reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Dziewczyny musze znowu ponarzekac...caly czas czytam to forum o amniopunkcji...i poprostu strasznie prawie placze jak czytam ze kolejna dobry wynik:) z reguly jest tak ze dziewczyny ktore mialy zle wyniki z krwi bylo okey to mnie pociesza, ale dwa boje sie bardzo...bo wszystko toczy sie tam wokol trisomni 21(ZD) a u mnie ta jedyna jest w porzadku...nikt praktycznie nie mial tak jak ja czyli trisomnia 13 (ZP) i 18 (ZE). To przytlaczajaca ale ogolnie jestem dobrej mysli...tylko co jakis czas swita mi mysl, ze co jesli to na mnie padnie ze pomimo dobrego USG bedzie zly wynik...wtedy slucham tetna i pocieszam sie ze w normie 150 pare...a jako ze jestem chuda... Obecnie waze nie cale 52 kilo a lozysko mam z tylu to z kazdym dniem coraz silniej czuje ruchy:) zwlaszcza jak szamam owocki:))

Domi88 usmialam sie z tym dezodorantem:) az telefon poplulam:)

Carine ja z witami mam roznie jako ze nie moge ich brac rano ze wzgledu na leki na tarczyce to ciagle zapominam...ja sie ciesze ze bralam witaminy bo endokrynolog mi odrazu powiedzial ze musze miec tam odpowiednia dawke jodu.

Ewaelinka84 zazdroszcze i jaki slodki brzusio:)))

Anusiach tule Cię mocno, wybaczcie że więcej nie napiszę ale mam teraz urwanie głowy.
Zdecydowaliśmy się na domek dziś, koniec oglądania innych. Jest idealny :tak:
Ale ale, czeka nas troche roboty.
W poniedziałek odbieramy klucze, do tego czasu trzeba się częsciowo spakować, w pon młoda zaczyna ferie, dobrze że ma pony dni i będzie tam po 4 godziny, my mamy 2 tyg. na: położenie paneli na dole w salonie i holu, kafli w kuchni, zwołanie gości by położyli wykładzine na górze i schodach. Pomalować. Młoda chce taką samą tapete jak ma więc jej wytapetować. Do tego drewno malnąć. Potem kupić to co chcemy na okna etc. Ekipa będzie załatwiona więc chociaż tyle dobrze, wszystko nam przewiozą. Ale roboty kupa. Mam nadzieję, że podołam bo ostatnio mi coś słabo. Plus taki, że trochę czasu mi zejdzie, jak się już urządzimy mogę zacząć myśleć o rzeczach dla dzidzi bo i jemu już pokój robić będziemy :tak:
Jestem podekscytowana, za tydzień jeszcze usg to już w ogóle nakręcona :-D

Tule Was mocno, czytam codziennie, jestem na bieżąco ale z pisaniem na prawdę trudno :-(

Ja czytałam dużo różnych forów w tym temacie. Tyle co dałam radę wyczytać to na nie wszystkie tylko jednej wyniki okazały się złe. Dlatego jestem zdania, że do końca trzeba być dobrej myśli :)

To samo tyczy się dziewczyn co z kością nosową są problemy ! Tyle jest czynników, które mogą spowodować błąd w diagnozie i opisie... po prostu trzeba wierzyć, że to pomyłka do samego końca chociaż to trudne.

Ja też mam stresy, w ogóle nie mam detektora, żadnych ruchów ani niczego co by je sugerowało nie czuję bo jedyne co czuję to gazy w brzuchu i bicie mojego serca ;) i przed wizytą się zastanawiam, czy wszystko dobrze, ale tak...na spokojnie, bo przecież logicznie myśląc dopóki ktoś mi nie powie, że na 100% coś dziecku nie dolega to nie mam podstaw żeby się martwić. Chociażby dlatego, że nie muszę teraz czuć ruchów :)

Jeszcze raz powiem, że dużo się naczytałam i w większości to były pomyłki.

anusiach i ja kciuki zaciskam. Ile trzeba czekać na wynik?
Lilith super z tym domkiem! Urządzanie jest męczące, ale fajne :)

Ewaelinka - laseczka z Ciebie ;-), brzuszek śliczny

Domi - u nas robi się krzywą jakoś połowie ciąży , o ile dobrze pamiętam jest to obowiązkowe . 10 kg w 4 miesiące to sporo a gdzie tam do końca ciąży ?

Anusiach - moja jeszcze nie złapała jak się na niej jeździ, staje dwoma nogami i każe się pchać ..: / , ja też jestem sama z córką , która niestety już nie śpi w dzień więc nie mam mowy o drzemce

Molia - jak toxo wyszło ujemne to trzeba powtarzać co jakiś czas

Ja właściwie nie rozumiem o co chodzi z tymi witaminami , jedni każą brać drudzy nie a jeszcze inni co parę dni , zwariować idzie , nie wiadomo który ma rację .., ja teraz biorę ale bo też mi gin kazał ale boje się że przez to będę mieć powtórkę z pierwszej ciąży .

Anusiach - :* jesteśmy z Tobą , będzie dobrze i nawet nie myśl że może być inaczej !!

Lilith
- gratuluję domku :)

U nas krzywa robia w 26tc i to tylko u osob z wysokim BMI i z podejrzeniem cukrzycy, przy normalnej ciazy i osobach szczuplych krzywej w ogole nie robia.

Lilith, gratuluje znalezienia odpowiedniego gniazdka :-)

Ale dzisiaj mieszam z podwieczorkiem...muffinka jagodowa.. no nawet 2 i do tego kit kat o smaku masla orzechowego ;-) w sumie od 12 nic nie jadlam wiec to i tak nie duzo, pozniej o 20 cos zjem i to by bylo na tyle a znajac zycie i tak sie o 6 rano obudze glodna ;) w sumie stale pory jedzenie 6,12,16,20 :p

Ostatnia edycja:
U nas krzywa po 24tc chyba. I dla wszystkich. I bardzo dobrze, bo cukrzyca ciazowa trafia sie takze tym spoza grupy ryzyka. Dla mnie wypicie tej glukozy było bardzo ciężkie.

Lilith - szybka akcja :-) Grarulacje!

Domi - ja w 1 ciazy tez duzo jadalam na poczatku. Miałam ciagle mdłości, ale inne niz teraz. Takie ze slinotokiem, ciagle musiałam jeść, zeby normalnie wsrod ludzi funkcjonowac. Do połowy ciazy przytylam 10kg, moja gin grzmiala, ze to zle i za duzo. A ja nie mogłam inaczej. Potem mdłości sie skończyły i tycie na potęgę tez. W tej ciazy jest zupełnie inaczej. Żadna w tym moja zasługa.

Różnorodność doświadczeń uczy by zbyt pochopnie nie oceniać innych :-)

Ktos pisał o spaniu w ciagu dnia. Z pierworodnym spalam non stop, poza czasem w pracy. W weekend to mogłam spać 20 godzin na dobę. I tak do 18tc. Teraz w 1 trym spalam przez silne mdłości 4-5h na dobę. Juz jest lepiej, ale przy małym dziecku w domu trudno o spanie, chociaż ja mam ciagle pomoc, trudno sie jednak tak wyłączyć.
Wyspimy sie i odopczniemy juz za kilka lat ;-)

Anusiach - nic dziwnego, ze strasznie sie boisz. Nie czytaj juz nic. To najlepsza co mozesz teraz dla siebie zrobic. Ja juz tez o tym pisałam - naczytalam sie historii dziewczyn, które jak Ty po Pappa robiły amniopunkcje i wszystko było ok. U Ciebie tez tak bedzie! Zobaczysz! Dlatego ja miałam tak duze wątpliwości co do tego testu, potrafi namieszac.

Witaminy nie zaszkodzą, pewnie tez niewiele pomagają, rożne sa opinie o ich wchlanialnosci :-)

Madison mi chodzi o to ze z powodu swojej nadwagi moglaby troszke bardziej uwazac bo nabawic sie cukrzycy idzie bardzo szybko a i po ciazy zrzucic bedzie ciezej... wiadomo polowa ciazy 10 kg... ale nie 3 miesiace i 10kg... Przeciez to nie zdrowo dla organizmu tak szybko nabierac kg, ja ogolnie staram sie ograniczac z jedzeniem, jem czesciej ale mniejsze porcje i ciesze sie ogromnie ze nie mam parcia na slodycze !! No dobra dzisiaj bylam w sklepie i te kit katy i mufinki sie na mnie patrzyly ale to jedna z nielicznyh slodkich rzeczy ktore zjadlam od kilku tygodni a przed ciaza jadlam slodkie i to dosc duzo. Ja zalozylam sobie ze przez cala ciaze hce przytyc max 15 kg, wiem ze to ode mnie nie zalezne bo jesli bede musiala przytyc wiecej to pewnie przytyje ale moim zdaniem powinno sie troszeczke myslec o odzywianiu w ciazy i jesc w miare zdrowo o ile ma sie takie mozliwosci. A nie obzarstwo na potege wszystkim co popadnie zwlaszcza jesli pracuje sie w hurtowni z wazywami i owocami i codziennie ma sie dostep do wysokiej jakosci produktow. Ja nie powiem bo nie jestem wielbicielem zieleniny i zawsze wolalam mieso od salaty itp w obecnej chwili weekendowy obiad to dla mnie ziemniaki i mizeria albo ziemniaki i buraczki ;-)Jutro na obiad zupa z fasolki straczkowej. Wiadomo sniadanko no to co popadnie, jajecznica, chelb z szynka albo serkiem zalezy co w lodowce no a kolacja podobna do sniadania zwykle u mnie bywa chociaz mama dzisiaj wspominala ze chyba nalesniki zaserwuje no i w miare mozliwosci codziennie szklanka soku z owocow. W tym tygodniu mam sok z buraka odpuszczony bo byly buraczki na weekend wiec dzisiaj tylko jablko z marchewka ;-)

Madison ja jej absolutnie nie oceniem po prostu napisalam to co ta kobietka twierdzi, ogolnie jest nieszczesliwa bo przez ciaze musiala odwolac miesiac miodowy itp, jak jest przeziebiona to lyka wszystkie mozliwe swinstwa typu gripex itp, bedac w ciazy pila alkohol i to dosc sporo bo po imprezie nie wiedziala jak do domu wrocila sama stwierdzila ze ona nie chce miec dzieci bo sie do tego nie nadaje. No ale ludzie jak juz sie stalo to wypadaloby zadbac o to malenstwo i to przed tym zanim przyjdzie na swiat przeciez okres ciazy to okres rozwoju takiego malenstwa.

Boziu ale sie rozpisalam mam nadzieje ze nie bedziecie krzyczec ;-)

No to moj pieny sloneczny dzien zakonczyl sie sniegiem !! nie wierze ze snieg u nas pada, masakra hehe

Ostatnia edycja:
reklama
lilith super,że wybraliscie domek:-) to teraz czeka cię mnóstwo roboty, urządzanie......ahhh to najbardziej lubię:tak:
Anusiach trzymam mocno kciuki,żeby wszystko wyszło dobrze!
Amelia wracajac jeszcze do tych witamin to o jakiej powtórce z I ciąży mówisz? Ja w I ciązy od 10 tyg brałam witaminy ( Feminatal N - teraz to chyba Femibion Natal Classic ) i z dzieckiem wszystko ok ale urodził się z wagą 4330. Teraz mi lekarz powiedział ,że jak chce moge brać, jak chce nie musze bo kiedyś suplementów nie było i dzieci się zdrowe rodziły a przez witaminy dzieci sie rodzą duże ( tu mógł mieć rację:-D ) ale zdecydowałam się brać.. Myślę tylko czy w takim wypadku nie brać poprostu co 2 dni 1 tabletki a nie tak jak piszą na ulotkach ze codziennie

Do góry