabazylia współczuję tego bólu pleców. Moja znajoma też miała straszny ból pleców. Lekarz pozwolił jej brać jakieś przeciwbólowe leki, ale któregoś dnia jak się nafaszerowała bo już nie mogła wytrzymać to cały dzień nie czuła ruchów dziecka i strasznie się przestraszyła. I męczyła się bidula z tym bólem. Ale dzidzia jest już na świecie cała i zdrowa :-)

I życzę mamom i dzieciaczkom tym chorującym żeby szybko wracały do zdrowia, żeby te choróbska i wirusy już odpuściły !!!

I ciekawe jak LILITH się ma??? Dawno się nie odzywała. Bidulka też chora :-(

Anna nie wyobrażam sobie jak okropną osobą i jak sama ze sobą żle się musi czuć ta koleżanka. Odpuść sobie przyjaźń, nie koniecznie zrywając kontakt na gwałt ale bardzo go ogranicz bo takie toksyczne osoby okropnie oddziałują na człowieka. nawet jeśli wiesz że tak nie jest a tylko chciała być niemiła to i tak to w głowie na długo zostaje. Oszczędź sobie nerwów.

Mi w pierwszej ciąży koleżanka która nie mogła od 3 lat zajść i w ogóle mi było ciężko jej powiedzieć i nigdy przy niej sama z siebie nie rozmawiałam o tym że będziemy mieć dziecko żeby jej nie urazić kiedyś zażartowała w trakcie rozmów o śmierci "A ty pewnie umrzesz przy porodzie" .... nie widziałyśmy się chyba po tym pół roku. Czegoś chyba ją to nauczyło. Jeśli nie myśleć o innych to nie pleść każdej głupoty którą ślina na język przyniesie. Dalej mam i będę miała do niej dystans. Wiem ze ją bolało to że będziemy mieć dziecko ale ja się na niej nie wyżywałam i nie życzyłam sobie tego samego w stosunku do siebie.

Katushka ja juz wystarczajaco duzo lekow biore i wole sie nie faszerowac kolejnymi 8 tabletek rano to i tak jest juz jakas masakra no ale co zrobic kaza brac to biore, na bol plecow non stop kaza mi paracetamol brac oczywiscie przytakuje i mowie ze jak bedzie zle to wezme a niestety siedzacy tryb pracy nie pomaga w pozbyciu sie bolow plecow.

Anna... Popieram dziewczyny. Od toksycznych ludzi z dala niezależnie czy chrzestny czy nie. Lepiej nie mieć chrzestnej niż mieć taka zołzę.

A ja dziś miałam zrobic badanie moczu i krwi, ale oczywiście tak długo sie szykowalam, ze odpuscilam sobie. Raz jako pojechałam z moczem to mi go nie przyjęli bo był w temp. pokojowej 1,5h. Żeby spełnić ich wymogi muszę wstać wysikac sie ubrać i wyjść.
Jutro kolejne podejście.

reklama
Do góry