reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
U Nas dzis juz nie ma pieknej pogody...rano brzuch mnie pobolewal wiec polezalam troszke, teraz mysle o spacerku, bo teraz przez pare dni bede musiala lezec. Ale jestem tak slaba ze az sie boje wstac, a dwa jest godz. 14:00 a oczy same mi sie zamykaja...
Dziewczyny zdarza Wam sie podsypiac w ciagu dnia? Bo ja jestem sama z malutka i pomimo ochoty nie mam jak

Amelia moja corka uwielbia hulajnoge odkad skonczyla 1,5 roku sie z nia nie rozstaje:) nawet wczoraj bylysmy pojezdzic:)

Domi co do mylenia lekarstw moj maz coreczce kiedys zamiast dac czopek Viburkol na zabkowanie zaaplikowal jej czopek glicerynowy:)

Lilith powodzenia w szukaniu wysnionego domku:)

Atkaaa u mnie dzis tez szaro i ponuro...bole brzucha tez zaliczylam:/

Martuskaaa skonczy sie za 6 miesiecy niestety, ja bym odjela u mnie tylko kurcze posladkow i wstawila sennosc

Cwikla odpoczywaj jak najwiecej:*

Dziewczyny bardzo sie juz zaczynam stresowac jutrzejszym dniem:( zwlaszcza ze dzwonili do mnie z tej przychodni wszystko potwierdzic a jak widze od nich numer to dostaje paplpitacji serca...

Ja chocbym chciala w ciagu dnia sobie przysnac to zbytnio nie mam mozliwosci a jak wroce z pracy to nie oplaca mi sie spac bo pozniej w nocy bede miala problem z zasnieciem.

Wiecie mnie to nic nie zdziwi juz, ostatnio jak dostalam inhalator to lekarz 3 razy sie mnie pytal czy wiem jak mam uzywac i zebym mu pokazala czy dobrze uzywam hehe i ktoregos dnia nie wytrzymalam i pytam sie dlaczego za kazdym razem sie mnie pytaja czy wiem jak uzywac... a on do mnie ze kiedys babka uzywala tego jak dezodorantu.... no myslalam ze nie wytrzymam ze smiechu :-D

tak sie zastanawiam dziewczyny czy mozna np witaminy łykać 1 tabletke co 2 dzień,żeby nie przedobrzyć:-p czy raczej nie zaleca sie tak robic?

Takie na szybko ale z pozdrowieniami dla Was :-*

Załączniki

• 1392125158323.jpg
    1392125158323.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 66
Ewaelinka, bardzo ladny brzuszek.

Swoja droga ja nie wiem mamy w drugim biurze dziewczyne w ciazy i bez przesady za kazdym razem jak tam ide ona non stop cos je... i to nie sa jakies male porcje ale przeogromne bulki itp. Normalnie podziwiam ja, ona mowi ze jej dziecko sie domaga roznych roznosci i jest glodna 24h na dobe... moje dzidziolki jakos sie tak nie domagaja im wystarczy jedzenie 2-3 glowne posilki w zaleznosci od dnia no i oprocz tego jakis jogurt/serek/owoc. Normalnie podziwiam takie dziewczyny ona jest 16 tygodniu i przytyla prawie 10kg... a pozniej sie dziwi ze lekarz ja wczesniej na krzywa cukrzycowa wysyla i czemu ja w ogole wysyla... jak jej powiedzialam ze przez zbyt wysokie bmi to sie az zagotowala hehe, no ale taka prawda ja przez wysokie bmi tez musze zrobic krzywa ale to dopiero 6 maja ;-)

tak sie zastanawiam dziewczyny czy mozna np witaminy łykać 1 tabletke co 2 dzień,żeby nie przedobrzyć:-p czy raczej nie zaleca sie tak robic?

Pozwól, że zacytuję mojego gina " No jak już Pani będzie bardzo chciała to proszę brać ten kompleks witamin, ale nie więcej niż jedną dziennie. A nejlepiej jednąco dwa dni".

ewelinka jaki piekny brzuszek :-)

Domi , ja bylam 3 razy w ciazy (poronienia) istarsznie jesc mi sie chcialo,co chwile musialam mielic a najgorsze, ze ciagnelo mnie do slodkiego , budzilam sie w nocy ,zeby cos przekasic i potem juz z rana wstawalam bo bylam glodna ,Teraz dzieki bogu jem normalnie nawet mniej niz przed ciaza , sniadanie i obiad potem na wieczor owoc i tyle mi wystarcza. Mam ochode na warzywa i owoce,wczoraj z mezem sobie film obejrzelismy i kupil cipsy to marudzilam,ze wole owoce,mam nadzieje,ze tak dotrwam do konca najlepiej konca zycia przy takim odzywianiu :-D

Amelia morfologie i mocz badam za kazdym razem przed wizyta na to mam skierowanie i na glukoze jeszcze mialam. a tak to sama robie prywatnie inne toxo mi wyszla ujemna na szczescie. slucha jak serduszko bije i 5 min bada przez usg i mowi ze wporzadku jak na ten tydz . jak poszlam prywatnie do innego co ma swietne opinie powiedzial to samo co ten o witaminach o kwasie tylko dodatkowo nt mialam. wiec chodze prywatnie co jakis czas i do tego na nfz.

Sierpiowa chodzilo mi o to ze lekarz nie kazal mi brac witamin i wyczytalam ze inni lekarze dziewczyn tutaj radza brac tylko nie przesadzac i w tej kwestii zdecydowalam kupic witaminki i biore wiec wydaje mi sie ze to nie jest jak napisalas sluchanie zamiast lekarza to dziewczyn z forum tak jak napisala Kahaka witaminy sa dla kobiet w ciazy wiec nie powinny zaszkodzic w pierwszej ciazy nie bralam witamin i szybko poronilam a teraz jest dobrze tylko problemy z tetnem mam.

reklama
Ja na poczatku ciazy chyba do 10 tygodnia bralam tylko kwas foliowy, omega 3 i magnez dopiero pozniej dolozyli mi ta witamine D, dla mnie omega 3 i magnez to witaminu ktore musze brac non stop przez caly rok od kilku lat wiec w sumie jesli chodzi o ciaze to doszly mi tylko 2 witaminy.

Katrina ja w 1 ciazy ktroa zakonczyla sie w 6 tygodniu wcale nie moglam jesc, wymiotowalam okropnie,mdlalam i goraczkowalam ponad 39 stopni.

Do góry