reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

U nas mały śpi w swoim lozeczku, w naszej sypialni, ale jak sie przebudzi - raz o 1, raz o 5, to trafia do nas do łóżka. Chciałabym go nauczyć ponownego zasypiania u siebie, już prawie nam wychodziło. I musimy go wynieść do jego pokoju przed latem, zanim dwóch nowych sublokatorow sie nie pojawi.
Ale teraz ostatnie na co mam ochotę to nocne walki :-)

reklama
O matko dziewczyny ale mi kondycha siadła :zawstydzona/y: poszłam do C&A (jakiś kilometr ode mnie) poszłam na pieszo i nawet nie szło mi się źle, ale jak wróciłam do domu to zaległam na kanpaie :-D zdecydowanie muszę się więcej ruszać, ale zakupy mi się udały. Kupiłam sobie spodnie ciążowe takie właśnie eleganckie i tunikę też taką elegancką . byłam w smyku ale wszystkie te malutkie body przez główki wkładane a ja chcę rozpinane :biggrin2: wózki sobie za to pooglądałam :biggrin2: ceny kosmiczne ale chociaż wiem co i jak :biggrin2: i mogę zawsze na allegro kupić (swoją drogą na allegro będzie z 500-600 zł taniej za taki jak oglądałam) a np. laktator elektryczny medeli na allegro są za jakieś 200 zł, a w smyku identyczny za 369! kurde to sklep dla bogatych!

Ja dziś pierwszy dzień na tej diecie dla mam cukrzycowych i na razie ok. głodna nie chodzę, bo tam się często je. mam nawet wrażenie, że jem więcej niż zwykle tyle, że zdrowiej :biggrin2:obym tylko nie tyła ;-)

betka moja Martynka też lądowała u nas w łóżku często-gęsto, ale jak kupiliśmy jej nowe (miała nie całe 2 latka) to od tamtej pory śpi u siebie. Czasem woła mnie w nocy (nawet często) czasem płacze, ale nie chce iść do naszego łóżka, tylko sama każe mi się z nią na tym jej kłaść :-D

izis u nas pada śnieg z deszczem :no: a my w piątek jedziemy na szkolenie ponad 300 km :-( i już widzę tą drogę :-(

katrina trzymam kciuki za wizytę :-D

Ja sobie właśnie odpoczywam. koło 16 idę po Martynkę do przedszkola :-)

Boszsz...co za pogoda. Leje i leje. Kacu śpi,a ja z nim leze. Ale muszę się zwlec i obiad kończyć. Barszcz ukraiński już jest. Jeszcze golabki muszę skończyć.
Odebralam wczoraj wyniki i są całkiem dobre. Tsh ciut niskie 0,087 ale lepiej takie niż zbyt wysokie w sumie....

Gawit- smyk i mother care to sklepy jak dla mnie tylko do oglądania. Dobrze że jest allegro.
Co do lokatorów to ja byłam mamą laktatorową przez 7msc . Ta medal całkiem ok tylko głośna,lepszy był dla mnie avent. Teraz słyszałam,że jest jakiś super turbo z lovi ale jeszcze go nie widziałam.

Ostatnia edycja:
Wiki śpi u siebie w pokoiku, w łożeczku szczebelkowym ( z wyjętymi dwoma żeby mogła sama wchodzic i wychodzić), i przychodzi do nas w nocy ( dziś np. 3:30). Teraz chcemy jej zrobić taki jej pokój w większym, a w tym co ona jest będzie bejbik :)
Wiec przed nami wybór mebli, łóżka itp. Tylko trochę się boję, że nie da rady w zwykłym łożku, bez szczebelków. A też wolała bym wcześniej to zrobić, żeby nie czuła, że mały dzidziuś zabrała jej pokój, łóżeczko itp

Sierpniowa ​ jak masz dobre wyniki to jak najbardziej po co witaminy mi lekarz nie kazał brac pomimo nie najlepszych wynikow a poprzednia ciaze jak stracilam to zalowalam ze moze przez nie dobor witamin dziecko odeszlo :-( a tylko lekarzowi z autopsji nauczylam sie calkowicie nie wierzyc nie raz wiecej mi polozna powie nizeli lekarz akurat w moim miescie podchodza do ciazy jakby kazda miala taki sam przypadek a niestety kazda kobieta jest inna i organizm tez.

edys my właśnie Agatce 2 dni temu przerobiliśmy łóżeczko na "dorosłe". Chcemy ją zachęcić, żeby w nim spała, ale na razie nic z tego. Mam nadzieję, że się przekona, bo we 4 będzie nam ciasno.

Martuska - pewnie wiele się zmieniło przez ten czas , na stronie nfz można znaleźć chyba która położna ma kontrakt z nimi , wiele ma też swoje strony internetowe . Wiadomo przy drugim czy kolejnym dziecku już wiemy czego się spodziewać , ale dla dziewczyn , które rodzą pierwszy raz taka pomoc może być przydatna , tym bardziej że w szpitalu nikt nie znajdzie dla nas czasu by odpowiedzieć na wszystkie nurtujące nas pytania .

Beetka - fajne łóżko , podoba mi się ta opcja że rośnie wraz z dzieckiem , nie trzeba wymieniać :) i jest w białej wersji a takiego szukam , choć cały czas chodzi mi po głowie drewniane .

Kami - ja też wciąż marze by odpuściło :) , zadyszka też jest , na pierwsze piętro wchodzę z przerwą :)

Katrina - kciuki za wizytę &&&

Natkusia - u mnie śnieg z deszczem : /

Izis - nie przepadam za inką , ja pije teraz tylko cappuccino i tylko waniliowe mi się przyjmuje :)

Gawit - ja też w smyku tylko oglądam , tam nawet butelka czy smoczek potrafią kosztować majątek , super że zakupy udane .

Kahaka - ja też odkręciłam cały bok wczoraj i nie chce spać , może dlatego że od paru dni jest chora , woli spać ze mną

moja Wiki spała w łóżeczku do chyba 2,5 roku.... od 10 miesiąca spała sama w pokoju, ale w łóżeczku. Jak miala 3 latka przeprowadzaliśmy się i od razu robiąc jej pokoj, zrobiliśmy "na zaś", teraz jest super. Swoje łózko ma 2osobowe, bo strasznie się wierci, poza tym na początku balam czy się z takiego 1osobowego nie spadnie.... a nie chcialam kupowac łozka na rok czy dwa..... i to 2osobowe bylo strzalem w 10!!! bo ja byla mniejsza i bardzo chorowala, spalam wtedy z nią u niej w pokoju, na jej łóżku.... ogromna wygoda

witam
ja dzisiaj rano byłam na badaniach, morfologia, mocz i toxo. Oczywiście z moich żył to nic lecieć nie chciało więc musiałam być kłuta kilka razy. teraz wiem ,że przed badaniami mam wypić dużą ilosć wody- tak nakazała położna bo moje żyłki są bardzo cieńkie i zawsze mam z nimi problem...
Jutro mam dzwonić umówić się na usg. Mam skierowanie od tygodnia w domu ale głupia nie zauważyłam ,że terminu na nim nie ma i musze się zapisać dopiero:baffled:.....
Pogoda u nas cudna, wziełam dziś i pograbiłam troche rabatkę:tak: Jak tak dalej będzie to w marcu będzie można kwiatki sadzić:-)

izis ja własnie zamieniłam zwykłą kawę na inke i teraz w ciąży tylko taką piję:-)
gawit a ja bardzo lubię smyka bo często mają fajne promocje i zazwyczaj tam kupuję ubranka dla synka:-) fakt bez promocji rzeczy mają kosmicznie drogie ale ja zawsze łapie okazje ;-) Ostatnio udało mi się dla dzidziusia kupić 2 piżamki 2 częściowe za 29 zł więc całkiem niedużo... Co jestem w galerii to do nich zachodze i zawsze coś upoluję :-)

reklama
jezu ile wy piszecie :d chwila moment i tyle naskrobane!

mnie sie udalo dzisiaj w TKMaxx ustrzelic 4 butelki tt 260ml za 50pln wiec nie najgorzej.taki zestaw mieli.
z ta polozna to sie wczoraj dowiedzilam i zamierzam tym razem skorzystac. jako,ze poprzednie dziecko rodzilam w innym miescie i teraz tez w innym to mam nadzieje,ze polozna moze byc "lepsza" nadzieja jest. inna sprawa,ze mam polozna sasiadkę, pracuje w innym szpitalu niz ja rodze i musze z nia pogadac czy nie moglabym z nia wspolpracowac w ramach nfz. bo to bardzo konkretna kobieta, z ponad 20 letnim doswiadczeniem. jakos ufam jej. no zobaczymy.

gawit- dzięki za info o ranie po cc. ja ci powiem,ze tez sie zastanawiam,bo nie ukrywam zwis z tłuszczu bedzi emi ja zaslanial i boje sie o doplyw powietrza prz zabliznianiu etc. troche sie martwie ta cesarką,znieczuleniem.
ja w pierwszej ciazy walczylam z pokarmem i sie poddalam,tez mi jkos nie zalezalo. teraz jako,ze jestem starsza,wiem co mnie czeka jakos zdaje sobie sprawę z róznych konsekwencji i chcę sprobowac. nie ukrywajmy tez,ze karmienie jest i tansze i "Zdrowsze" mysle tu o nas kobietach,bo i jesc wszystkiego nie mozna,a i nie ukrywam 500kalorii dziennie tracone na leżeniu -nie powiem,tez mnie motywuje.
w poprzendiej ciazy przytylam 7,5 kg,a w 3 miesiace stracilam ponad 20!!! gorzej,ze jak przestalam karmic to przez dwa lata przytylam bardzo bo mam prace siedzaca przed pc, pracuje zdalnie z domu wiec ta ciaze zaczynalam juz trzycyfrowo :(:(:(

piszecie o tych lozkach i ja polecam bardzo wszystko,co rosni ez dzieckiem. to bardzo ekonomiczne rozwiazanie i nie trzeba kupowac nowych rzeczy,aranzowac od nowa pokoju itp.

lutek po urodzeniu malucha bedzi espal na kanapie ...choc nadal sie zastanawiam czy to dobry pomysl...juz widze mnie skladajaca i rozkladajaca dwa razy ziennie ta kanapę...tym bardziej,ze to samo musimy robic w duzym pokoju,bo nie mamy sypialni.... marzę o sypialni gdzi ejak mi si enie chce robic łózka,to zamykam drzwi i wsio :-D

a w temacie mieszkan... my wynajmujemy. choc pewnie raty kredytu bylyby mniejsze niz placenie za wynajem. ale nie mamy zdolnosci kredytowej. to jest fakt. rodzina nas namawia,zebysmy si egdzies w srodek polski przeprowadzili,bo 500 km do tesciow i 200 do mojej mamy,to czasami nas przerasta- tym bardziej,ze nie mamy auta.
a z drugiej strony ja juz 10 lat mieszkam w szczecinie i lubię go. troche zapuscilam juz korzenie... i boje sie samotnosci w inny miescie, bez znajomych,z dwojka -w gruncie rzeczy malych dzieci, ze zdalna racą,która ni epozwala na kontakty w pracy...
najblizsze 2 lata to bedzi eczas na podjecie decyzji. a ja sie boje o tym myslec... przerasta mnie to.

Do góry