reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

hej dziewczyny
mi komputer się popsuł... a z tel. nie dam rady tu zaglądać:(

czuję się ok, jedynie krzyż daje czasem popalić
w czwartek mam usg (11-14tc), w suwaczku mam o tydzień do przodu - jeśli któraś się dziwi, że tak późno to usg :p
doczekać się nie mogę

objadam się czekoladą, że heeej ;)

wybaczcie, że Was nie nadrobię teraz ale i starszaczek mnie absorbuje a komputer za raz mąż będzie okupował... ;/

pozdrawiam wszystkie mamucie i ściskam mocno

reklama
Afja-Anetka, fajnie ze sie odezwalas, kciuki za twoje usg, napewno wszystko bedzie ok :)

No nic zwijam zagle i lece do domu, koniec pracy na dzisiaj jutro od 8 rano kontrola wiec jak wszystko przejdzie ladnie to moze czwartek sobie wolny wezme zeby sie wykurowac troszke to bede 3 dni w domku siedziala. Do jutra babeczki.

Ostatnia edycja:
hehe nie ma za co ;). Ale chyba dalej masz zle w suwaczku bo 8t z hakiem a data na 1 sierpnia ? Ja mam na 8 sierpnia a mam juz ponad 13 tygodni ;-)

Teraz na pewno jest dobrze. Ze wzgledu na ciaze blizniacza lekarz przewidzial porod na 36. tydzien, wiec mam troche pomieszane te daty.

Ja na niedobor zelaza polecam naturalne zelazo z warzyw. Te naturalne lepiej sie wchlania niz te tabletkowe a wiec:

• fasolka szparagowa
  • szpinak
  • brokuły
  • sałata
  • buraki
  • pietruszla
  • marchew
  • groszek
A wiec soczki z burakow polecam, marchewke z groszkiem, szpinaczek z czosnkiem no i cala reszta. Osobom z niedoczynnoscia tarczycy radzilabym uwazac na kalafiory i brokoly zbyt czeste jedzenie powoduje swirowanie tarczycy tak samo jak ryby morskie ;-)Takze mozna jesc ale z umiarem

Podobno jeszcze dobre sa otreby ryzowe, soja, wodorosty, suszone morele i kminek.

Keeplovin - witamy, ja tez mam blizniaki, jest na tu cztery, jesli sie nie mylę :-)

Co do niedoborow żelaza i warzyw itd to zbilansowana dieta nie ma sobie równych, ale jak sa prawdziwe problemy i leci morfologia i czerwone krwinki to mozna o tym zapomniec, wystarczy porównać dawki w warzywach, czy nawet czerwonym mięsie, a lekach.
Lekarze mówili mi, ze trzeba by wagon buraków zjeść by sobie pomoc.
Natomiast kazali jesli wolowine, jadlam codziennie przez 3 miesiące.
U mnie walka o podniesienie czerwonych krwinek trwała długo. Dopiero drugi lek pomog, żelazo sie kiepsko wchlania. Niekiedy trzeba brać zastrzyki, a sa takze dziewczyny, które muszą miec krew przetaczana.

Ale to margines, większość nie ma takich problemów.

mb83..- witam i trzymam kciuki :)

Wyczekany - ja biorę femibion ale też rozglądam się za czymś tańszym .

Domi - zdrówka życzę .

Martuska - super że zakupy udane , też muszę jakieś spodnie kupić bo już na styk są .

Ojaka - dzięki za info :) jutro zadzwonię , może będą jeszcze wolne miejsca ?

Atkaa - ja mam problem żeby zasnąć , często się budzę i nie mogę sobie miejsca znaleźć, jestem wiecznie niewyspana :) rogala nie miałam , zwykła poduszka mi wystarcza . Ja śpię na tym na którym mi aktualne wygodniej :)

Mamabazylia - ciesz się :tak: , ja mnie mogę się doczekać dnia w którym nie będę mieć mdłości

Keeplovin - witaj , kolejna podwójna mamusia :-), gratuluję .

keeplovin a co ma ten 36 TC do rzeczy? Ja mam termin na 2.08 i jestem w 14t3d a nie w 10 :) ustaw sobie w suwaczku datę ostatniej @ na 26.10

Fakt - termin porodu, którego przecież tak naprawdę żadna z nas nie zna, nie zmienia tego w którym tygodniu jestesmy, bo liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesięczki.

reklama
Do góry