reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

W poprzedniej ciązy po porodzie nosiłam staniki sportowe, ale teraz zastanawiam się nad takim odpinanym do karmienia. Sama nie wiem...Także podczytuję wszystkie posty i może coś lepszego uda mi się znaleźć choć na te sportowe nie narzekałam. Ale karmiłam b.krótko. Tym razem może uda się dłużej.

Syn po serii chorób wrócił dziś do żłobka. Nie powiem żebym była spokojna. Chyba jest gorzej niż za pierwszym razem. Bo się boję żeby znowu nie złapał jakiegoś paskudztwa i nie musiał iść do szpitala. chociaż wiem ze musimy się z tym liczyć. Jeśli tak się stanie nie wiem czy nie przetrzymam go już do września w domu. Chociaż on uwielbia spotykać się z dziećmi i ciociami. A w domu szczególnie zimą się nudzi.

Smoczków nie pożegnaliśmy. Akcję zrobimy w ten weekend, nie chciałam w sobotę rezygnować ze smoczków a w poniedziałek wysyłać syna do żłobka. Ależ ze mnie miękka matka. :-)

Zastanawiam się czy pozostałym dziewczynom które są 2,3 raz w ciąży też ta ciąża leci tak szybko? Pierwsza mi się dłużyła, a ta leci nawet nie wiem kiedy :-)

reklama
Nikitka25 mi ta moja ciąża bardzo szybko leci, a jest to moja pierwsza. Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że jeszcze 2 tygodnie i połowa ciąży:szok:

Przyszłam do pracy zdaję się zdrowa, a teraz cały czas charczę na koleżanki i co raz szukam chusteczek :angry: osz matko i córko... nie doleczę się chyba

A ja się zapomniałam pochwalić.. wczoraj dostałam od męża najnowszy smartfon LG G2 :-) na dzień kobiet i urodzinki, ależ się cieszę :-) lubię takie szmerki bajerki elektroniczne!

NIKITKA mi też ten czas leci :tak:

GAWIT no kurcze z dwójką to ciężko na lotnisku, w ogóle wyjazd z dwójką :szok:

SIERPNIOWA zdrówka!

ja dzisiaj popatrzyłam na swój suwaczek i uwierzyć nie mogę....

Natkusia, Sirpniowa wy już tuz tuż do półmetka....ale fajnie, bo ja już czekam na to żeby sobie przytulać kolejnego szkraba :-):-). A pod koniec miesiąca będziemy potwierdzać lub zmieniać płeć :-)

Witam się,
U nas chorobowo... Kaci ma zapalenie migdałków. Ciezka noc za nami. Od dziś dostaje zastrzyki.... Bida moja kochana.
My mieliśmy dziś iść na koncert ale przez chorobe Misia zostajemy w domu.
Rosół i gulasz pachną w całym domu!
Ja mam mini piersi. Nawet jak były pełne mleka to były malutkie. I brzydkie według mnie.
Co do spacerów to my z Kacim jak możemy to 3km pokonujemy. Ja mam też pracę w której ciągle biegam. Ale dzięki temu teraz ciało mi chętnie a tylko brzuch się zaokrągla .
Natkusia- fajny prezent :-)
Buziaki!

witajcie!j
a już stresika mam przed wizytą.. wrrr denerwuje się jak nie wiem co!
co do staników to ja dopóki rozmiarówka była kupowałam w atlantic.. pracując tam narobiłam sobie dużo 'zapasów' bielizny i niestety za długo nie pochodziłam :-D póżniej przed samym porodem kupowałam wysyłkowo alles mama Elegancka bielizna damska, biustonosze – Alles.pl i powiem wam że jestem mega zadowolona bo nie lubie zwykłych białych staników a tam kolekcje mają nawet fajne :-) i wygodne :-)

natkusia ale ten mężusio cię rozpieszcza :-)
sierpniowka zdrówka i może lepiej przeleż w domku żeby szybciej dojść do siebie ;-)

nikitka
ojjj mi czas leci niemiłosiernie szybko.. po pierwsze maluch wymagający ciągłej uwagi, po drugie obowiązki w domku które pochłaniają dużo czasu a po trzecie jeszcze mam remont więc odliczam aż się troszkę uspokoi :-(

jem obiadek i uciekam do gina - ale odezwę się dopiero wieczorkiem bo wcześniej nie będę miała dostępu do kompa :-(
buuziaki

Nikitka - Ty prawie tak jak ja masz :-) Z jednej strony ten czas mi się strasznie wlecze, dopiero 15 tygodni skończonych ale z drugiej strony to rany, to już 15 tygodni za mną a przecież niedawno dopiero były testy, stresy, ten straszny pierwszy trymestr (i to nie z powodów objawów, mnie w sumie nic nie dolegało, lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, ból piersi, sikanie co 15 min - do przeżycia, tylko ten stres, żeby tym razem było wszystko dobrze)

Co do podróży to kwestia przyzwyczajenia i "wytresowania".
Ja obecnie podróżuję z 3 , a niedługo z 4 i jakoś nie odczuwam różnicy, oprócz tego, ze w samolocie spimy na zmianę. Przy większej liczbie dzieci one same zajmują się sobą, no i też zależy jak różnica wieku między nimi.

Tak więc AMELIA leć bez obaw.

natkusia ale ten mężusio cię rozpieszcza :-)

Nie ma wyjścia jak noszę pod sercem jego drugiego syna ;-) toć to przedłużenie rodu!
Powodzenia na wizycie! Ja dzisiaj rano dostałam biegunki przed wizytą :sorry2: chyba każda z nas się stresuję..

GORGUSIA zdrówka!!

MONYA i pewnie też kwestia przyzwyczajenia i organizacji :tak:

kurcze ale u nas zimno dzisiaj..

reklama
Do góry