reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Martuśka
prawdopodobnie, a raczej na bank to właśnie brak tych pałeczek kwasu mlekowego. Jestes zupełnie wyjalowiona. Miałam to pare lat temu. Co chwilę infekcja, w końcu inny gin, który oprócz delikatnego leku( nie pamietam nazwy) dał zalecenia: bawełniana tylko bielizna, spanie bez majtek, podmywanie sie zwykłym szarym mydlem(polecam biały jelen), no i duża dawka probiotyku. Poki nie odbudujesz flory bakteryjnego w pochwie, leczenie nic niestety nie da. Ale prawda, ze moja gin zawsze mówi, ze na oko to sie rodzaju infekcji jie stwierdzi. Buziaki i trzymam kciuki, zeby przeszło, wiem jakie to okropne.

reklama
uffff, przebrnęłam przez całe zaległości ;-)

beetka - mi włosy nie wypadają, za to bardzo się zaczęły przetłuszczać, no i w ogóle są takie nijakie, odrost, bo boję się nałożyć farbę chociaż i tak zawsze maluję color touchem, który jest bez amoniaku. Za to cera sucha, pomimo stosowania kremów nawilżających i co i raz nowa krosta :zawstydzona/y: no ale cóż.
kahaka - zazdroszczę ruchów dzidziolka! Ja już się nie mogę doczekać :tak: ale to jeszcze trochę..

A jakie witaminki łykacie? Ja się zastanawiam między ladee vit i matruellą, bo jedne i drugie w składzie oprócz całej palety witamin mają jeszcze kwasy omega.

pozdrawiam wiosennie!!! chociaż babki rano w sklepie krakały że jeszcze mrozy po 10-15 stopni mają być..:baffled:

Ostatnia edycja:
z tą odbudową flory nie jest tak łatwo niestety.... nie mogę brać nic dopochwowo, w sensie samych paleczek kwasu mlekowego, jesli mam jakąkolwiek infekcję, czy to grzybiczą czy bakteryjną, bo to nasili objawy.... a jeszcze się nie zdarzyło, żebym wyleczyła się do końca.... probiotyki nic nie pomagają.... w bieliźnie nie śpię nigdy, tylko teraz jak biorę macmiror bo on strasznie wypływa...
kilka bawelnianych majtek mam, ale chyba muszę dokupić, no coz, jutro lecę na zakupy:-)

co do witaminek, ja biorę femibion natal classic
a chcialam jeszcze zapytać, jaki magnez sobie najlepiej kupic??? sam magnez, czy z czymś? może jakąś nazwę podacie?

Witam sierpnióweczki :)

Termin mam na 4 sierpnia :) Prawdopodobnie będzie to mężczyzna :) W Walentynki mamy kolejną wizytę, jak się Kruszyna dobrze ułoży, to może uda się potwierdzić :)

Pozdrawiam Was gorąco!

Ewka

Ja dostałam clotrumazolum mocne , takie gdzie jest jedna tabletka w opakowaniu i mam brać raz na tydzień w razie potrzeby , wzięłam i na razie odpukać jest ok , mam jeszcze 3 opakowania na zaś.
Kochana ,a nosisz wkładki ?I jaki typ bielizny , najlepsza jest przy częstych infekcjach bawełna i wietrzenie tyłka to znaczy jak nie masz mocnych upławów to na noc nie używaj bielizny i kup sobie , matko mam sklerozę jak to się nazywa pliva fem F w aptece to jest płyn do higieny intymnej ,zapobiega nawracającym infekcjom ja używam i jest dobrze puki co.

Chyba udam się do apteki po ten płyn... Niestety do tej pory miałam już 2 razy infekcję. Najpierw brałam nystatynę, a przedwczoraj skończyłam brać Pimafucin. W piątek wizyta u lekarza, mam nadzieję, że powie iż jestem czysta ;)

Ostatnia edycja:
Witam sierpnióweczki :)

Termin mam na 4 sierpnia :) Prawdopodobnie będzie to mężczyzna :) W Walentynki mamy kolejną wizytę, jak się Kruszyna dobrze ułoży, to może uda się potwierdzić :)

Pozdrawiam Was gorąco!

Ewka

Witaj Ewka ;) gratuluje chłopaczka, u mnie prawdopodobnie też chłopczyk będzie ;)

martuskaa mi ginekolog polecił Magnezin 500mg. No i właśnie zauważyłam, ze została mi ostatnia tabletka ;)

witaj Ewkanotecka
u mnie chyba tez chłopak, czekamy na marcowe potwierdzenie
dzięki Sierpniowa, muszę sobię kupić, bo coś w nocy ostatnio mam ciężkie łydki a jak chcę się przeciągnąć, to czuję,ze lada moment skurcz mnie złapie

reklama
Witam nowa sierpniowke.

Martuska ja nie pamietam nazwy swojego magnezu ale chyba mam najzwyklejszy, mama mi z pl przywiozla.

Ja nareszcie ogarnelam swoja papierologie i mam wole juz do konca dnia jupiiii ;-). tzn teraz bede siedziec jak kolek i czekac bo brakuje mi kilku dokumentow w sumie moglabym isc do domu ale i tak musze czekac na meza i rodzicow wiec jeszcze z 2h posiedze a moze akurat doniosa mi moje papierki;-).

Przerwa na przekaske a wiec czestuje kawa zbozowa z mlekiem i danonkami hehe a na deser niby takie berlisso Rice Rice Baby o smaku czekoladowo karmelowym.

Ostatnia edycja:
Do góry