reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Madison, ja mam ciaze sklasyfikowana jaka ciaza bardzo wysokiego ryzyka
po 1 z podowu ciazy blizniaczek
po 2 z powodu problemow z tarczyca i ogolnie nieciekawa historia choroby
po 3 z powodu problemow z zajsciem w ciaze no i ta ciaza z ivf no i poprzednie poronienia
po 4 z powodu wysokigo BMI i ryzykiem cukrzycy

I co lekarze twierdza ? Kochana ciaza to nie choroba, przeciez nie wykonujesz fizycznej pracy( dla nich nawet sprzatanie nie jest praca fizyczna....)

Wiec na temat lekarzy w uk juz mi sie rozpisywac nie chce bo szkoda slow. Polscy lekarze maja inna mentalnosc i angielscy tez. Jeden z angielskich lekarzy stwierdzil kiedys ze polacy to lekomani... i powiem wam ze po czesci musze sie zgodzic z tym bo w pl na byle co przepisuja antybiotyk... tutaj dostac antybiotyk nie jest tak latwo naprawde trzeba miec zaawansowana chorobe a nie tak jak ja mialam w pl, lekki swist w oskrzelach ktory mozna bylo wyleczyc inhalatorem to od razu ladowali we mnie antybiotyki.

A i co mnie najbardziej denerwuje ze tutaj w polskich sklepach mozna kupic antybiotyki typu Duomox itp bez recepoty !! idziesz do polskiego sklepu bierzesz z polki i tyle !! Niestety wiekszosc naszych rodakow tutaj sie tak leczy sami wiedza lepiej co im dolega,zamiast zasiegnac konsultacji specjalisty to sami sobie sa lekarzami... Najlepszy przypadek kiedys byl jak kobietka wypila tantum rosa.... bo myslala ze to sie pije, zakupila w polskim sklepie na sztuki i nie zazadala ulotki... wiec brak slow

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się poniedziałkowoJ
Po weekendzie jak zwykle mam dużo do nadrobienia! Ale przynajmniej mam co robić , gdy mąż w pracyJ

Angie straszna historia o której piszesz;/
Izis wybrałabym mniejsze w lepszej okolicy. Sąsiedzi i otoczenia mają jednak duży wpływ na to jak się nam samym mieszka. Ale doczytałam też, że i tak też zdecydowaliścieJ
Ewaelinka ja noszę rozmiar ten sam przy 168 J Ale w zasadzie chodzę jeszcze w „starych” spodniach. Z tym, że miałam kilka par takich z gumką (bez guzików) także myślę, że sobie je jeszcze spokojnie trochę ponoszęJ
Lilith też bym się nie spodziewała, że można tak szybko poczuć dzidziusia… a jednakJ
Katrina, Anulka, Anusiach, Awru witajcie J
Natkusia faktycznie czas goniJ Nim się obejrzymy, a będą z nami upragnione dzieciaczkiJ
Madison gratulacjeJ
Domi zdrówka! Mam nadzieję, że to już koniec u Ciebie tych gorszych dniJ
Kami o tym programie na TLC tylko słyszałam- nie oglądałam! Ale w rodzinnym mieście znałam rodzinkę wielodzietną. Było ich chyba 17. Nie wszyscy mieszkali w domu, niektórzy przyjeżdżali na wakacje tylko. Bardzo fajni, sympatyczni ludzie!
Cwikla ale się pośmiałam z tej niereformowalności teściowejJ No i tyle nie być nad morzem… podziwiam! Ja uwielbiam tam zaglądać kiedy tylko się da, niezależnie od pory roku! Ale też stosunkowo blisko mamJ
Gorgusia fajnie, że tak dobrze przechodzisz ciążę. Życzę, aby tak było na wszystkich jej etapach!
Ewcol udanych zakupówJ
Edys to zależy od rodziny. U mnie niewątpliwie opcja z zastawionym stołem!
Monya fajna przygodaJ Ja na szczęście na wiele mam ochotę!

U mnie iście wiosennie! Cudna pogoda, słoneczko zagląda od rana, okno otwarte od kilku godzin, piękne prymulki na parapecie….
Wiosna, wiosna…wiosna ach to TY J
Miłego dnia!!!

No i dodatkowo, nie moge sobie pozwolic na zrezygnowanie z pracy, splukalismy sie z kasa niezle placac za cale leczenie nieplodnosci prywatnie a to niestety sa kolosalne sumy.Juz i tak skrocilam swoje godziny pracy i staram sie nie pracowac wiecej niz 8-9h na dzien no i w sumie mam 5 dni pracy a nie 6.5 tak jak poprzednio wiec robie co moge w zaistnialej sytuacji.

dziękuję dziewczyny, wzięłam Nospę Forte, bo bolało bardzo, wyleżałam się trochę, poczytałam ksiażke i wstałam właśnie bo zgłodnieliśmy :-) na razie jest lepiej, ale na wszelki wypadek dziś sobie poleżakuje
ale mam inny problem.... od samego poczatku męczę sie z infekcjami... globulki przyniosiły ulgę tylko na chwilę, lekarz kazal wybrać w koncu ten macmiror. Została mi jeszcze jedna globulka do wzięcia i co??? dziś zaczeło strasznie swędzieć.... załamana już jestem, bo to ostatnia globulka, do tej pory bylo ok....a tu znowu.... a mieliśmy z męzem zacząć baraszkowanie, bo w koncu lekarz pozwolił, a tu taki numer.... już nie mam siły :angry:

Ja dostałam clotrumazolum mocne , takie gdzie jest jedna tabletka w opakowaniu i mam brać raz na tydzień w razie potrzeby , wzięłam i na razie odpukać jest ok , mam jeszcze 3 opakowania na zaś.
Kochana ,a nosisz wkładki ?I jaki typ bielizny , najlepsza jest przy częstych infekcjach bawełna i wietrzenie tyłka to znaczy jak nie masz mocnych upławów to na noc nie używaj bielizny i kup sobie , matko mam sklerozę jak to się nazywa pliva fem F w aptece to jest płyn do higieny intymnej ,zapobiega nawracającym infekcjom ja używam i jest dobrze puki co.

Dziewczyny, współczuję wam infekcji... ja w całym swoim życiu miałam infekcję tylko jeden raz.
Co do włosów - w ciąży z Agatką miałam super włosy, za to po porodzie wypadały mi okropnie, garściami, przez ponad pół roku. Żadne witaminy tu niewiele dadzą bo to kwestia hormonów.

A i jeszcze chciałam się pochwalić, że od piątku czuję ruchy i wiem na pewno, że to to ;)

Mi wlosy okropnie wypadaly, wiec musze je co jakis czas obcinac i nie nosic wlosow zwiazanych w gumce.

Co do infekcji, nigdy nie mialam.

ja już wcześniej (zanim bylam w ciazy) miewałam bardzo często infekcje, z badan wyszlo, ze mam nieliczne pałeczki kwasu mlekowego i każde pzreziębienie, oslabienie, wizyta na basenie, wizyta u gina konczyla się infekcjami.... wybralam wszystko, co możliwe
teraz znowu nawróciło, nie ma nic gorszego..
kobietka- mam ten płyn Pliva F, stosuje od samego poczatku, ale to nie wyleczy mi infekcji.... jak miewałam bardzo silne swędzenia i pieczenia, podmywałam się tym co kilka godzin.
No nic, jak nie daj Boże nie przejdzie, pojdę do gina, niech mi posiew zrobi, a nie takie strzelanie na ślepo...w koncu jakiś dobrze dobrany lek będzie musiał mi pomoc, choć to właśnie zawsze macmiror mi pomagał, jak inne zawodziły.... moze to tylko chwilowe....

a brzuch znowu zaczyna boleć.... chyba jelita jednak... bo co zjem, to mi strasznie niedobrze po tym, mam dziwny posmak w buzi, bleee:no:

A i jeszcze chciałam się pochwalić, że od piątku czuję ruchy i wiem na pewno, że to to ;)

Oh jak Ci fajnie :-) ja jeszcze niestety nie. Raz miałam wrażenie, że coś mi się tam przesunęło, ale nie wiem czy to na pewno było dziecko. Nie mogę się już doczekać, kiedy tak dobrze je poczuje :-)

A piszecie o wypadaniu włosów. Mi na początku ciąży bardzo się wzmocniły, po miesiącu mocno przyblakły, zrobiły się beznadziejne do ułożenia, zero blasku itd. - pewnie z powodu beznadziejnego żywienia w czasie mdłości. W tę sobotę w końcu je pomalowałam i włosy odżyły :-):-) a wypadają mi tak jak zazwyczaj, ani więcej, ani mniej.

Martuska - miałam właśnie pytać o posiew. Warto teraz zrobic, bez sensu tak w ciazy ładować leki na ślepo. Ja miałam tak, ze jedna gin mówiła o infekcji, a druga, ze normalna wydzielina ciazowa. Na ambicje aż im to weszło, zrobiliśmy posiew i nic, czysto.

Wspolczuje bólu brzucha, oby Ci szybko przeszło i żebyś sie martwić nie musiała.

Majtki bawelniane!!! To prawda, lekarze o tym mówią. Alez ja sie tych bawelnianych gaci naszukalam w pierwszej ciazy, profilaktyczne chciałam 'uzywac' :-) I pene gacie, nie stringi.

Domi - cześć polskich lekarzy zapewne zasłużyła na taka opinie, zbyt łatwo tez rozdają L4 jak na mój gust, ogólnie, nie tylko w ciazy. Ale to inny temat. Najważniejsze to obserwowanie siebie i udanie własnej intuicji. Twoja siła psychiczna i pozytywne nastawienie na pewno pomogą :-)

reklama
Madison u mnie znajoma w pl ciagnie L4 od 5 tygodnia ciazy mimo iz ma ciaze nie zagrozona a prace siedzaca... doslownie nic jej nie dolega w ciazy a ona ciagnie sobie L4 bo jej sie nie chce pracowac. Wychodzi z zalozenia ze skoro i tak ma platne 100% na chorobowym to po co sie przemeczac. Ja jestem zadowolona ze mam sile na prace, wiadomo miewam gorsze dni i wtedy musze sie zwolnic z pracy albo nie przychodze, ale w wiekszosci przypadkow czuje sie w miare ok i funkcjonuje normalnie. 29 maja mowie adios amigos az do marca/kwietnia, ksiegowa mowi ze za wczesnie ide na maciezynski to jej powiedzialam ze ciekawe czy ona z takim brzuchem jak ja bede miala bylaby w ogole w stanie z lozka wyjsc i juz nic nie komentowala ;-)

Do góry