Hej
Angie kładź się kobieto i wypoczywaj, trzymam kciuki żeby te plamienia się nie pojawiały, tak jak dziewczyny piszą bezpieczniej jechać na IP niż się zadręczać.
Lilith super że domek wybrany, zazdroszczę, my plany o domku dopiero w przyszłości niestety.
Martuskaa oby te problemy z infekcjami się skończyły &&&, brałam jakiś czas temu lactovaginal ale za cholerę nie pamiętam jak było z wydzieliną
Kami-30 ja też zrobiłam wszystkie badania tak na wszelki wypadek, ale większość na NFZ bo robiłam w przychodni gdzie chodzę do gina na NFZ.
Fiuufiuu a widzisz nic nie wiedziałam o tej położnej, podpytam jak będę na wizycie.
Ja tak jak tu któraś pisała ja też biorę te witaminy omegamed pregna dha, ale co drugi dzień.
Pisałyście też o basenie. Ja bym nie ryzykowała, właśnie z obawy przed infekcjami. Jeżeli już to trzeba szukać basenu dla kobiet w ciąży i małych dzieci, a nie te ogólne. Ja w pierwszej ciąży chodziłam często na basen, urodziłam przedwcześnie przez infekcje, prawdopodobnie zaraziłam się na basenie. Dostałam tyle antybiotyków że wszystkie posiewy wyszły jałowe i nie wiadomo gdzie ta infekcja tak na prawdę była, ale antybiotyki fałszują wyniki posiewu.
Małej wczoraj kupiliśmy nowe łóżeczko, takie, które rośnie z dzieckiem od 140cn długości do 200cm, z rosnącym materacem. Zasnęła wzorowo w swoim pokoiku już o 19 :-). ale.... o 1 w nocy już smacznie spała między nami :-)