reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Kami - czyli mdłości i wymioty odpuścily Tobie mniej wiecej tak jak mi. Szczęśliwy tydzien 14 :-) Choć mdłości jeszcze wracają, często, ale to zupełnie nie ta siła rażenia, co poprzednio.

Martuska - do lekarza na oddział idziemy w czwartek. Potem bedziemy pokazywac sie laryngolog. Mam nadzieje, ze nasze domowe leczenie bedzie skuteczne. Najważniejsze, ze nie wymiotuje po tej zawiesinie - antybiotyku, bo to był newralgiczny moment pozwolenia na leczenie w domu.

Kahaka - często myśle o Bartusiu i jego rodzicach, miałam nadzieje, ze inne wieści przyniesiesz. Straszne. Oby sie nie potwierdziło.

Atana - ja sie z chęcią zgłosze na korepetycje stanikowe. Od czego mam zaczac? Do brafiterki trafić od lat nie mogę, cos tam kombinuje sama. Chce pomoc moim piersiom teraz, bo ledwo skończyły laktacje, a tu zaraz druga ciaza.

Fiuufiuu - niezły masz plan :-) Ty i tak z nas wszystkich masz najdalej do Ukrainy i Rosji :-)
15km pieszo!!! Ja tyle w całej ciazy moze zrobię ;-)

Anna - zapomnij o tej koleżance i wykres z listy znajomych. Sama musi byc nieszczęśliwa osoba skoro tak traktuje ludzi. Toksycznym ludziom mówimy stanowcze NIE! A juz na pewno nie przejmujemy sie ich zdaniem :-)

Atana - ja w ogóle tej linii negra nie miałam w pierwszej ciazy...

...ani wystajacego pepka, ani siary, ani rozstepow, ani zgagi, nogi mi nie puchly i nie miałam skurczow przepowiadajacych, ani zaden czop mi nie odszedl, a skora na brzuchu po porodzie sie nie zmienila. Takze wiele mnie ominęło.
Zeby nie było różowo - karmienie wpłynęło na moje piersi, nie duzo, ale widzę. I bardzo trudno było mi schudnąć.

Ktos pytał o ten adepter do pasów. Ja mam, jeszcze nie zamontowalam, musze go odnaleźć. Nie pamietam dokładnie jak sie nazywał. Kosztował cos ok 150 zł. Wygodny był całkiem. Jesli nic nie mieszam, to on blokuje możliwość zacisniecia sie pasa na brzuchu, a wiec to zupełnie co innego niz założenie pasa pod brzuchem. W poprzedniej ciazy duzo jeździłam wiec zainwestowalam. Na szczęście nie było testowania.

A! I mi ciaza leci szybko, ale i tak duzo za wolno. Chyba to, ze mnie tak objawy dopadly i brak sił i to ze synkiem nie moge sie normalnie zajac, plusnerwy o ciag dalszy sprawiają, ze czekam szczęśliwego końca i ciezko mi sie cieszyć stanem blogoslowionym. Choć wiem, ze prawdziwa jazda bez trzymanki to sie po porodzie zacznie :-)

reklama
Madison - to tak w skrócie, weź centymetr krawiecki i kartkę papieru :) zmierz się ścisło pod biustem i zapisz wynik, następnie zmierz się na luzie i też zapisz wynik, ostatni pomiar to w biuście, mierzymy się na luzie, jeżeli biust jest w średniej kondycji to najlepiej w tzw. zwisie (wiem, że nieładnie to brzmi, ale najlepiej oddaje tą pozycję, w której najlepiej się zmierzyć :-)), czyli pochylamy się delikatnie i dopiero mierzymy, można też w jakimś miękkim staniku. Załóżmy, że wyszło Ci ścisło 78 na luzie 85 a w biuście 100, środkujesz sobie wymiar pod biustem czyli wybierasz 80, teraz otwierasz tą tabelkę Tabela rozmiarów brytyjskich i patrzysz na wynik obwód - biust :) czyli w tym przypadku wyszłoby Ci 80D lub w brytyjskiej rozmiarówce 36D :) W razie problemów możesz sobie kuknąć tutaj Ewa-Michalak.pl tam jest nawet video, na którym ładnie pokazują co i jak :) Jak już ustalisz swój rozmiar to Ci powiem, w których sklepach internetowych kupowałam i co było dla mnie OK :-)

Hej kobietki,
ależ u mnie ciemno, zaraz chyba lunie deszcz:tak: Ja nie posiadam tego paska na brzuchu, pępek mam wklęsły- jak zawsze.
Co do biustu i biustonoszy. Kupiłam wczoraj w Pepco biustonosz sportowy za jakieś 15zł i chodziłam w nim po domu, po powrocie z pracy aż do wieczora, plus usnęłam w nim. Normalnie po powrocie wracam do domu i biustonosz zrzucam z siebie, co skutkuje potem zwisami i ogólnym bólem piersi. Wczoraj nic nie bolało, dziś też są ok :-) Kupiłam też balsam do pielęgnacji biustu mama perfecta od dax cosmetics. Jak ręką odjął całe bóle po zdjęciu normalnego stanika, ma fajną konsystencje, trochę cuchnie ale póki co doraźnie mi pomógł. Przetestuje go jeszcze i zobaczę jak w kolejnych dniach będzie to wszystko działało :happy2:

A u mnie dziś piękne słoneczko za oknem- ale nastroju brak. Dziś mam wizytę u gina- ale bez usg. Pózniej ma chwile do szpitala pojadę. Wiki wyniki krwi ma ok. Ale dostaje antybiotyki na ta szkarlatyne. Mam nadzieje ze szybko wyjdą- bo zeswiruje. Miłego dnia dziewczyny. I dużo zdrowka :)

Edyś bardzo współczuję, dużo zdrówka dla córci... uważaj tam na siebie, jesteśmy z Tobą. Dobrze Cię rozumiem, jak coś się dzieje z dzieckiem to nawet wizyta u gina nie cieszy. MAm nadzieję, że ten zły okres dla naszych pierworodnych szybko minie i przestaną chorować.
Madison ale cudny prezent Ci chłopaki zrobili ;-) Super, że synek czuje się już lepiej. Te bezobjawowe paskudztwa są najgorsze. My już drugi raz zapalenie oskrzeli bezobjawowe, raz zapalenie płuc. Zapalenie ucha mała miała raz i dowiedzieliśmy się o nim u lekarza... a w uchu już był spory pęcherzyk. Jakie konsultacje przed Wami? Jak potrzebny Ci najlepszy laryngolog to mogę polecić prywatnie ordynatorkę jednego z oddziałów otolaryngologii. Moją córkę uratowała przed drenami i cięciem migdała. W przeciwieństwie do innych ona leczy a nie jak w kajetanach od razu na zabieg.

Izis super, że tak optymistycznie podchodzisz do tego pobytu w szpitalu. Ja też mam nisko łożysko i cały czas latam do łazienki z obawy czy u mnie nic nie ma. Córci nie mogłam wytłumaczyć podczas choroby, że mama nie może jej zanieść do łazienki i ponosić na rączkach. Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie będzie dobrze i szybko wyjdziesz ze szpitala. Tylko tam nie dawaj się zbywać lekarzom, wołaj ich i mają Ci wyjaśniać co i jak, no i nie daj sie wypuścić bez badania.
Natkusia fajny prezent ;-)
Anna20061 nie martw się są ludzie i ludziska, przestań z nią gadać to nie będziesz się denerwować :tak: Mam sąsiadkę, która jakieś pół roku temu na spacerze zagadnęła mnie gratulując mi ciąży i zapytała czy pasemka robiłam sobie sama... a ja oczywiście nie w ciąży a dzień wcześniej u fryzjera zostawiłam 250zł... :-D No ale to tylko sąsiadka, miałam łatwiej ją omijać.
Atana ja jeszcze nie mama tej ciemnej kreski i w pierwszej ciąży też nie miałam.Ciekawe te Twoje porady, jak znajdę centymetr to biorę się za mierzenie to może i mi coś podpowiesz ;-)
U mnie dziś ponuro.szaro, brak słońca, ale jeszcze wcześnie, może coś tam się przebije. Dziś z małą wybieram się na usg z Fundacji Mc DOnalda, mała już 5 dzień na antybiotyku i lekarz pozwolił nam jechać, bo to bliziutko, a następne takie badania pewnie za kilka lat.

Dzieki dziewczynki za pocieszenie.To zdjecie do ktorego to poruszenie.
obrzartuch..jpg
Wiecie fakt powinnam ja wykasowac ze znajomych i wogole nieutrzymywac z nia kontaktu.Ale kurde to matka chrzestna i niewiem czy powinnam tak postapic.Fakt faktek matka chrzestna z niej taka jak ze mnie zakonnica nawet do Maxa nigdy niezadzwoni nienapisze...
A wczoraj wieczorem wogole mi pojechala,napisala ze strasznie brzydko wtej ciazy wygladam i bardzo gruba sie zrobilam.Jak jej puscilam wiazanke to sie juz wiecej nieodezwala.

Ja wogole od wczoraj mialam niemily dzien.Dowiedziaam sie o smierci mamusi dziewczynki z kalasy synka.Jeju jakiez to straszne.Mala zostala sama z babcia.Bardzo dlugo ja szykowali ze mama odejdzie.Na katachezie mowila dzieciom dwa tygodnie temu ze mama bardzo chora i jest w szpotalu i sie dzieci za nia modlily.ech jakie to zycie czasami niesprawiedliwe :(

Załączniki

• obrzartuch..jpg
    obrzartuch..jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 64
Ania bardzo ładnie wyszłaś-i bardzo ładnie wygladasz :-)

życzę zdróweczka dla wszystkich dzieciaczków i mamusiek :-p

dziewczyny dziś z rana mój Cudek zapukał :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)było to bardzo delikatne,ale najważniejsze ,że go poczułam -piekne uczucie :-):-):-) Miłego dnia :-)

U nas też szaro i jakoś tak bez energii, muszę z córką iść do fryzjera , aż się boje bo mi nawet grzywki nie da ściąć a co dopiero obcej pani , znając moje szczęście albo nie da się tknąć albo wyjdziemy obcięte do połowy :)

Atana
- w pierwszej ciąży nie miałam wystającego pępka jak i i linii negra

Anna - no rzeczywiście obżartuch ;p , ja Cię proszę Ty nie słuchaj tej koleżanki, a na zdjęciu ślicznie wyszłaś i nie pisze tego by Ci posłodzić , tylko to co widzę . Historia z dziewczynką bardzo smutna :-(.

Magda - gratuluję ruchów :tak:

Anna ślicznie wyglądasz:-)co do przyjaciółki , matki chrzestnej Twojego synka jak piszesz hmmm odpuściłabym sobie taką przyjaźń, skoro polega ona tylko na krytyce Twojej osoby, to coś nie jest w porządku.

reklama
Atana, ja mam linie negra idaca od spojenia lonowego az praktycznie pod same piersi. Wiadomo od spojenia do pepka jest ciemniejsza niz w gornej czesci brzucha. Pepek cale zycie mialam wklesly i watpie zebym teraz miala miec wypukly.
A tak po za tym to witam sie z mega bolem plecow :dry:

Do góry