reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Lilith gratuluję domku! urządzanie to najfajniejsza część :-D choć nasze mieszkanie było remontowane bardzo długo i już mnie to wkurzało, mimo, że mieszkaliśmy wtedy w innym, ale ja jak najszybciej chciałam do siebie :-D

angie weź dodatkowa luteinę i poleż. Jak plamienie będzie większe to ja bym jechała na IP. co do pokoju łącznie z kuchnią ja tak mam i dla mnie to wcale nie jest niewygodne! wręcz przeciwnie - jak jakaś imprezka to wszystko pod ręką ;-) trzeba tylko dbać o to, żeby gary w zlewie nie stały, bo to brzydko wygląda, ale mam zmywarkę to tam ładuję i jest git :-) ja sobie bardzo chwalę takie rozwiązanie! tyle , że to jest nasz rodzinny pokój , salon. My w nim nie śpimy, bo mamy sypialnię i nawet jak się drugie dziecko urodzi to na początku będzie z nami w pokoju a później dzieci będą miały wspólny pokój :-)

Co do witamin ja brałam w ciaży z Martyną - jej waga urodzeniowa to 3600. Teraz jeszcze nie biorę, wg ginki nie ma potrzeby na razie :-)

Pozdrawiam i dobrej nocki życzę :-)

Cwikla jestem na l4 od 2.01 kiedy byly pierwsze plamienia.
Boże dziewczyny ciagle mowimy sobie zeby myslec pozytywnie ale to jest takie trudne ja staram sie nie denerwowac ale znowu mam dola i czeka mnie pewnie bezsenna noc:-(

Lilith super ze wybraliscie domek:) teraz z pewnoscia tak Ci czas szybko zleci ze zanim sie obejrzysz to cala rodzinka tam bedziecie mieszkac:)

Cwikl o 12. Dziekuje z pewnoscia sie przydadza:*

Izis86 tez sie duzo naczytalam i ogolnie zawsze jest okey, ale co jesli akurat ja jestem tym pechowcem:(

Kahaka zapomnialam zapytac na wizycie, ale jutro napewno to zrobie...pytalam tylko moja ginekolog ona powiedziala ze 2 tygodnie, a mi sie wydaje cos krotko

Amelia moja cora tez nie spi juz w ciagu dnia

Ewaelinka84 spokojnie mysle ze to normalne, wszystko przeciez musi sie rozciagnac:) odpoczywaj i lap sloneczka ile wlezie na wakacjach:)

Carine oooo tez mialam porod zakonczony krwotokiem i lyzeczkowaniem. Lyzeczkowanie wspominam gorzej niz sam porod:/

angie ja Ciebie doskonale rozumiem...(spójrz na mój suwaczek). Chyba nie pozbędziesz się lęku aż do porodu :/ ja ciążę z Agatką miałam trudną (byłam po 2 poronieniach) i powiem Ci, że byłam bliska depresji przez ten ciągły lęk o dziecko. Ale zobaczysz, że los Ci to wszystko wynagrodzi :)
Anusiach o której jutro masz amnio? Kciuki trzy mam.

Angie - chyba każda z nas jest pełna obaw i strachu, tym bardziej po wcześniejszych stratach. Ja uspokajam się tylko na tydzien po wizycie.... i oczywiście już też swiruje, a kolejna za 3 tygodnie dopiero.... będzie dobrze, odpoczywaj i leż jak najwięcej się da

1. czy ktoras z Was brała kiedys lactovaginal? jaką wydzielinę miałyście po??? ja wczoraj sobie zaaplikowałam, bo skonczylam globulki przeciwgrzybicze i dzis mam mega mokro.... normalnie wodnista wydzielina i nie wiem, czy to wody płodowe się sączą, czy to po lactovaginalu???? jejku, bralam ten lek tyle razy i jakoś nie potrafię sobie przypomnieć czy zawsze tak bylo.... pewnie nie zwrcałam na to wcześniej uwagi, a teraz oczywiście już stresa łapię
w ogole chyba powinnam od wizyty do wizyty zapać w jakiś sen bo z jednej strony wiem, że stres i nerwy są niewskazane a z drugiej nie umiem tego opanowac
2. drugie pytanie - co mozna brać na żołądek w ciazy? można w ogóle cos????

Martuska ja biore leki na zoladek Raniditine i z tego co widze on w polsce tez jest, ja mam go na recepte przepisany. Ranitydyna – Wikipedia, wolna encyklopedia widze ze ranigast to jego pochodna, tego leku nie zaleca sie w okresie karmienia piersia ale spokojnie mozna brac w ciazy.

Martuska ja po swoich czopkach z progesteronu mam strasznie wodnisty sluz ale to tak do godziny po aplikacji pozniej juz sie wszystko normuje. Poki co musisz obserwowac co sie dzieje jesli tak bedzie przez caly dzien to radzilabym sie skonsultowac z lekarzem.

Angie- odpoczywaj kochana i pamietaj ze musi byc dobrze !

Ostatnia edycja:
molia w porządku skoro masz takie przekonanie, rozumiem też już Twoje powody :tak: Ja, może dlatego, że jest to moja pierwsza ciąża, postanowiłam słuchać lekarza i nie wychodzić z niczym naprzeciw. Też naczytałam się i nasłuchałam, że obecnie lekarze nie przepisują tak jak dawniej tylu witamin, bo badaniami dowiedziono, że potem dzieci rodziły się znacznie większe. Rozumiem, że jak wyniki są słabe to wtedy takie witaminy na pewno przydadzą się. Moje wyniki na szczęście lekarz chwali, że są bardzo dobre i niczego więcej mi nie potrzeba. Ale nie ukrywam, że wspominał, że gdyby wyniki poleciały bardzo w dół, wtedy coś mi zapisze.

angie trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. Pozytywne myślenie to podstawa, ale doskonale rozumiem Twoje obawy. Każda zresztą co chwile jakieś ma. Wiadomo, że chcemy dla dziecka jak najlepiej i nogi mamy jak z waty, gdy obawiamy się, że coś może być nie tak. Mam nadzieję, że jednak się wyspałaś ;-)

Mnie już trzeci dzień ciągnie w dole brzucha. Dzisiaj znów troszkę bardziej i zauważyłam, że mam mocniejsze parcie na pęcherz. Nawet na spacer się nie nadaje. Wyszłam ostatnio do apteki- kilka metrów- po wcześniejszym wysiusiani się w domu i w drodze powrotnej niemal biegłam do toalety :szok::-)
Chyba dzidek mocno się wierci tam na dole :-)

angie nie stresuj się. Po 12 tc spada prawie do 0 ryzyko poronienia. Może te plamienia wynikają np. z zakażenia bakteryjnego pochwy, grzybicy pochwy lub podobnej historii.?

Ja muszę zrobić całą listę badań w tym Hiv, kiła, żółtaczka zakaźna , tokso i jeszcze jakieś pośrednie mam stres jak diabli nie wiem czy robić wszystkie z nich, tym bardziej , że w poprzedniej ciąży robiłam tylko podstawowe + tokso :szok:

reklama
Ja muszę zrobić całą listę badań w tym Hiv, kiła, żółtaczka zakaźna , tokso i jeszcze jakieś pośrednie mam stres jak diabli nie wiem czy robić wszystkie z nich, tym bardziej , że w poprzedniej ciąży robiłam tylko podstawowe + tokso :szok:

Mnie już po pierwszej wizycie lekarz skierował na te badania, z informacją, że mogę zrobić tylko te najważniejsze- podstawowe jeżeli kasowo u mnie słabo. Jednak mąż poradził, żeby zrobić wszystkie dla świętego spokoju.

Kami-30 zrób je, jeżeli masz na to środki, dla Twojego spokoju ;-)

Do góry