reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam się i ja :-)

ja używam vita-miner prenatal tab+kaps - bardzo fajne i cena ok Polecam :-)

LILITH powodzenia w wyborze domu :-)

SIEPRNIOWA ja też mam coraz częściej zgagę.. pomagają migdały, mleko i ewentualnie Rennie można :tak:

MARTUSKA ja polecam Aspargin :tak: mi polecił ginekolog na różnego rodzaju skurcze.. w pierwszej ciąży jak miałam przedwczesne skurcze to właśnie brałam to :-)

CARINE to na fajną okazję trafiłaś :-)

DOMI no to chyba ruchy :-) ukłucia nie ale to pukanie jak najbardziej :-)

a dzisiaj coś deszczowa pogoda.. ani wyjść :dry:

reklama
ja biorę Vita Miner Prenatal +DHA , choć wczoraj na wizycie moja ginka sugerowała, ze powinnam brać inne Omegamed Optima Forte one ma ją niby lepszy skład , witaminy tylko takie jakie są potrzebne w ciąży a nie całą długą listę witamin. Jakoś mnie nie przekonała, ale cóż ona też częściowo żyje z przepisywania tego co akurat polecają jej przedstawiciele medyczni.

Biorę jeszcze Aspargin magnez z potasem 1x dziennie , zapomniałam wczoraj zapytać czy 1 tabletka to nie za mało ale cóż:-D

Mi lekarka tez zleciła magnez, profilaktyczne, bo odpukac nic sie nie dzieje. Jeszcze nic nie kupiłam. Ale kazała brać jedna tabletkę dwa razy dziennie.

Lilith - właśnie! Super projekt teraz macie :-) Fajowo emocje, choć na pewno będzie meczaco. Trzymaj kciuki za znalezenienie domu idealnego :-)

Izis - gratuluje wyboru mieszkania, super, ze stanęło na tym akurat. Precz ze zgnilymi kompromisami ;-)

kupiłam ten Asmag dzisiaj, i zapas Nospy na wszelki wypadek. Póki co zacznę ten magnez od 1 tabletki dziennie, jak nie bedzie poprawy, wezmę więcej, choc w witaminach już tez jest
wczoraj wieczorem było mi już tak niedobrze, że wymiotowałam:szok: i to tyle, że masakra!!!!!potem całą noc czułam ten nieprzyjemny smak w buzi, mimo że dobrze wyszorowałam jamę ustną :-)
Moj femibion natal classic tez nie ma wit. A, tylko beta karoten, ale w 1 tabletce 3mg. A te witaminki to musimy brać do końca ciązy??? bo nie pamiętam, jak to z Wiki było....

w sobotę mam dni otwarte w szkole podstawowej . Pójdę zobaczę , może zapiszę swojego synka do oddziału przedszkolnego. Jeśli sie nie uda , to spróbuję w marcu przez eped , zapisać go do przedszkole heheh

Ale dziś deszczowo i ciemno..
Jakoś mnie od nocy podbrzusze pobolewa i już się denerwuję... czuję takie jakby kłucie. Wiem, że tak się może zdarzać na tym etapie, ale.. same wiecie..

ściskam mocno!

MARTUSKA kurcze.. te wymioty powinny Ci już przejść :sorry2: współczuję.. oby było lepiej :*

ATKA u mnie to samo.. ciemno, buro i deszczowo :-(

KAMI ja biorę Aspargin 1 tab dziennie ale w pierwszej ciąży brałam 6 dziennie więc jak czujesz jakieś skurcze to możesz sobie zwiększyć

Natkusia - ale ja nie miałam do tej pory żadnych wymiotów:-) wczoraj już chyba organizm się zbuntował, albo coś na żołądku mi siedziało.

stwierdzam fakt, że II trymestr u mnie poki co zdecydowanie gorszy niż I - duszności, zawroty głowy, bóle glowy, bole brzucha, skurcze, kurcze pośladkow, itp. Czy to się kiedyś skończy???? a zaczęło się wraz z II trymestrem

znowu mnie głowa boli:-(

MARTUSKA skończy się!! W lipcu/sierpniu już na 100% ;-):-D:-D:sorry2:

u mnie to samo.. gorzej jak w I.. ale odpukać od 3 dni jest lepiej, aż chce się żyć :-D

reklama
Do góry