reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Martuśka
prawdopodobnie, a raczej na bank to właśnie brak tych pałeczek kwasu mlekowego. Jestes zupełnie wyjalowiona. Miałam to pare lat temu. Co chwilę infekcja, w końcu inny gin, który oprócz delikatnego leku( nie pamietam nazwy) dał zalecenia: bawełniana tylko bielizna, spanie bez majtek, podmywanie sie zwykłym szarym mydlem(polecam biały jelen), no i duża dawka probiotyku. Poki nie odbudujesz flory bakteryjnego w pochwie, leczenie nic niestety nie da. Ale prawda, ze moja gin zawsze mówi, ze na oko to sie rodzaju infekcji jie stwierdzi. Buziaki i trzymam kciuki, zeby przeszło, wiem jakie to okropne.

reklama
uffff, przebrnęłam przez całe zaległości ;-)

beetka - mi włosy nie wypadają, za to bardzo się zaczęły przetłuszczać, no i w ogóle są takie nijakie, odrost, bo boję się nałożyć farbę chociaż i tak zawsze maluję color touchem, który jest bez amoniaku. Za to cera sucha, pomimo stosowania kremów nawilżających i co i raz nowa krosta :zawstydzona/y: no ale cóż.
kahaka - zazdroszczę ruchów dzidziolka! Ja już się nie mogę doczekać :tak: ale to jeszcze trochę..

A jakie witaminki łykacie? Ja się zastanawiam między ladee vit i matruellą, bo jedne i drugie w składzie oprócz całej palety witamin mają jeszcze kwasy omega.

pozdrawiam wiosennie!!! chociaż babki rano w sklepie krakały że jeszcze mrozy po 10-15 stopni mają być..:baffled:

Ostatnia edycja:
z tą odbudową flory nie jest tak łatwo niestety.... nie mogę brać nic dopochwowo, w sensie samych paleczek kwasu mlekowego, jesli mam jakąkolwiek infekcję, czy to grzybiczą czy bakteryjną, bo to nasili objawy.... a jeszcze się nie zdarzyło, żebym wyleczyła się do końca.... probiotyki nic nie pomagają.... w bieliźnie nie śpię nigdy, tylko teraz jak biorę macmiror bo on strasznie wypływa...
kilka bawelnianych majtek mam, ale chyba muszę dokupić, no coz, jutro lecę na zakupy:-)

co do witaminek, ja biorę femibion natal classic
a chcialam jeszcze zapytać, jaki magnez sobie najlepiej kupic??? sam magnez, czy z czymś? może jakąś nazwę podacie?

Witam sierpnióweczki :)

Termin mam na 4 sierpnia :) Prawdopodobnie będzie to mężczyzna :) W Walentynki mamy kolejną wizytę, jak się Kruszyna dobrze ułoży, to może uda się potwierdzić :)

Pozdrawiam Was gorąco!

Ewka

Ja dostałam clotrumazolum mocne , takie gdzie jest jedna tabletka w opakowaniu i mam brać raz na tydzień w razie potrzeby , wzięłam i na razie odpukać jest ok , mam jeszcze 3 opakowania na zaś.
Kochana ,a nosisz wkładki ?I jaki typ bielizny , najlepsza jest przy częstych infekcjach bawełna i wietrzenie tyłka to znaczy jak nie masz mocnych upławów to na noc nie używaj bielizny i kup sobie , matko mam sklerozę jak to się nazywa pliva fem F w aptece to jest płyn do higieny intymnej ,zapobiega nawracającym infekcjom ja używam i jest dobrze puki co.

Chyba udam się do apteki po ten płyn... Niestety do tej pory miałam już 2 razy infekcję. Najpierw brałam nystatynę, a przedwczoraj skończyłam brać Pimafucin. W piątek wizyta u lekarza, mam nadzieję, że powie iż jestem czysta ;)

Ostatnia edycja:
Witam sierpnióweczki :)

Termin mam na 4 sierpnia :) Prawdopodobnie będzie to mężczyzna :) W Walentynki mamy kolejną wizytę, jak się Kruszyna dobrze ułoży, to może uda się potwierdzić :)

Pozdrawiam Was gorąco!

Ewka

Witaj Ewka ;) gratuluje chłopaczka, u mnie prawdopodobnie też chłopczyk będzie ;)

martuskaa mi ginekolog polecił Magnezin 500mg. No i właśnie zauważyłam, ze została mi ostatnia tabletka ;)

witaj Ewkanotecka
u mnie chyba tez chłopak, czekamy na marcowe potwierdzenie
dzięki Sierpniowa, muszę sobię kupić, bo coś w nocy ostatnio mam ciężkie łydki a jak chcę się przeciągnąć, to czuję,ze lada moment skurcz mnie złapie

reklama
Witam nowa sierpniowke.

Martuska ja nie pamietam nazwy swojego magnezu ale chyba mam najzwyklejszy, mama mi z pl przywiozla.

Ja nareszcie ogarnelam swoja papierologie i mam wole juz do konca dnia jupiiii ;-). tzn teraz bede siedziec jak kolek i czekac bo brakuje mi kilku dokumentow w sumie moglabym isc do domu ale i tak musze czekac na meza i rodzicow wiec jeszcze z 2h posiedze a moze akurat doniosa mi moje papierki;-).

Przerwa na przekaske a wiec czestuje kawa zbozowa z mlekiem i danonkami hehe a na deser niby takie berlisso Rice Rice Baby o smaku czekoladowo karmelowym.

Ostatnia edycja:
Do góry