reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Jeju dziewczyny ale wy dużo piszecie. Ciężko nadrobić:-p od godziny próbuje sklecić posta i cały czas mnie coś odciaga..ale już mam:-)

edys
jak duzo gości zapraszasz to lepiej cos przyszykować oprócz słodkości. Zapewne wiekszość gości przychodzi z nadzieją ,że cosik zjedzą;-)
kami to bardzo odległe terminy u was na nfz:shocked2: ja też chodze na fundusz, mój gin ma bardzo dużo pacjentek ale co 3 tyg mnie wciska;-)
beetka mi tak w pazdzierniku wypadaly ze nawet badania robilam. Nic nie pomagalo. Musialam sciac wlosy:-( teraz nie wylatują a wręcz przeciwnie są bardzo mocne i lśniące a też biorę progesteron
awru, ewkanotecka witajcie :-)
madison mi po pierwszym porodzie też włosy nie wypadały. Wydaje mi się ,że to jest indywidualna sprawa. Jednej wypadają innej nie . Nie ma reguły
icon_smile.gif

atkaaa
ja biorę prenatal classic Prenatal Classic - skład - Prenatal - suplement diety

Byłam dziś w brw meble oglądać
icon_smile.gif
Do jutra promocja bez vat i udało mi się troche zaoszczędzić
icon_biggrin.gif
Kupiłam mebelki do salonu i jadalni wraz ze stołem i dużą garderobą
icon_biggrin.gif
Jeszcze zostaną mi do kupienia narożnik i krzesła do tego stołu
icon_smile.gif
a potem byłam z synkiem na długim spacerku bo pogoda dziś cudnaaaaa
icon_biggrin.gif
wiosna normalnie

a czy wy już czujecie ruchy? ja od 2 dni tak delikatnie czuje dzidziusia, prawie non stop .A dzisiaj tak mnie zbombardował ,że szok. Jade sobie samochodem a tu kilka takich mocnych i wyraźnych kopniaków mi sprzedał. Prawie przez 30 min się ruszał
icon_biggrin.gif
new_clap.gif

A poza tym to mam jakieś dziwne skoki tętna. Rano tak mi pikawa waliła ,że sobie zmierzyłam i 120 a normalne 80 jest.... Kilka razy się mi już to zdarzyło
icon_rolleyes.gif
Czy wy też tak macie?

reklama
Hej dziewczyny - Przepraszam, że nie odpiszę dzisiaj każdej osobno ale nie miałam dziś siły nadrabiać jestem po wizycie. Niestety nie ciekawie - szczegóły w odpowiednim wątku.

Co do pulsu dziewczyny to jest jakas masakra:) ja ciagle mam wrazenie ze mi serducho wyskoczy:) co wiecej porobie to ponad 90 wow:) chociaz cierpie od paru dni na bezsennosc ale to chyba przez ta amniopunkcje:( wczoraj zasnelam o 2:00 a moje dzieciatko o 7:00 mi pobudke zrobila:/i tak wegetuje w ciagu dnia...

Amelia dzieki:*

Martuskaa dobrze ze bole przeszly:) ale na bole najlepiej odpoczynek lozeczkowy:* co do baraszkowania to moj maz do konca ciazy jak tak dalej pojdzie bedzie musial poczekac:) bo po amniopunkcji to nie wiem czy sie odwaze:(
Lepiej niech Ci ginekolog zrobi posiew..bo infekcja moze wywolac skurcze:/ja zawsze mialam wszystlo idealne...w pierwszej ciazy po wizycie pierwszy raz w szpitalu wrocilam tam szybko z zagrozeniem wczesnego porodu z powodu infekcji...zlapalam tam przy pierwszej wizycie wszystkie mozliwe bakterie...
Z kolei mnie lydki bola non stop, momentami nie moge chodzic...lekarka powiedziala ze mam dolozyc magnez.

Edys my z reguly robimy 2 przyjecia dzien po dniu:) tak zeby jedzonka bylo akurat:) jedno dla rodziny drugie dla przyjaciol:) na poczatek na slodko torcik i ciastka itd, a potem cos na cieplo i zimna plyta salatki, wedlinki:)

Kami-30 mam nadzieje ze wizyta udana:):*

Madison doskonale rozumie przez co przechodzisz...mnie juz dusznosci mega mecza i zadyszki, a moja mama ciagle tylko to co jak bedziesz w 30 tygodniu:p a ja sie czuje jakby mnie tramwaj rozjechal:/mam nadzieje ze wyniki papa dobre:*

Beetka z ikea juz tak jest ze niby nic nie kupisz wszystko tanie:) w rezultacie zostawiasz troche kasy:/

Awru witam:) ja jestem majowa mama z 2011:)

Izis86 to musisz byc z tych rejonow co ja:) bo my tez jezdzimy do katowickiej:)

Kahaka ja tak samo w ciazy pierwszej wlosy rewelka a po porodzie to plakalam bo myslalam ze bede lysa:)gratuluje ruchow:)

Atkaaa ja biore femibion 2 :)czy jakos tak:) wladnie z tymi omegami:)

Ewkanotecka witamy:)

Kobietka22 chyba skorzystam z polecenia Twojego gina i zakupie asmag na boje bole lydek:)

Barbarka1611 to normalne:* bedzie dobrze i przejdzie:**

Carine co do tetna to juz napisalam wyzej:) jakas masakra:) tez mam takie skoki:)

Hop hop. Melduję, że teraz będę rzadko. Jutro jedziemy oglądnąć 2 domki, może nam się spodobają. Później wyprawa do oglądania reszty ale to pierw z zewnątrz, okolica etc. Więc znowu będę cały tydzień zalatana. Do tego popołudniu córa ma już zajęcia.
Czytam Was jednak na bieżąco :tak:
Co do bóli są mniejsze ale zaś w głowie kręci mi się potwornie..

Sierpniowa, mnie też już dopada zgaga :( Znalazłam na to coś genialnego ;) Pomagają mi migdały! Spróbuj, może Tobie też ulży. Wystarczy zapewne garść, chociaż mi tak smakują, że trudno mi się powstrzymać przed zjedzeniem większej ilości ;)

Dziekuje wszystkim za info odnośnie witamin!
niektore z Was piszą, ze biorą prenatal Classic. Tez sie nad nimi zastanawiałam, z tym ze one maja w składzie wit. A ktorej w ciazy podobno lepiej nie brać. Slyszalyscie cos o tym?

Witam wtorkowo, i powiem wam ze chyba ciutke zglupialam ... nie wiem ale wydaje mi sie ze dzisiaj rano czulam mojego nerwusiastego dzidziolka. Takie jakby stukanie od srodka w dole brzucha doslownie 7 razy takie ni to klucie ni to pikanie... ciekawe czy to byl on, a czulam to w tym miejscu w ktorym go wczoraj molestowalam detektorem i szukalam tetna i akurat tam byl ;-)

Witam :)

Edyś - całkiem nie dawno robiłam urodziny , był tort , ciasta , do tego zrobiłam 3 sałatki i wędlinka , jeśli chodzi o prezent to rowerek biegowy to super pomysł , moja dostała na roczek a teraz padło na hulajnogę:)

Beetka - nie zauważyłam żeby wypadało mi więcej włosów niż zwykle , pewnie zacznie się przy karmieniu , strasznie dużo mi wtedy wypadło .

Izis - gratuluje mieszkania , najtrudniejsza decyzja za Wami :) , teraz tylko sama przyjemność , urządzanie :)

Madison - jak tak czytam co piszesz o forum bliźniaczym, to myślę że czasem przesadzam z tym narzekaniem na złe samopoczucie , owszem mam mdłości, czasem jeszcze wymiotuję , ogólnie się czuję źle , ale nie muszę leżeć , i walczyć o kolejny dzień by dotrzymać ciążę , z moim dzieckiem odpukać jest wszystko dobrze , niektórzy nie mają tyle szczęścia .. , muszę się ogarnąć !!

Domi - dobre z tym tamtum rosa , ja słyszałam że ktoś połknął czopek bo nie pomyślał że to się do tyłka wsadza ….

Martuska - współczuje infekcji , miałam parę razy , nic przyjemnego . Ja łykam ASMAG FORTE 2x1

Atkaa - ja biorę femibion 2 , lekarz kazał mi zmienić na femibion 2 plus , podobno zawiera więcej żelaza .

Ewkanotecka - gratuluję chłopczyka, ja też wizytuję 14 - ego :)

Dziekuje wszystkim za info odnośnie witamin!niektore z Was piszą, ze biorą prenatal Classic. Tez sie nad nimi zastanawiałam, z tym ze one maja w składzie wit. A ktorej w ciazy podobno lepiej nie brać. Slyszalyscie cos o tym?
Pytałam mojego lekarza jakie witaminy brać to nie kazał żadnych pod warunkiem, że dobrze się odżywiam i czuję, że nic mi nie brakuje.Ale. że jak się upieram to mam kupić wszystko jedno jakie, tylko nie przesadzać z ilościami.Pomimo tego co mówił cały gabinet oblepiony był właśnie reklamami Prenatalu.Wyszły mi ostatnio straszne zajady - w aptece powiedziałam Pani, że mam zajady i potrzebuje witaminy dla kobiet w ciąży, które pomogą - dała Prenatal Classic - biorę półtora tygodnia - ale zajady zeszły, więc chyba znowu przestanę.

reklama
Atkaaa - Ja biore Femibion 2 plus. Sprawdziłam i nie maja wit A, ale maja jej prowitamine, czyli betakaroten. Tak samo Materna Centrum ma, z ciekawości sprawdziłam. Faktem jest, ze wit A czystej nie powinno sie przyjmować w ciazy.

Do góry