reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Jeju dziewczyny ale wy dużo piszecie. Ciężko nadrobić:-p od godziny próbuje sklecić posta i cały czas mnie coś odciaga..ale już mam:-)

edys
jak duzo gości zapraszasz to lepiej cos przyszykować oprócz słodkości. Zapewne wiekszość gości przychodzi z nadzieją ,że cosik zjedzą;-)
kami to bardzo odległe terminy u was na nfz:shocked2: ja też chodze na fundusz, mój gin ma bardzo dużo pacjentek ale co 3 tyg mnie wciska;-)
beetka mi tak w pazdzierniku wypadaly ze nawet badania robilam. Nic nie pomagalo. Musialam sciac wlosy:-( teraz nie wylatują a wręcz przeciwnie są bardzo mocne i lśniące a też biorę progesteron
awru, ewkanotecka witajcie :-)
madison mi po pierwszym porodzie też włosy nie wypadały. Wydaje mi się ,że to jest indywidualna sprawa. Jednej wypadają innej nie . Nie ma reguły
icon_smile.gif

atkaaa
ja biorę prenatal classic Prenatal Classic - skład - Prenatal - suplement diety

Byłam dziś w brw meble oglądać
icon_smile.gif
Do jutra promocja bez vat i udało mi się troche zaoszczędzić
icon_biggrin.gif
Kupiłam mebelki do salonu i jadalni wraz ze stołem i dużą garderobą
icon_biggrin.gif
Jeszcze zostaną mi do kupienia narożnik i krzesła do tego stołu
icon_smile.gif
a potem byłam z synkiem na długim spacerku bo pogoda dziś cudnaaaaa
icon_biggrin.gif
wiosna normalnie

a czy wy już czujecie ruchy? ja od 2 dni tak delikatnie czuje dzidziusia, prawie non stop .A dzisiaj tak mnie zbombardował ,że szok. Jade sobie samochodem a tu kilka takich mocnych i wyraźnych kopniaków mi sprzedał. Prawie przez 30 min się ruszał
icon_biggrin.gif
new_clap.gif

A poza tym to mam jakieś dziwne skoki tętna. Rano tak mi pikawa waliła ,że sobie zmierzyłam i 120 a normalne 80 jest.... Kilka razy się mi już to zdarzyło
icon_rolleyes.gif
Czy wy też tak macie?

reklama
Hej dziewczyny - Przepraszam, że nie odpiszę dzisiaj każdej osobno ale nie miałam dziś siły nadrabiać jestem po wizycie. Niestety nie ciekawie - szczegóły w odpowiednim wątku.

Co do pulsu dziewczyny to jest jakas masakra:) ja ciagle mam wrazenie ze mi serducho wyskoczy:) co wiecej porobie to ponad 90 wow:) chociaz cierpie od paru dni na bezsennosc ale to chyba przez ta amniopunkcje:( wczoraj zasnelam o 2:00 a moje dzieciatko o 7:00 mi pobudke zrobila:/i tak wegetuje w ciagu dnia...

Amelia dzieki:*

Martuskaa dobrze ze bole przeszly:) ale na bole najlepiej odpoczynek lozeczkowy:* co do baraszkowania to moj maz do konca ciazy jak tak dalej pojdzie bedzie musial poczekac:) bo po amniopunkcji to nie wiem czy sie odwaze:(
Lepiej niech Ci ginekolog zrobi posiew..bo infekcja moze wywolac skurcze:/ja zawsze mialam wszystlo idealne...w pierwszej ciazy po wizycie pierwszy raz w szpitalu wrocilam tam szybko z zagrozeniem wczesnego porodu z powodu infekcji...zlapalam tam przy pierwszej wizycie wszystkie mozliwe bakterie...
Z kolei mnie lydki bola non stop, momentami nie moge chodzic...lekarka powiedziala ze mam dolozyc magnez.

Edys my z reguly robimy 2 przyjecia dzien po dniu:) tak zeby jedzonka bylo akurat:) jedno dla rodziny drugie dla przyjaciol:) na poczatek na slodko torcik i ciastka itd, a potem cos na cieplo i zimna plyta salatki, wedlinki:)

Kami-30 mam nadzieje ze wizyta udana:):*

Madison doskonale rozumie przez co przechodzisz...mnie juz dusznosci mega mecza i zadyszki, a moja mama ciagle tylko to co jak bedziesz w 30 tygodniu:p a ja sie czuje jakby mnie tramwaj rozjechal:/mam nadzieje ze wyniki papa dobre:*

Beetka z ikea juz tak jest ze niby nic nie kupisz wszystko tanie:) w rezultacie zostawiasz troche kasy:/

Awru witam:) ja jestem majowa mama z 2011:)

Izis86 to musisz byc z tych rejonow co ja:) bo my tez jezdzimy do katowickiej:)

Kahaka ja tak samo w ciazy pierwszej wlosy rewelka a po porodzie to plakalam bo myslalam ze bede lysa:)gratuluje ruchow:)

Atkaaa ja biore femibion 2 :)czy jakos tak:) wladnie z tymi omegami:)

Ewkanotecka witamy:)

Kobietka22 chyba skorzystam z polecenia Twojego gina i zakupie asmag na boje bole lydek:)

Barbarka1611 to normalne:* bedzie dobrze i przejdzie:**

Carine co do tetna to juz napisalam wyzej:) jakas masakra:) tez mam takie skoki:)

Hop hop. Melduję, że teraz będę rzadko. Jutro jedziemy oglądnąć 2 domki, może nam się spodobają. Później wyprawa do oglądania reszty ale to pierw z zewnątrz, okolica etc. Więc znowu będę cały tydzień zalatana. Do tego popołudniu córa ma już zajęcia.
Czytam Was jednak na bieżąco :tak:
Co do bóli są mniejsze ale zaś w głowie kręci mi się potwornie..

Sierpniowa, mnie też już dopada zgaga :( Znalazłam na to coś genialnego ;) Pomagają mi migdały! Spróbuj, może Tobie też ulży. Wystarczy zapewne garść, chociaż mi tak smakują, że trudno mi się powstrzymać przed zjedzeniem większej ilości ;)

Dziekuje wszystkim za info odnośnie witamin!
niektore z Was piszą, ze biorą prenatal Classic. Tez sie nad nimi zastanawiałam, z tym ze one maja w składzie wit. A ktorej w ciazy podobno lepiej nie brać. Slyszalyscie cos o tym?

Witam wtorkowo, i powiem wam ze chyba ciutke zglupialam ... nie wiem ale wydaje mi sie ze dzisiaj rano czulam mojego nerwusiastego dzidziolka. Takie jakby stukanie od srodka w dole brzucha doslownie 7 razy takie ni to klucie ni to pikanie... ciekawe czy to byl on, a czulam to w tym miejscu w ktorym go wczoraj molestowalam detektorem i szukalam tetna i akurat tam byl ;-)

Witam :)

Edyś - całkiem nie dawno robiłam urodziny , był tort , ciasta , do tego zrobiłam 3 sałatki i wędlinka , jeśli chodzi o prezent to rowerek biegowy to super pomysł , moja dostała na roczek a teraz padło na hulajnogę:)

Beetka - nie zauważyłam żeby wypadało mi więcej włosów niż zwykle , pewnie zacznie się przy karmieniu , strasznie dużo mi wtedy wypadło .

Izis - gratuluje mieszkania , najtrudniejsza decyzja za Wami :) , teraz tylko sama przyjemność , urządzanie :)

Madison - jak tak czytam co piszesz o forum bliźniaczym, to myślę że czasem przesadzam z tym narzekaniem na złe samopoczucie , owszem mam mdłości, czasem jeszcze wymiotuję , ogólnie się czuję źle , ale nie muszę leżeć , i walczyć o kolejny dzień by dotrzymać ciążę , z moim dzieckiem odpukać jest wszystko dobrze , niektórzy nie mają tyle szczęścia .. , muszę się ogarnąć !!

Domi - dobre z tym tamtum rosa , ja słyszałam że ktoś połknął czopek bo nie pomyślał że to się do tyłka wsadza ….

Martuska - współczuje infekcji , miałam parę razy , nic przyjemnego . Ja łykam ASMAG FORTE 2x1

Atkaa - ja biorę femibion 2 , lekarz kazał mi zmienić na femibion 2 plus , podobno zawiera więcej żelaza .

Ewkanotecka - gratuluję chłopczyka, ja też wizytuję 14 - ego :)

Dziekuje wszystkim za info odnośnie witamin!niektore z Was piszą, ze biorą prenatal Classic. Tez sie nad nimi zastanawiałam, z tym ze one maja w składzie wit. A ktorej w ciazy podobno lepiej nie brać. Slyszalyscie cos o tym?
Pytałam mojego lekarza jakie witaminy brać to nie kazał żadnych pod warunkiem, że dobrze się odżywiam i czuję, że nic mi nie brakuje.Ale. że jak się upieram to mam kupić wszystko jedno jakie, tylko nie przesadzać z ilościami.Pomimo tego co mówił cały gabinet oblepiony był właśnie reklamami Prenatalu.Wyszły mi ostatnio straszne zajady - w aptece powiedziałam Pani, że mam zajady i potrzebuje witaminy dla kobiet w ciąży, które pomogą - dała Prenatal Classic - biorę półtora tygodnia - ale zajady zeszły, więc chyba znowu przestanę.

reklama
Atkaaa - Ja biore Femibion 2 plus. Sprawdziłam i nie maja wit A, ale maja jej prowitamine, czyli betakaroten. Tak samo Materna Centrum ma, z ciekawości sprawdziłam. Faktem jest, ze wit A czystej nie powinno sie przyjmować w ciazy.

Do góry