reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Czytam was na okrągło, ale nic się specjalnego nie dzieje;) Za tydzień mam badania prenatalne, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć dzidzię, ostatnio widziałam ją 15 stycznia;( Czuję się nieźle, pod koniec dnia lekka zgaga mi dokucza:szok:

W ten weekend mamy zamiar jechać z narzeczonym do mojej mamy i w końcu jej powiedzieć o ciąży, bo miesiąc odwlekamy. Mam nadzieję, że jakoś się dogadamy, boję się tylko, żeby z powodu mojej "teraźniejszej wrażliwości" nie rozpłakać się od razu, tylko całą ewentualna krytykę przyjąć od razu na klatę i nie przejmować się. W ciągu ostatnich 2-ch tygodni taką piłkę mi wywaliło na brzuchu i zaczyna robić się ciężko, waga zaczęła rosnąć.
:-)
Piszeczcie, że czujecie ruchy, czyli co czujecie?? Ja czuję jakby lekkie ukłucia ( taką serię ukłuć) raz z prawej raz z lewej strony macicy. Nie wiem czy to jest to ;p

Witajcie kobietki. Nie odzywałam się bo siły było brak przez te chorobę. Dzis juz jest w miare ok. Katar trochę ustał tylko kaszel sie pojawił no i boje sie kasłać żeby dziolkowi nic się nie stało od napinania ciągłego brzucha. Mam nadzieje, ze lada dzien stane na nogi i w koncu wyjde z domu tymbardziej, ze na dworze tak pieknie!

Lilith-tez juz czasem czuje dzidzie, szczegolnie jak leze juz w łożku to się kreci :) cudne uczucie!
Katrina, Anulka, Anusiach, Awru - witamy ;)

Kurcze zazdrosze wam dziewczyny tych ruchow. Ja absolutnie nic nie czuje chociaz staram sie wieczorami lezec i wsluchiwac ale nic.
Dzisiaj po pracy musze sie szybciutko z mezem ogarnac bo mamu hustawke ze sklepu do odebrania. Teraz sie tylko zastanawiam gdzie ja to wszystko dla bejbikow bede trzymac ;-)

Martuska dobrze ze juz lepiej sie czujesz. Wydaje mi sie ze nie zaszkodzisz dzidziolkowi, ja kaszlalam jak najeta ze prawie mi oddechu brakowalo albo kaszel doprowadzal do wymiotow i moje dzidzie sa ok. Na suchy kaszel dobrze dziala ciepla woda z majerankiem, chociaz na moja infekcje nie pomoglo

Ostatnia edycja:
Witam was kobietki po dłuższej przerwie. Staram się was podczytywac ale weny nie mam :/ U mnie dalej humor do dupy, płacze i awanturuje się na zmianę. W pracy jeszcze gorzej, nie chce mi się już tam chodzić. Prędzej pójdę na chorobowe z powodu depresji niż z powodu ciąży.
Mam nadzieje że wkrótce mi przejdą te napady bo w końcu mnie mąż zostawi :/ Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie.

Witam was kobietki po dłuższej przerwie. Staram się was podczytywac ale weny nie mam :/ U mnie dalej humor do dupy, płacze i awanturuje się na zmianę. W pracy jeszcze gorzej, nie chce mi się już tam chodzić. Prędzej pójdę na chorobowe z powodu depresji niż z powodu ciąży.
Mam nadzieje że wkrótce mi przejdą te napady bo w końcu mnie mąż zostawi :/ Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie.

Kochana wszystko z czasem przejdzie albo stopniowo zmniejszy nasilenie. W pracy jak możesz to załatw sobie zwolnienie. Twoje zdrowie i dobre samopoczucie jest teraz najważniejsze. Mąż na pewno bardzo Cię kocha i rozumie Twoje humorki. Mój nauczył się ze spokojem znosić moje "zaczepki" ;)
Ja dzisiaj też mam taki sobie dzień. Ciągnie/rwie mnie w brzuchu jakoś dziwnie i do tego doszła duża zgaga ;/ Liczę, że do jutra objawy znikną

Ja też właśnie muszę jakiś magnez zakupić. Moja neurolog mi kazała brać oprócz zwykłych witamin.
A jeśli chodzi o witaminy, to ja biorę Centrum materna też z DHA, ale chyba jak skończę to opakowanie, przeżucę się na coś innego, bo słyszałam że po tej maternie nienaturalnie duże dzieci się rodzą, i trochę się tego boję.

Gosia ja też je biorę. Sugerowałam się opinią siostry i kuzynek przy wyborze. Potem właśnie doczytałam takie informacje. Ale nie do końca jestem przekonana, bo moje dziewczyny wcale dużych dzieci nie miały;-)

reklama
Do góry