reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Carine - no właśnie chodzi o wagę , wcześniej nie zdawałam sobie sprawy że wit mogą wpływać aż tak na wagę , dopiero w szpitalu się dowiedziałam że nie potrzebnie ich tyle jadłam . Maja ważyła prawie 4800

reklama
ooo matko to bardzo dużo :shocked2: a miałaś robiona cesarkę?? ja swojego synka rodziłam naturalnie bo lekarze wyliczyli mi przed porodem wage na 3300, aż o caly kg sie pomylili :D to chyba lepiej całkiem nie zrezygnować ale faktycznie ograniczyć....

Carine - na szczęście tak , nie wiem jak by to się skończyło gdybym zaczęła rodzić sn , a usg mi wyliczyło coś ponad 4 kilo ale niewiele . 4330 to też dużo , pewnie nie łatwo było urodzić .Ale czy całkowicie zrezygnować jest dobrze ? nie wiem co lepsze

Oj kochane normalnie się przeraziłam ile muszę nadrobić:szok: ale dam radę.
Najpierw chcę Wam podziękować za Wsparcie i słowa otuchy - już mi lepiej i jestem o wiele spokojniejsza, A wczoraj zapomniałam Wan napisać, że moja ginka zapisała mi duphaston ze względu na bóle brzucha jakie miałam od kilku dni. Mam brać przez 5 dni i jeśli przejdzie mam odstawić.
Kahaka ja też muszę zakupić spodnie ciążowe:tak: ale jak ostatnio byłam we Wrocławiu na Grunwaldzkim Pasażu to nic nie znalazłam a u mnie w sklepie dziecięco ciążowym kosztują 140 zł:szok:
Gawit oj narobiłaś mi smaka tym arbuzem:cool2: sama ostatnio szukałam ale jak zobaczyłam cenę to się troszkę przeraziłam bo wychodziło, że 7 zl/kg a musiałabym kupić całego. Sama nie dałabym rady zjeść bo mój P nie przepada zresztą mała też:-)
Madison mój niestety po ciąży wygląda jak zebra do 7 miesiąca nie miałam nic a potem jednego dnia wyskoczyła masa aż się zdziwiłam, że tak może być:tak:
Cwikla co do teściowej to ja też mam z tych niereformowalnych ale na szczęście nie mieszkamy razem bo chyba bym zamordowała:-D
Gorgusia tylko pozazdrościć obyś jak najdłużej tak świetnie się czuła
Amelia oby już tak zostało i by ten katar minął jak najszybciej

Wybaczcie ale dalej już nie pamiętam dokładnie co której ale tak ogólnie:
co do włosów miałam z tym problem na szczęście przestały wypadać w poprzedniej ciąży też tak miałam
- co do smaków też tak mam że nie wiem co bym zjadła choć wiem że coś na pewno:tak:
- a co do ruchów to nie jestem dokładnie jeszcze pewna na 100% ale wydaje mi się że czuję ale zawsze mniej więcej o jednej porze dnia
- witamin nie biorę jedynie folik bo wyniki mam idealne i lekarka powiedziała że na razie nie trzeba
- zazdroszczę wam dziewczyny kupna/posiadania domku my mamy mieszkanko choć myśleliśmy o budowie niestety teraz musimy plany odłożyć może za kilka lat
No i oczywiście witam nowe koleżanki i gratuluję udanych wizyt
Na razie znikam bo mój P próbuje dobrać się do kompa może uda m i się zajrzeć wieczorkiem

U mnie dzień basenowy minal -wczoraj przelezalam caly dzień na lezaku a dzis odwazylam sie przeplynac troszke i fajnie sie z tym czuje :-)
Co do witamin to ja biore codziennie jedna tabletke ,na opakowaniu pisza ze dwie ,ale ja mam dobre wyniki i podobno jedna starczy .
Mam tylko pytanie czy was tez w 13 tygodniu tak ciagnelo na dole brzucha czy tz ze macica rosnie bo troszke sie boje chodz czytalam ze to normalne ...jednak z pierwszej ciazy tego nie pamietam bo wtedy z kazdym bolem jechalam do kliniki i slyszalam ze wszystko jest ok - taka pankara ze mnie :-/

Amelia lepiej chyba ograniczyc niz calkiem zrezygnowac, przynajmiej ja tak uwazam... Poród ogólnie nie był trudny, nawet nie czułam ,że takie duże dziecko rodze.... Ale miałam komplikacje po porodzie, krwotok i robione łyżeczkowanie. Nie wiem czy to z tego powodu czy jakiegoś innego:blink:

ewaelinka ale ci dobrze:-) takie ciągnięcia są normalne. co prawda teraz tak nie mam ale w I ciąży owszem i znajoma też takie ciągnięcia czasem ma i lekarz powiedzial ,że to normalny objaw;-) ja też jestem panikara i też bym z byle czym jechała na oddział:-p

Zazdroszcze tego pobytu na basanie, ja tez z checia bym poszla ale jednak boje sie infekcje jakas zlapac. Moze jestem przewrazliwiona ale to chyba przez lata staran o malenstwo.

Ewelinka super brzuszek i swietnie ze sobie wypoczywasz w takim miejscu:-) brzuch mnie pobolewal o poczatku jak na @ teraz coraz słabiej i rzadziej. Od przed wczoraj nie wzielam żadnej nospy a tak to bralam wczesniej 3-4 czasem. Potem 2-1 ale te bóle jak się jeszcze zdażają sa takie b. Ciagnace wlasnie. Po nospie i lezeniu przechodza.
lilithświetnie ze wybraliscie domek. Gratuluje! Ja uwielbian remonty, zmiany i zazdoszcze urządzania! My narazie delikatny lifting mamy zamiar zrobic w naszym duzym pokoju i potem kacik dla maluszka. Alek ma swoj pokoj. I jeszcze mamy kuchnię, którą jesli nic nie wymyslimy ze zmianą mieszkania, to bedziemy przenosic do pokoju duzego zeby w kuchni zrobic 2 pokoik dla dziecka. Niestety raczej innej opcji nie mamy a nie stac nas na jeszcze wiekszy kredyt hipoteczny. Mieszkania w Wawie sa strasznie drogie! Moze kiedys sie wyniesiemy pod miasto ale narazie lubie mieszkac na mokotowie i miec wszedzie blisko.:tak: Jesli macie kuchnie polaczone z pokojem to powiedzcie czy to jest jakos bardzo niewygodne?
Domi niezla ta koleżanka! Nie wiem czy to taki wilczy apetyt niektórzy mają czy sobie poprostu za bardzo folguja tlumaczac ze w ciazy i dzidzius potrzebuje?! Ja w pierwszej ciazy przytylam 15kg. Mam nadzieje ze w tej duzo wiecej nie przytyje bo brzuch to juz mam duzo wiekszy ale te miesnie tak juz rozciagniete mialam ze szybko mi wywalilo bamberek:zawstydzona/y::sorry2:

ja nie wiem jak to jest z tymi witaminami. ja bralam z Wiki do samego końca, a urodziła się z wagą 3kg. Moim zdaniem to nie sprawka witamin, jak dużo waży dziecko, ale mogę się mylić, bo się nie znam
moja koleżanka w ciązy z bliźniaczkami brala witaminy co 2 dzien wlasnie.... ja zamierzam tak tez zrobic po kolejnej morfologi. Jak wyniki będą prawidlowe, nie widzę powodu, by łykać je codziennie
lilith - gratulacje domku.

reklama
Ja zwarjuje! Bylam niedawno w toalecie i znowu mam bezowe plamienie!:-( dół co tydzień cos sie pojawia srednio ale ostatnio mialam chyba mniej! Wizytę mam w piatek! Nie wiem co robic czy czekac...dobrze ze ta luteine sobie dzis zalatwilam. Nic mnie nie boli! Dlaczego mam ciagle te plamienia?! Cwikla ty tez masz teraz? Kiedy bylas u gina i kiedy idziesz?
A juz sie cieszylam ze jest lepiej i po usg ok a tu znowu stes!

Do góry